Τι να κάνω για να μη μου κάνει πρόταση γάμου ο φίλος μου;

Τι να κάνω για να μη μου κάνει πρόταση γάμου ο φίλος μου;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα, είμαι 28 το αγόρι μου 37. Είχε παντρευτεί ήδη μια φορά κι είχε κάνει πρόταση γάμου και στην προηγουμένη σχέση του. Είμαστε ενάμιση χρόνο μαζί. Στους 5 πρώτους μήνες συγκατοικήσαμε και παρόλο που ήταν νωρίς δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Χθες βρήκα κρυμμένο στο σπίτι ένα μονόπετρο. Πιστεύω θα μου κάνει πρόταση γάμου τα Χριστούγεννα. Δεν θέλω. Δεν μπορώ να πω ότι βρήκα το δαχτυλίδι. Τι να κάνω για να μην μου κάνει την πρόταση τώρα; Ιδανικά θα ήθελα να μου κάνει σ’ ένα χρόνο.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Επιλέξατε τον σύντροφό σας. Είστε μαζί διότι σας γοητεύει και τον γοητεύετε και όπως λέτε η πορεία σας μέχρι σήμερα είναι όμορφη. Πιθανολογείτε λοιπόν ότι θα σας προτείνει να προχωρήσετε σε ένα επόμενο βήμα. Η ιστορία του, δε σας οδηγεί απαραίτητα σε αυτό το συμπέρασμα. Είναι μια υπόθεση. Γιατί ωστόσο αυτή η υπόθεση δε σας χαροποιεί εφόσον έχετε μια όμορφη σχέση;

Δε μπορείτε να προβλέψετε ή και να αποτρέψετε τις δικές του κινήσεις. Μπορείτε ωστόσο να δουλέψετε και να προετοιμάσετε τις δικές σας. Να επεξεργαστείτε πως αισθάνεστε και πως ονειρεύεστε την πορεία της σχέσης σας. Τι εσείς έχετε να προτείνετε για το παρόν και το μέλλον σας. Τι καλό έχετε να κάνετε μαζί. Τι δυσκολίες έχετε να παλέψετε. Όλα αυτά τα πολύτιμα και χρήσιμα θέματα που δε μπορούν να περιμένουν!

Ακόμη και εάν έρθει μια πρόταση σε μια στιγμή που δε σας ταιριάζει, είναι σημαντικό να έχετε μια ξεκάθαρη εσωτερική απάντηση. Θέλετε να προχωρήσετε μαζί; Μαζί δε σημαίνει απαραίτητα γάμος. Μαζί σημαίνει καλά, πλάι πλάι με φροντίδα και αγάπη, είτε φοράτε δαχτυλίδι είτε όχι. Επομένως μπορείτε να του απαντήσετε τι θέλετε, τι λαχταράτε από τη σχέση σας και από εκείνον!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v