«Η απίστευτη καθημερινότητά μου με ένα δίχρονο»: 10 ξεκαρδιστικά σκίτσα μόνο για μαμάδες

«Η απίστευτη καθημερινότητά μου με ένα δίχρονο»: 10 ξεκαρδιστικά σκίτσα μόνο για μαμάδες

Aχ αυτή η νηπιακή ηλικία! Όσες έχετε μεγαλύτερα παιδιά σίγουρα την αναπολείτε με αγάπη, ενώ όσες έχετε παιδιά σ' αυτή την ηλικία απλώς κρυφογελάτε! Γιατί ξέρετε από πρώτο χέρι ότι το να μεγαλώνεις ένα νήπιο και μάλιστα 2 ετών, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μια περίοδος γεμάτη αγκαλιές, αλλά και ιστορίες καθημερινής τρέλας. Απ' αυτές εμπνεύστηκε και αυτή η σκιτσογράφος από την Νορβηγία και απεικόνισε με ξεκαρδιστικό αλλά και ρεαλιστικό τρόπο τη ζωή της με τον γιο της.

Ο ύπνος με ένα δίχρονο σου μαθαίνει πολλά! Πρώτον, να ισορροπείς στην άκρη του κρεβατιού και δεύτερον, ότι όσο και να θες να το αποφύγεις πάντα ένα πατουσάκι θα κολλήσει στο πρόσωπό σου.

Τα μικρά μας βρίσκουν τους πιο απίθανους τρόπους για να μας ξυπνάνε!

Στην τουαλέτα πάει μόνος του μόνο ο...βασιλιάς! Σίγουρα όχι εσύ και εγώ...

Ποτέ (μα ποτέ όμως!) μην θεωρήσεις ότι είσαι μόνη σου όταν ανοίγεις μια σακούλα πατατάκια! Δυο γουρλομάτικα ματάκια πάντα θα σε παρακολουθούν και εννοείται θα θέλουν αυτό που τρως. 

Σε αυτή την ηλικία τα παιδάκια μας έχουν μια αδυναμία στην... επανάληψη. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα ακούς ξανά και ξανά το ίδιο τραγούδι, είτε ότι θα βλέπεις συνεχώς το ίδιο παιδικό μέχρι να μάθεις τους διαλόγους απ' έξω. Κουράγιο!

Να μεγαλώνεις ένα δίχρονο σημαίνει ότι θα σε ακολουθεί παντού και συνεχώς γιατί πολύ απλά σε λατρεύει! Να κάτι που θα μας λείψει πολύ αργότερα!

Καλωσόρισε την αταξία στη ζωή σου. Το ίδιο και τα λερωμένα ρούχα. Και τα σκορπισμένα στο πάτωμα παιχνίδια...

Και ετοιμάσου να είσαι σε εγρήγορση 24 ώρες το εικοσιτετράωρο!

Κάποια στιγμή όταν τα μικρά μας δεν θα είναι πλέον μικρά και θα έχουν ανοίξει τα δικά τους φτερά και με το ζόρι θα σηκώνουν το τηλέφωνο, αυτές οι εποχές θα είναι η πιο γλυκιά ανάμνηση. Και ας μας φαίνεται βουνό τώρα.

v