Αυτοκτονία 15χρονου: υπόνοιες ότι σχετίζεται με βιντεοπαιχνίδια και το διαδίκτυο

Αυτοκτονία 15χρονου: υπόνοιες ότι σχετίζεται με βιντεοπαιχνίδια και το διαδίκτυο

Την εκδοχή, η αυτοκτονία του 15χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του στο Κερατσίνι, να οφείλεται σε κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι ή ακόμη και στη «Μπλε Φάλαινα» ερευνά πλέον η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο, το παιδί βρέθηκε κρεμασμένο από πόμολο ντουλάπας και παρά τις πρώτες βοήθειες, ήταν ήδη αργά και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα του στην κατάθεση της, ανέφερε στους αστυνομικούς πως ο γιος της έπαιζε αρκετά βιντεοπαιχνίδια στο διαδίκτυο.

Ένα από τα ενδεχόμενα που διερευνούν οι αστυνομικοί είναι ο άτυχος νεαρός να συμμετείχε στη μακάβρια διαδικτυακή πρόκληση της «Μπλε Φάλαινας». Ο υπολογιστής του 15χρονου ήταν ανοιχτός όταν τον βρήκε η μητέρα του, ενώ στο γραφείο δίπλα του είχε το κινητό του.

Σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι έτσι έγινε, θα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που αποδίδεται θάνατος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες έφηβοι στο εξωτερικό.

Η «Μπλε Φάλαινα» πρωτοεμφανίστηκε στο διαδίκτυο το 2016 και αποτελείται από  μια σειρά «προκλήσεων» διάρκειας 50 ημερών που ανατίθενται διαδοχικά στους παίκτες. Στην αρχή, οι προκλήσεις είναι απλές (π.χ. ζητείται από τους παίκτες να ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα ή να δουν μια τρομακτική ταινία), όμως η τελική πρόκληση απαιτεί από τους παίκτες να διαπράξουν... αυτοκτονία!

Πηγή: in.gr

v