Κερδίστε 5 αντίτυπα του βιβλίου «Τα φανταστικά κουμπιά και η βροχή των αστεριών»

Κερδίστε 5 αντίτυπα του βιβλίου «Τα φανταστικά κουμπιά και η βροχή των αστεριών»

Δηλώστε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας διαγωνισμού και κερδίστε ένα αντίτυπο του παιδικού βιβλίου «Τα φανταστικά κουμπιά και η Βροχή των Αστεριών» της Ελπίδας Μηναδάκη απο τις Εκδόσεις Λιβάνη. 

Δείτε τους νικητές:

Εύα Παπουτσοπούλου

Πάνος Κόλλιας

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Γεωργία Κοντολέων

Μαρία Βασιλέα

Η συγγραφέας των τόσο αγαπητών βιβλίων από μικρούς και μεγάλους, της «Μπαλαρίνας που δεν χόρευε», του «Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας» από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ που για δύο χρονιές διασκευάστηκε θεατρικά, του οικολογικού παραμυθιού «Λίτσα η Σακουλίτσα», μας συστήνει τη νέα της συγγραφική δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη: «Τα φανταστικά κουμπιά και η Βροχή των Αστεριών». 

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Στο Φανταστικοχώρι όλα είναι φανταστικά! Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι βάζουν τα πλουμιστά τους ρούχα με αστραφτερά κουμπιά και υποδέχονται τη Βροχή των Αστεριών. Τότε γίνεται κάτι μαγικό: την ώρα που τα αστέρια πέφτουν, πραγματοποιούν όλες τις ευχές μεγάλων και μικρών! Τι γίνεται όμως όταν οι Κακοριζίτες απειλούν να κλέψουν τις ευχές τους και να καταστρέψουν το χωριό; Θα μπορέσει ο σκύλος Κουμπότρυπας να… βρει το κουμπί τους και να τους εξαφανίσει; Το καλό μπορεί να νικήσει;

Αυτά και άλλα ζητήματα ξετυλίγονται στην παραμυθένια ιστορία της Ελπίδας Μηναδάκη από τις Εκδόσεις Λιβάνη που μεταφέρει με τον δικό της φανταστικό τρόπο, μηνύματα, σημαντικά για τα παιδιά κι επίκαιρα όσο ποτέ! Σε μια στιγμή όλα μπορούν να ανατραπούν κι ένας ολόκληρος φανταστικός κόσμος να γίνει… αφάνταστος! Εκεί που όλα δείχνουν να καταρρέουν, η δύναμη της ένωσης, της συνεργασίας και της αγάπης, αλλά και η πίστη στις δυνάμεις του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί, προσδίδουν… μαγικές ιδιότητες. Κι όλα γίνονται φανταστικά, από την αρχή!Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το τέταρτο της συγγραφέως και απευθύνεται σε παιδιά από 6-10 ετών, αλλά και σε όλους όσους συνεχίζουν να κοιτάζουν τα αστέρια. Μια παιδική ιστορία που ψυχαγωγεί και ταυτόχρονα παιδαγωγεί, ενδυναμώνοντας τις αρετές και τις αξίες των παιδιών για συνεργασία, αγάπη και πίστη στο καλό που όσο δύσκολο και να φαντάζει, μπορεί να νικήσει! Η μαγευτική εικονογράφηση της Μάγιας Τζούριτς ζωντανεύει και αναδεικνύει την ιστορία, δημιουργώντας αισθήματα αισιοδοξίας, ενώ ο χαριτωμένος σκυλάκος Κουμπότρυπας ως πρωταγωνιστής της ιστορίας, κερδίζει αμέσως τους μικρούς φίλους, με τις φανταστικές ικανότητές του και το αίσθημα της ευθύνης και αγάπης προς τον τόπο του!

Λίγα λόγια για την συγγραφέα...

Πρόσφατα βραβευμένη με το 3ο Βραβείο Σεναρίου Μικρού Μήκους από τη Phizer σε Συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, πολυπράγμων, πολύπλευρη και ανήσυχο πνεύμα με ενεργή φιλανθρωπική δράση αγαπάει την τέχνη και τα παραμύθια και πιστεύει ότι μέσα από τη δύναμη των παραμυθιών, η τέχνη ταξιδεύει.

Τι απάντησε στο Mama365

Ποιο είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που περνάει το έργο; Και τι είναι αυτό που θα θέλατε να αποκομίσουν οι μικροί αναγνώστες;

Τα μηνύματα του βιβλίου αφορούν στη συνεργασία, τη φιλία και την αγάπη για τον τόπο μας. Και φυσικά, να μην σταματάμε να κοιτάζουμε τα αστέρια και να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Είναι ένα διαχρονικό μήνυμα για όλες τις ηλικίες και όλες τις εποχές. Τα  παιδιά είναι αυτά που καθορίζουν το μέλλον μας. Οφείλουμε να τους περνάμε τα σωστά μηνύματα με όποιον τρόπο μπορούμε.

Τι συμβολίζει ο σκυλάκος Κουμπότρυπας και γιατί μπορεί να ταυτιστεί ένα παιδί μαζί του; Υπάρχει κάποιος που ήταν πηγή έμπνευσης πίσω από τον χαρακτήρα;

 Ο Κουμπότρυπας είναι ένας σκυλάκος που αγαπάει τον τόπο του, αλλά μερικές φορές, θα επιθυμούσε κι αυτός να έχει πλουμιστά ρούχα και υλικά αγαθά. Παρόλα αυτά εισπράττει αγάπη κι αυτό είναι το πιο πολύτιμο. Η κρυφή του επιθυμία είναι να  κάνει κάτι ηρωικό για τον τόπο του και το καταφέρνει. Μέσα από αυτόν τον ήρωα, τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι το πιο σημαντικό αγαθό είναι η αγάπη και οι αρετές όπως, η ομαδικότητα και η φιλία που μπορούν να προσφέρουν πραγματική αναγνώριση και πληρότητα στην πορεία! Η πηγή έμπνευσής μου είναι οτιδήποτε με συγκινεί και με κινητοποιεί συναισθηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v