Δίδυμα γεννιούνται με σπάνιο σύνδρομο και το ένα είναι μεγαλύτερο απ' το άλλο

Δίδυμα γεννιούνται με σπάνιο σύνδρομο και το ένα είναι μεγαλύτερο απ το άλλο

Ο Emmett και ο Sebastian Murphy μπορεί να είναι δίδυμοι, όμως, από τη στιγμή που γεννήθηκαν διαφέρουν κατά πολύ...στο μέγεθος. Για την ακρίβεια, ο Sebastian είναι σχεδόν διπλάσιος απ' τον αδερφό του!

Ένας προγεννητικός έλεγχος που έγινε στις 23 εβδομάδες έδειξε ότι τα μωρά έπασχαν από ένα σπάνιο σύνδρομο, στο οποίο τα δίδυμα «μοιράζονται» άνισα τον πλακούντα.

Ο Sebastian έπαιρνε πολύ αίμα και θρεπτικά συστατικά στη μήτρα, ενώ ο μικροσκοπικός Emmett ακριβώς το αντίθετο - μια πιθανώς θανατηφόρα κατάσταση και για τους δύο.

Οι γιατροί προειδοποίησαν τους ανήσυχους γονείς ότι χωρίς θεραπεία, υπήρχαν λιγότερες από 10% πιθανότητες επιβίωσης. Και χωρίς να περάσει μεγάλο διάστημα η μητέρα αναγκάστηκε να γεννήσει νωρίτερα προκειμένου να σώσει τα δίδυμα.


Όταν γεννήθηκε ο μικροσκοπικός Emmett σε αντίθεση με τον αδερφό του που ήταν τεράστιος ζύγισε όσο ένα πούπουλο και οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι μπορεί και να μην έβγαζε τη νύχτα.

Μετά, όμως, από 25 μεταγγίσεις αίματος και αφού «νίκησε» τη σηψαιμία, κατάφερε να επιστρέψει στον σπίτι και τον αδερφό του 7 μήνες μετά την γέννησή του!

«Η φροντίδα και η θεραπεία που έλαβαν ήταν καταπληκτική και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες για όλα όσα έκαναν ώστε να μπορούσαμε να φέρουμε τα αγόρια μας στο σπίτι. Ήταν μια πολύ δύσκολη ιστορία που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος!» είπε συγκινημένη η μητέρα.

Σήμερα, τα αγόρια έχουν μεγαλώσει αρκετά και έχουν και είναι υγιή και αγαπημένα μεταξύ τους!

Πηγή: birminghammail.co.uk

v