13χρονη νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα – θέλησε να μιμηθεί βίντεο στο Tik Tok

13χρονη νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα – θέλησε να μιμηθεί βίντεο στο Tik Tok

Ένα 13χρονο κορίτσι βρίσκεται στο νοσοκομείο εδώ και δύο εβδομάδες με εγκαύματα τρίτου βαθμού εξαιτίας της απόπειράς της να μιμηθεί ένα κόλπο που είδε σε βίντεο στο Tik Tok. Η είδηση έγινε γνωστή από τη οικογένειά της που θέλει να προειδοποιήσει όλους τους γονείς για τους κινδύνους των social media.

Η μικρή Ντέστινι Κρέιν έκαψε σοβαρά τον λαιμό και το δεξί χέρι της με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε 3 διορθωτικές εγχειρήσεις. Ακόμα δεν μπορεί να μιλήσει για να περιγράψει τις λεπτομέρειες του ατυχήματος, αλλά οι γονείς της συμπεραίνουν ότι προσπάθησε να μιμηθεί κάτι που είδε σε ένα βίντεο στο Tik Tok. Εκεί κατέληξαν με βάση τα αντικείμενα που βρήκαν στο μπάνιο, αυτά που τους είπαν οι φίλοι της, αλλά και το γεγονός ότι η Ντέστινι ήταν τρελή με το Tik Tok.

Απ’ ότι φαίνεται, το επίμαχο βίντεο δείχνει κάποιον να σχεδιάζει έναν κύκλο στον καθρέφτη του με κάποιο εύφλεκτο υλικό και μετά να το ανάβει φωτιά σχηματίζοντας ένα πύρινο στεφάνι.

Στο μπάνιο βρέθηκαν ένα κερί, αναπτήρας και καθαρό οινόπνευμα. Όταν ανάκτησαν το κινητό της μέσα απ’ το φλεγόμενο μπάνιο, η λειτουργία εγγραφής βίντεο του Tik Tok ήταν ακόμα ενεργή.

«Ήμουν στο καθιστικό και μιλούσα στο τηλέφωνο όταν την άκουσα να ουρλιάζει το όνομά μου», λέει η μητέρα του κοριτσιού, «Έτρεξα τότε στο μπάνιο και είδα τη φωτιά να έχει αγκαλιάσει τα πάντα και μαζί το κοριτσάκι μου

Η Κίμπερλι τράβηξε έξω την κόρη της και εσβησε τη φωτιά, την ώρα που ένας γείτονας είχε ήδη καλέσει τις πρώτες βοήθειες.

Από εκείνη την ημέρα η Ντέστινι παραμένει στην εντατική περιμένοντας να γίνει καλύτερα, αν και η πλήρης ανάρρωσή της θα πάρει μερικούς μήνες. Το δυσάρεστο είναι ότι η κινητικότητα του χεριού της ίσως να μην επανέλθει ποτέ πλήρως, παρά τις φυσιοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται ήδη.

Μιλώντας για το περιστατικό, η αδερφή της Ντέστινι, υπενθύμισε σε όλους τους γονείς να συζητάνε με τα παιδιά τους για όσα βλέπουν στα social media ώστε να εντοπίζουν ανάλογους κινδύνους πριν οδηγήσουν σε κάποιο ατύχημα.

Το ίδιο προειδοποιούν οργανώσεις όπως η Internet Matters, που τονίζει ότι «οι έφηβοι είναι πιο έτοιμοι να πάρουν κάποιο ρίσκο για να κερδίσουν περισσότερη αποδοχή στα social media γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν από τι εντυπωσιάζονται και τι θα ήθελαν να κάνουν για να δείξουν στους online φίλους τους...»

Πηγή: abcnews.go.com
v