Αγοράκι 8 μηνών βγήκε νικητής από την πρώτη του μεγάλη μάχη με τον καρκίνο

Αγοράκι 8 μηνών βγήκε νικητής από την πρώτη του μεγάλη μάχη με τον καρκίνο

Η μαμά ενός αγοριού 8 μηνών ευχαρίστησε δημοσίως τους ανθρώπους στο Νοσοκομείο Παίδων Alder Hey, αποκαλώντας τους «άγγελους επί γης» για όλα όσα έκαναν κατά την περίοδο που το μωρό της έδινε την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής του, απέναντι στον παιδικό καρκίνο.

Ο μικρούλης George διαγνώστηκε με ηπατοβλάστωμα μόλις 4 μηνών, ύστερα από εξετάσεις που του έγιναν λόγω υψηλού πυρετού και σπασμών. 

Η μαμά του, Michelle Nicol, θυμάται εκείνη τη μέρα ως μια σκοτεινή στιγμή για όλη την οικογένεια: «Οι πρώτες εξετάσεις ήταν καθαρές, αλλά ένας γιατρός πρότεινε να κάνουμε κι έναν υπέρηχο στα νεφρά και εκεί ήταν που είδαμε ότι ο George είχε όγκο στο συκώτι. Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει 1 στο εκατομμύριο (το ηπατοβλάστωμα) κι έτσι, εκτός από φόβο και άγχος, νιώσαμε και μια αγανάκτηση που έτυχε σε μας».

Παρ’ όλ’ αυτά, ο γιος της δεν έχασε το χαμόγελό του καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας του και αυτό τους έδωσε κουράγιο.

Ο George ολοκλήρωσε 6 γύρους χημειοθεραπειών και έκανε και αφαίρεση του όγκου από το συκώτι του. Τώρα οι γονείς περιμένουν να δουν τι παρενέργειες θα έχει αυτή η πρώτη του νίκη στη μάχη με τον καρκίνο και κατά πόσο οι θεραπείες έχουν επηρεάσει τα νεφρά του ή κάποιο άλλο όργανο.

«Όλη η οικογένεια έχει επηρεαστεί από την περιπέτειά του» λέει η μαμά, «αλλά ο George παραμένει χαρούμενος και δεν έχει χάσει κανένα αναπτυξιακό ορόσημο. Χρωστάμε πάρα πολλά στο προσωπικό του νοσοκομείου που δε σταμάτησαν να μας στηρίζουν και να μας δίνουν ελπίδα, είναι αληθινοί “άγγελοι επί γης”».

Πηγή: liverpoolecho.co.uk

v