6 λάθη στη διακόσμηση που κάνουν το σπίτι να φαίνεται μικρότερο

6 λάθη στη διακόσμηση που κάνουν το σπίτι να φαίνεται μικρότερο

Μια μοντέρνα διακόσμηση δεν εγγυάται ότι θα κάνει και το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά όπως όμως επίσης και τα λάθη. Μερικές φορές, απλά πράγματα όπως οι κουρτίνες, μια ταπετσαρία ή ένας καθρέπτης μπορούν να αλλάξουν τις αναλογίες του σπιτιού σας. Γι' αυτό δείτε πώς να αναδείξετε το κάθε δωμάτιο και πώς να φαίνεται μεγαλύτερο, αποφεύγοντας αυτά τα λάθη.

Ταπετσαρία

Μια μεγάλη ταπετσαρία τραβάει την προσοχή και κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Εάν θέλετε να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα, επιλέξτε ταπετσαρία με λιγότερο έντονα χρώματα και μικρή εκτύπωση. Αντανακλά περισσότερο φως και το δωμάτιο θα φαίνεται πιο μεγάλο και ευάερο.

Καναπέδες σε σχήμα L

Oι καναπέδες σε σχήμα L μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακοί ωστόσο, ταιριάζουν σε μεγάλα δωμάτια, διαφορετικά, μικραίνουν τον χώρο. Φροντίσετε ακόμη, να μην είναι «κολλημένοι» στους τοίχους. Τοποθετείστε τους προς το κέντρο του σαλονιού και ο χώρος αμέσως θα γίνει πιο ζεστός και φιλόξενος.

Μεγάλοι καθρέπτες

Ένα από τα πιο επιτυχημένα κόλπα των διακοσμητών, όταν θέλουν να «μεγαλώσουν» ένα χώρο, είναι οι καθρέπτες. Μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του έξτρα χώρου με το να τοποθετήσετε έναν καθρέπτη σε ένα μεγάλο τοίχο. Προσέξτε όμως να είναι μικρός και όχι ολόσωμος.

Έπιπλα στο χολ

Μια καρέκλα που βρίσκεται δίπλα στην πόρτα μπορεί να γεμίζει το σαλόνι ή την κουζίνα όμως «μικραίνει» τον χώρο-πόσο μάλλον στο χολ. Αποφύγετε λοιπόν τα έπιπλα στο συγκεκριμένο κομμάτι του σπιτιού ώστε να διευρύνετε τον χώρο.

Βαριές κουρτίνες

Οι χοντρές κουρτίνες από σατέν ή βελούδο κάνουν την οροφή να φαίνεται χαμηλότερη και φαίνεται σαν να χτίζει έναν αόρατο τοίχο στο δωμάτιο. Επιπλέον, απορροφούν το φως που προέρχεται από το παράθυρο. Λεπτά, απαλά υφάσματα, όπως τα λευκά είδη, θα κάνουν το εσωτερικό πιο ζωντανό και να φαίνεται μεγαλύτερος.

Φωτιστικά δαπέδου

Τα φωτιστικά δαπέδου από μόνα τους ενδέχεται να μην είναι αρκετά για να φωτίσουν το χώρο σας καθώς δημιουργούν ανισορροπία. Παρόλο που μπορεί να φωτίζουν την οροφή  έντονα, προσφέρουν λίγο φως στο υπόλοιπο δωμάτιο, καθιστώντας το μικρό και σκοτεινό. 

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v