8χρονος έσωσε την αδελφή του από πνιγμό με πρώτες βοήθειες που είδε στην τηλεόραση

8χρονος έσωσε την αδελφή του από πνιγμό με πρώτες βοήθειες που είδε στην τηλεόραση

Ο 8χρονος Jaxon από την Πενσυλβάνια, ανακηρύχθηκε σε «ήρωα» πριν λίγες μέρες, όταν έσωσε την 20 μηνών αδελφούλα του από πνιγμό αφού. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με ψυχραιμία και αντιμετώπισε την δύσκολη κατάσταση που είδε να εξελίσσεται μπροστά του σχεδόν σαν ενήλικας, και μάλιστα με γνώσεις που απέκτησε παρακολουθώντας ένα παιδικό κανάλι της τηλεόρασης!

Ο Jaxon κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με την αδελφή του ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο και έτρωγαν το φαγητό που μόλις είχαν πάρει από τα McDonald's.

«Ήμασταν στο αυτοκίνητο και παρατήρησα ότι η αδελφή μου πνίγηκε με το φαγητό της. Το πρόσωπό της είχε γίνει μωβ και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Τότε κατάλαβα ότι πνιγόταν και ειπα στον μπαμπά μου να σταματήσει το αυτοκίνητο και αμέσως έκανα αυτό που είχα δει στο Nickelodeon.

Χτύπησα με την παλάμη του χεριού μου την Leila ανάμεσα στις ωμοπλάτες, όπως ακριβώς είχα δει στην τηλεόραση, και σε λίγο είδα το φαγητό που δεν την άφηνε να αναπνεύσει να βγαίνει από το στόμα της». 

Οι γονείς του μικρού αισθάνονται ευγνωμοσύνη και περηφάνια για τον μεγάλο τους γιο, ενώ η μαμά του δήλωσε: «Πάντα ήταν πολύ καλός μεγάλος αδελφός αλλά αυτή τη φορά μας άφησε όλους έκπληκτους! Δεν φανταζόμουν ότι μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Τα περισσότερα παιδιά παθαίνουν πανικό μπροστα σε τέτοια περιστατικά». 

Ο μικρός Jaxon, που έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή της αδελφής του, νιώθει «μέσα στην καρδιά του σαν κανονικός ήρωας». Και μεταξύ μας, είναι!

Πηγή: cafemom.com

v