Σχεδόν σίγουρη η παράταση της καραντίνας για τουλάχιστον 14 ημέρες

Σχεδόν σίγουρη η παράταση της καραντίνας για τουλάχιστον 14 ημέρες

Η χώρα βρίσκεται ήδη στο 2ο lockdown και ενώ η προβλεπόμενη λήξη του ήταν το τέλος του μήνα, έχει ήδη γίνει εισήγηση για παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία λήξης, όμως, την 14η Δεκεμβρίου. Μάλιστα, οι επιδημιολόγοι προτείνουν παράταση ακόμη και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα προκαλούν τεράστια ανησυχία.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί, ανάλογα τα υπάρχοντα στοιχεία για τα κρούσματα και τις αντοχές του ΕΣΥ, είναι παράταση του lockdown για δυο εβδομάδες ακόμη μετά τις 30 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, αποστολή sms στο 13033, καθολική χρήση μάσκας, απαγόρεθση μετακινήσεων εκτός νομών και «λουκέτο» στα καταστήματα.

Εφόσον υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, λιγότερα κρούσματα και νεκροί, τότε θα μπορέσει σταδιακά να ανοίξει το εμπόριο έτσι ώστε να μη χαθεί η χριστουγεννιάτικη περίοδος. Σύμφωνα, όμως, με τους επιστήμονες τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά, διότι δεν μπορεί να ελεγχθεί ο κόσμος που θα θέλει να πάει εκεί.

Εάν ξεφύγει η κατάσταση εκτός ορίων δεν αποκλείεται τα Χριστούγεννα να μας βρουν σε καθεστώς απόλυτης καραντίνας, δηλαδή καμία μετακίνηση ούτε σε σπίτια συγγενών. Ακόμη, επαναξιολογείται το ζήτημα των σχολείων. Η κυβέρνηση δεν θέλει να κλείσει η εκπαίδευση και μάλιστα, γίνεται συζήτηση να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια στις αρχές Δεκεμβρίου. Όλα αυτά εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Βεβαίως, δεν αποκλείεται να «ανοίξουν» υπό όρους κάποιες περιοχές της χώρας, και να μείνουν σε καραντίνα οι «κόκκινες», όπως είναι αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα.

Πηγή: tovima.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v