«Ο άντρας μου δεν θέλει να κάνουμε σεξ όσο είμαι έγκυος. Είμαι απελπισμένη!»

«Ο άντρας μου δεν θέλει να κάνουμε σεξ όσο είμαι έγκυος. Είμαι απελπισμένη!»

Η εγκυμοσύνη είναι μια μαγική αλλά και δύσκολη περίοδος, κατά την οποία η γυναίκα βιώνει σημαντικές αλλαγές στο σώμα και τον οργανισμό της. Είναι σημαντικό, λοιπόν, όλο αυτό το διάστημα, να έχει δίπλα της τον σύντροφό της. Κι όταν λέμε «δίπλα της», δεν εννοούμε μόνο να τη συνοδεύει στα ραντεβού με τον γυναικολόγο, αλλά να της υπενθυμίζει πόσο δυνατή, υπέροχη και ερωτική παραμένει.

Ωστόσο, πολλοί άντρες ανησυχούν τόσο πολύ για την υγεία της συντρόφου τους και του βρέφους, που η συμπεριφορά τους γίνεται έως και υποχόνδρια! Κάποιοι μάλιστα, όπως αυτός ο σύζυγος, κόβουν ακόμα και το σεξ από φόβο μη βλάψουν το μωράκι τους - μια απόφαση που, σύμφωνα με την παρακάτω μέλλουσα μαμά στο Tik Tok, δεν είναι και η καλύτερη: 

«Ο σύζυγός μου κι εγώ δεν έχουμε κάνει σεξ περίπου τρεις μήνες - από τότε που μάθαμε πως περιμένουμε το πρώτο μας παιδί. Μέχρι τότε, η σεξουαλική μας ζωή ήταν πολύ δραστήρια (τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα) και έπεσε στο μηδέν αμέσως μετά τα νέα για την εγκυμοσύνη μου. 

Όταν ο άντρας μου έμαθε για το μωρό ήταν κυριολεκτικά ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος της γης! Προσπαθούσαμε για αρκετούς μήνες, οπότε όταν το το τεστ βγήκε θετικό, ήταν σαν να ζούσαμε σε όνειρο. Ωστόσο, ο δικός μου ενθουσιασμός εξανεμίστηκε γρήγορα όταν μου ανακοίνωσε πως δεν θα ξανακάνουμε σεξ μέχρι να γεννήσω. 

Όταν μου το είπε, σοκαρίστηκα! Ήξερα πως το σεξ έπαιζε σημαντικό ρόλο και για εκείνον και για μένα, ενώ ήταν ένα… συστατικό που έκανε τη σχέση μας πιο όμορφη. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτό που τον απασχολούσε ήταν κυρίως η υγεία μου και η ασφάλεια του μωρού. Δεν μπόρεσαν να τον πείσουν για το αντίθετο ούτε τα φιλικά μας ζευγάρια που τον διαβεβαίωσαν ότι διατηρούσαν σεξουαλικές επαφές με την έγκυο γυναίκα τους, ούτε η επιβεβαίωση του γυναικολόγου μας πως δεν υπάρχει φόβος. Επίσης, το γεγονός πως δεν είχαμε προϊστορία με αποβολές ή προβλήματα στη σύλληψη, με έκαναν να νιώθω ακόμα πιο μπερδεμένη».

«Προσπάθησα απεγνωσμένα να αλλάξω γνώμη»

«Αν και σοκαρισμένη», συνεχίζει η γυναίκα, «δεν του είπα τίποτα στην αρχή. Ήμουν σίγουρη πως σύντομα θα καταλάβαινε τον παραλογισμό του και θα επανερχόμασταν στην παλιά, δραστήρια σεξουαλική ζωή μας. Αλλά περίμενα μάταια… Ο Pete, τρεις μήνες τώρα, δεν με έχει αγγίξει ερωτικά πιστεύοντας ακόμα πως κάτι τέτοιο θα βλάψει εμένα και το μωρό μας. 

Είναι παράλογο όλο αυτό αφού δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που βασίζει την άποψή του, ενώ ξέρει πως οι ορμόνες μου κάνουν πάρτι και… υποφέρω!»

Η απελπισμένη εγκυμονούσα και μέλλουσα μαμά κατέληξε γράφοντας πως μετράει τις μέρες μέχρι τον τοκετό, ελπίζοντας πως η σεξουαλική της ζωή με τον σύζυγό της θα επανέλθει.

Πηγή:kidspot.com

v