Βιβλικός διαγωνισμός! Kερδίστε τα παιδικά βιβλία των καλοκαιρινών διακοπών!

Βιβλικός διαγωνισμός! Kερδίστε τα παιδικά βιβλία των καλοκαιρινών διακοπών!

Η καλύτερη παρέα για ένα παιδί είναι ένα καλό βιβλίο, ειδικά στις καλοκαιρινές διακοπές. Δηλώστε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας διαγωνισμού και κερδίστε ένα αντίτυπο του παιδικού βιβλίου της επιλογής σας. 

Δείτε τους νικητές:

ΚΙΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΠΟΛΙΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΑΝΤΡΑ ΜΠΙΝΙΑΡΗ

ΔΡΑΚΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΜΩΡΑΙΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΑΝΥΦΑΝΤΗ ΑΝΘΗ

ΝΑΤΖΩΡΑΙΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΙΝΑΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΡΕΓΓΙΝΑ

ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΚΤΙΔΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ

ΠΑΣΠΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΔΑΨΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ ΡΙΚΑ

Λούνα- Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα

Η Λούνα δεν έχει κάνει ακόμα καινούριους φίλους, όμως τα πράγματα αλλάζουν όταν ακούει φωνές από τον διπλανό σπίτι. Και κάπως έτσι, ανακαλύπτει το πάθος της για τη μπάλα!

Συγγραφείς: Λήδα Βαρβαρούση και Verboven Agnes

Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση Λήδα

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος 

Από 2 ετών

Τέλεια μέρα για νεύρα

 

Ο Τζιμ έχει μια πολύ άσχημη μέρα…Έχει νεύρα χωρίς να ξέρει το γιατί. Οι φίλοι του απορούν: γιατί να μην έχει καλή διάθεση μια τέτοια υπέροχη μέρα; Τον συμβουλεύουν να μην καμπουριάζει, να χαμογελάει, να δοκιμάσει να κάνει πράγματα που κάνουν εκείνους χαρούμενους. Όμως ο Τζιμ δεν έχει καμία όρεξη να κάνει τίποτα απ’ όλα αυτά… και ξεσπάει.Μήπως το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσει μια μέρα έχοντας νεύρα;

Συγγραφέας: Suzanne Lang

Εικονογράφηση: Max Lang

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 3 ετών

Παίζουμε Βιβλίο; Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα

Το Παίζουμε βιβλίο συνδυάζει τη βιωματική μάθηση με τη διασκέδαση, επιχειρεί την εμβάθυνση σε όλες τις πτυχές του βιβλίου και δημιουργεί εν δυνάμει αναγνώστες. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές, γονείς, ανθρώπους που επιθυμούν να προάγουν τη φιλαναγνωσία και προτείνει δράσεις που μπορούν να εκτυλιχθούν στο σχολείο, σε εναλλακτικούς χώρους εκπαίδευσης, ακόμη και στο σπίτι. Με δραστηριότητες που ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, το παιδί συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της ανάγνωσης, ταυτίζεται με τους ήρωες και ανακαλύπτει τα δικά του κίνητρα για διάβασμα.

Συγγραφέας: Βίκυ Ξανθοπούλου

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 3-6 ετών

Η αλεπού μοδίστρα

Είχε μαστοριά και τέχνη η αλεπού στη δουλειά τους. Ήταν περίφημη μοδίστρα και όλα τα ζωάκια του δάσους έκαναν ουρές έξω από τον οίκο μόδας «Η Φουντωτή Ουρά». Είχε όμως και μεγάλη πονηριά η αλεπού και σκαρφιζόταν έναν σωρό κόλπα, για να πουλάει πανάκριβα τις δημιουργίες της. Πώς θα αντιδράσουν τα ζωάκια του δάσους, όταν δουν τη σκαντζοχοιρίνα με τρίχωμα αρκούδας, την αρκούδα με φτέρωμα πέρδικας και την πέρδικα με βελόνες σκαντζόχοιρου;

Συγγραφέας: Χριστίνα Ντούμα

Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Από 4 ετών

Το σπίτι μας κινδυνεύει

Μια εικονογραφημένη ιστορία για τη μαθήτρια που ξεκίνησε μια ατομική σχολική απεργία, η οποία γρήγορα μετατράπηκε σε παγκόσμιο κίνημα για τη διάσωση του πλανήτη. Μια αληθινή αφήγηση για το πρόσωπο των ημερών, τη 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, που θα εμπνεύσει τους μικρούς αναγνώστες.

Συγγραφέας: Jeanette Winter

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 4 ετών

Τα συναισθήματά μου

Αγαπημένο μου παιδί, υπάρχουν φορές που θέλεις να σπάσεις τα πάντα; Να το βάλεις στα πόδια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα; Να αγκαλιάσεις την κολλητή σου; Να πηδήξεις από τη χαρά σου; Να βάλεις τα κλάματα; Ναι; Ε, λοιπόν, αυτά συμβαίνουν γιατί σε σκουντάνε τα συναισθήματά σου! Άνοιξε αυτό το σημειωματάριο, θα καταλάβεις τα πάντα!

Συγγραφέας: Filliozat Isabelle

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 4 ετών

15 κορίτσια και αγόρια με Μεγάλες Ιδέες (Χρωματίζω και Μαθαίνω)

 

Θαύμασε κάθε όμορφη εικόνα, διάβασε τη μικρή ιστορία που τη συνοδεύει, πάρε χρώματα και δημιούργησε πανέμορφες αφίσες για το δωμάτιό σου!

Συγγραφέας: Sanchez Vegara Isabel Maria

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 4 ετών

Το μαγικό κλειδί

Η πόρτα δεν άνοιγε με τίποτε. Θα περνούσα λοιπόν όλη μου τη ζωή εδώ μέσα; Σαν λιοντάρι στο κλουβί; Μα πώς τα κατάφερα έτσι; Πόσο θα ’θελα να βρω ένα μαγικό κλειδί, να ανοίξω την πόρτα και να πετάξω! 

Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Από 5 ετών

Ο Σιγανός... ένα σκιάχτρο με ψυχή

Ο Σιγανός είναι το σκιάχτρο που ζει στο περιβόλι του κυρ-Γιάννη. Μόνη του παρέα ο Ανέστης, ο σπουργίτης κι ένα βιβλίο ποίησης που το διαβάζει συνεχώς. Μια νύχτα αποφασίζει να φύγει μακριά. Το περιβόλι αναστατώνεται στα ξαφνικά. Άραγε ο Σιγανός θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του;

Συγγραφέας: Ελένη Μπετεινάκη

Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Από 5 ετών

Θυμός και επιστροφή στην ηρεμία

Η Ιζαμπέλ Φιλιοζά και η ομάδα της έχουν τελειοποιήσει τον τρόπο: Μέσα από πολύπτυχες δραστηριότητες και εκπλήξεις, συμβουλές και παραινέσεις, προσφέρουν το ιδανικό πλαίσιο ώστε το παιδί να ανακαλύψει και να μάθει παίζοντας. Από πολύ μικροί μαθαίνουμε πως ο θυμός είναι κάτι αρνητικό. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συχνά μπερδεύουμε τον θυμό με τη βία, που είναι διαφορετική έννοια.

Συγγραφέας: Filliozat Isabelle

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 5 ετών

LEGO JURASSIC WORLD – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΔΙΑΣΩΣΗ

Έλα στην παρέα του Όουεν Γκράντι, της Κλερ Ντίρινγκ και των απίθανων δεινοσαύρων τους στο πάρκο LEGO® Jurassic World™. Τρεις περιπετειώδεις ιστορίες για να διαβάσεις και να τρέξεις με τους Ράπτορες, να πετάξεις με τους Πτερανόδοντες και να ανακαλύψεις τον απόλυτο θησαυρό.

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 5 ετών

LEGO NINJAGO – Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΪ

Ο Τζέι μπαίνει σε ένα θρυλικό ηλεκτρονικό παιχνίδι, την Πρώτη Αυτοκρατορία, κι εκεί ο Μπλε Νίντζα βρίσκει άλλους παίκτες που τον λατρεύουν σαν ήρωα! Όταν όμως ανακαλύψει ότι το Σπιντζίτσου τού είναι άχρηστο στο παιχνίδι, θα φανεί αντάξιος του μύθου του και θα μάθει να επιβιώνει, προκειμένου να βοηθήσει τους άλλους παίκτες και να επιστρέψει στους φίλους του τους Νίντζα;

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 5 ετών

Αν η γη είχε 100 ανθρώπους

Κι αν η Γη ήταν ένα χωριό με 100 κατοίκους; Για φαντάσου! Σε αυτό το παγκόσμιο χωριό, πόσοι θα ήταν οι άντρες και πόσες οι γυναίκες; Πόσοι θα προέρχονταν από την Ασία ή από την Αφρική; Πόσοι θα είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σε ηλεκτρικό ρεύμα ή θα είχαν δικό τους σπίτι; Πώς θα ήταν άραγε η ζωή τους; Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πόσο πολλά έχουμε κοινά αλλά και να ανακαλύψεις όσα επηρεάζουν σημαντικά τις ζωές μας. Μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις και να δημιουργήσουμε το μέλλον που επιθυμούμε.

Συγγραφέας: McCann Jackie

Εικονογράφηση: Cushley Aaron

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 6 ετών

Η Μαύρη Καλλονή

 Το βιβλίο αυτό που ξεκινά, το έγραψε ένα άλογο. Αλήθεια. Την εποχή που γράφτηκε, τα άλογα ήταν ακόμη το πιο σπουδαίο και πολλές φορές το μόνο μέσο που είχαν οι άνθρωποι. Σε πόλεις και χωριά, τα άλογα μετέφεραν ταξιδιώτες και εμπορεύματα, τραβούσαν τα κάρα και τις άμαξες και βοηθούσαν στις δουλειές και τις μετακινήσεις.
Μην ανησυχείς, θα καταλάβεις όλα όσα έχει να σου αφηγηθεί. Γιατί η συγγραφέας Άννα Σιούελ το μετέφρασε από τα… αλογικά στη γλώσσα τη δική μας. Και τώρα, σσς… αρχίζει.

Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης

Εικονογράφηση: Σαμαρτζή Ίρις

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 6 ετών

Τσακωνόμαστε, συμφιλιωνόμαστε!

Συχνά έχουμε την εντύπωση ότι μια σύγκρουση ισοδυναμεί με πόλεμο. Στην πραγματικότητα, όμως, μια σύγκρουση είναι ακριβώς το αντίθετο! Κατά τη διάρκεια μιας εποικοδομητικής σύγκρουσης, συζητάμε, ακούμε ο ένας τον άλλον και επινοούμε μαζί λύσεις που μας ικανοποιούν όλους.

Συγγραφέας: Filliozat Isabelle

Εικονογράφηση: Clotka

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 6 ετών

Παίζουμε Βιβλίο; Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα

Το Παίζουμε βιβλίο συνδυάζει τη βιωματική μάθηση με τη διασκέδαση, επιχειρεί την εμβάθυνση σε όλες τις πτυχές του βιβλίου και δημιουργεί εν δυνάμει αναγνώστες. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές, γονείς, ανθρώπους που επιθυμούν να προάγουν τη φιλαναγνωσία και προτείνει δράσεις που μπορούν να εκτυλιχθούν στο σχολείο, σε εναλλακτικούς χώρους εκπαίδευσης, ακόμη και στο σπίτι.

Συγγραφέας: Βίκυ Ξανθοπούλου

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 6 ετών

ESCAPE BOOK: Μια νύχτα στην Ακρόπολη

Πρόσεχε! Αν ανοίξεις αυτό το βιβλίο, θα παγιδευτείς στην Ακρόπολη του Χρυσού Αιώνα του Περικλή! Θα έχεις δύο ευκαιρίες για να αποδράσεις από το βιβλίο: Μη διστάσεις να τσακίσεις και να κόψεις τις σελίδες. Ακόνισε το μυαλό σου και λύσε τους γρίφους!

Συγγραφέας: Βίκυ Ξανθοπούλου

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 6 ετών

Ο Θοδωρής και οι φίλοι του

«Ο ένας φεύγει , ο άλλος φεύγει...» Τι κάνει ένα αγόρι όταν χάνει τους φίλους του τον  έναν μετά τον άλλον, αλλά...και τα παιχνίδια του; Απογοητεύεται και ψάχνει να βρει καινούριους. Μόνο που καμιά φορά δεν ψάχνει σωστά! Τότε είναι που έρχεται ο από μηχανής... Ζαχαρίας και τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους. Γιατί είναι δύσκολο και μαζί υπέροχο να μεγαλώνεις...

Συγγραφέας: Ρία Φελεκίδου

Εικονογράφηση: Δημήτρης Καρακούσης

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Από 6 ετών

 

Το πολύχρωμο παιδί

Πόσο διαφορετικός ήταν απ’ όλους αυτούς ή πόσο ίδιος ήταν τελικά μ’ αυτούς; Στο σώμα του τους έκλεινε όλους. Στηριζόταν σε μαύρα πόδια, δούλευε με κίτρινα χέρια, ανέπνεε σε κόκκινο σώμα, μιλούσε και γελούσε με το λευκό του πρόσωπο.Τώρα ήταν όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο.  Ένας πολύχρωμος ανάμεσα σε μονόχρωμους ανθρώπους, που όμως είχαν τα χρώματά του. Τελικά δεν ήταν και τόσο διαφορετικός, αλλά κι αν ήταν, σίγουρα αυτό δεν ήταν τόσο κακό! Ποιος μπορεί άλλωστε να αρνηθεί ότι ο κόσμος μας είναι πιο όμορφος όταν μπορεί να είναι φτιαγμένος με πολλά χρώματα;

Συγγραφέας: Νίκος Μιχαλόπουλος

Εικονογράφηση: Μιχάλης Λουκιανός

Εκδόσεις: Άγκυρα

Από 7 ετών

Το γονεοτροφείο

Τι είναι άραγε αυτό το μεγάλο κτίριο στην κορυφή του λόφου; Γιατί είναι γεμάτο με μεγάλους που κάθονται πίσω από τα θρανία; Γιατί άνοιξαν οι πόρτες διάπλατα και γέμισε η αυλή με ποδήλατα και οι καρδιές με ελπίδα; Ο Χρήστος Δασκαλάκης μοιράζεται μαζί μας μια ανατρεπτική ιστορία για τη δύναμη της οικογένειας, της ασφάλειας, της αποδοχής και της αγάπης. Ένα ενήλικο παραμύθι για παιδιά και ένα παιδικό παραμύθι για ενήλικες. Ένα βιβλίο γεμάτο χιούμορ, τρυφερότητα, αισιοδοξία και μυρωδιά από μαμά…

Συγγραφέας: Χρήστος Δασκαλάκης

Εικονογράφηση: Βασίλης Παπατσαρούχας

Εκδόσεις: Άγκυρα

Από 8 ετών

Το μυστικό της κολλητής μου

Η Νένη, δηλαδή η Νικολέτα-Ελένη, δεν αγαπάει το όνομά της. Όμως αγαπάει τον χορό, τις μπριζόλες με πατάτες τηγανητές, τον παππού της και, φυσικά, την κολλητή της φίλη, τη Σωτηρία. Εκείνη τη σώζει όποτε τη χρειάζεται, όπως δηλώνει και το όνομά της. Σωτήριο είναι και το ημερολόγιο της Νένης, στο οποίο καταφεύγει όταν θέλει να γράψει τα μυστικά της. Αυτά που δεν λέει σε κανέναν άλλο εκτός από την κολλητή της, αφού και η Σωτηρία μοιράστηκε μαζί της ένα πολύ μεγάλο και σπουδαίο μυστικό. Ένα μυστικό που η Νένη δεν ξέρει πώς να το χειριστεί και αν πρέπει πράγματι να το κρατήσει κρυφό, κι ας το υποσχέθηκε στη φίλη της.

Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη

Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας

Εκδόσεις: Κέδρος

Από 9 ετών

v