Οι λόγοι που οδηγούν στον γάμο χωρίς σεξ και πώς να τον αποφύγετε

Οι λόγοι που οδηγούν στον γάμο χωρίς σεξ και πώς να τον αποφύγετε

Δύσκολα ένα παντρεμένο ζευγάρι δεν θα ομολογήσει ανοιχτά ότι δεν κάνει (πια) σεξ. Μπορεί ν ατοπυς συναντήσεις έξω και να τους δεις να συζητάνε, να φλερτάρουν, να φιλιούνται πεταχτά και ζηλεύεις την οικειότητα και τον ερωτισμό τους. Όταν γυρνούν σπίτι, όμως, λένε μια καληνύχτα και τέλος. Δεν υπάρχει παρακάτω, δεν υπάρχει ερωτική επιθυμία και σεξ. Τις περισσότερες φορές, δεν θα το συζητήσουν καν - απλά αποδέχονται σιωπηλά  ότι το σεξ δεν είναι πια κομμάτι της σχέσης τους.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, τα φαινόμενα συχνά απατούν. Εάν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και στον δικό σας γάμο, να ξέρετε ότι δεν είστε η μόνη και δεν είστε μόνη. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και οι λόγοι που οδηγούν εκεί βασίζονται περισσότερο στη ρουτίνα και την καθημερινότητα και λιγότερο στο ότι ο σύντροφός σας δεν σας αγαπά. 

Οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν να χαρείτε ο ένας τον άλλον 

Τα περισσότερα ζευγάρια, ειδικά εάν έχουν παιδιά, παραπονιούνται διαρκώς για την έλλειψη ποιοτικού χρόνου που περνούν μαζί. Οι υποχρεώσεις είναι τόσο πολλές, που σπάνια βρίσκουν ελεύθερο χρόνο για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ο ένας την παρέα του άλλου. Ακόμα κι όταν τον βρίσκουν, όμως, είναι εξαντλημένοι και συνεπώς χωρίς ερωτική διάθεση. 

Θέλει κόπο για να βρει ένα ζευγάρι τις ισορροπίες του όταν η καθημερινότητα είναι… σκληρή και αμείλικτη! Τα άγχη, η κούραση και οι έγνοιες των παιδιών συχνά μπαίνουν ανάμεσά του και το σεξ κάνει περίπατο. Ωστόσο, με λίγη προσπάθεια και επιμονή, όλα γίνονται.

Δεν επικοινωνείτε και έχετε απομακρυνθεί

Όσο δύσκολο είναι να βρει ένα ζευγάρι τις ισορροπίες του μέσα σε έναν γάμο με παιδιά, άλλο τόσο δύσκολο είναι να διατηρήσει την καλή επικοινωνία που είχε στην αρχή της γνωριμίας του. Η καθημερινότητα τρέχει και το ζευγάρι δεν επικοινωνεί ουσιαστικά, παρά μόνο για τα τρέχοντα. 

Λίγο ο χρόνος που δεν περισσεύει, λίγο τα διαφορετικά ωράρια και οι νέες συνήθειες, ξυπνάς ένα πρωί και συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου δεν θυμίζει τον άνθρωπο που ερωτεύτηκες και παντρεύτηκες. Παράλληλα, συνειδητοποιείς ότι έχουν περάσει εβδομάδες ή και μήνες από τότε που βρεθήκατε μαζί στο κρεβάτι! Ωστόσο, δεν είναι και τόσο περίεργο αφού στην πραγματικότητα έχετε απομακρυνθεί και αυτό που σας ενώνει δεν είναι σίγουρα έρωτας!

Έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια στο σεξ 

Ένας ακόμα λόγος που δύο σύντροφοι αποφεύγουν να κάνουν σεξ, είναι επειδή έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Ο ενθουσιασμός και η ερευνητική διάθεση του πρώτου καιρού έχει περάσει ανεπιστρεπτί, και το ζευγάρι έχει καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο στο κρεβάτι το οποίο επαναλαμβάνει για χρόνια. 

Όπως είναι φυσικό, η ερωτική διάθεση είναι δύσκολο να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα όταν δεν υπάρχει ποικιλία και ικανοποίηση. Μία πιθανή λύση, λοιπόν, είναι να αφήσετε πίσω σας τα τετριμμένα και να δοκιμάσετε νέες σεξουαλικές εμπειρίες σαν να ήταν η πρώτη σας φορά. 

Έχει γίνει… συνήθεια!

Όλα τα ωραία στη ζωή κάποια στιγμή τα συνηθίζεις και παύουν να μοιάζουν το ίδιο γοητευτικά με πριν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και το σεξ με τον σύντροφό σου. Τον πρώτο καιρό ήταν εκρηκτικό και δεν το χορταίνατε, αλλά με τα χρόνια έγινε απλά η ρουτίνα σας. Κάποτε ψάχνατε ευκαιρία να μείνετε οι δυο σας και να κάνετε σεξ, πλέον ψάχνετε ευκαιρία να το αποφύγετε. 

Φυσικά αυτό είναι κατανοητό και ως ένα σημείο φυσιολογικό, αλλά αν το αφήσετε χωρίς να το λύσετε, θα εγκλωβιστείτε σε έναν γάμο χωρίς σεξ που ίσως και να μην σας αρέσει. Προλάβετε τα χειρότερα, λοιπόν, και ανασύρετε μνήμες από τον πρώτο καιρό της γνωριμίας σας, όταν το σεξ σας έφερε πιο κοντά. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βγείτε από την ρουτίνα και να αρχίσετε να απολαμβάνετε ξανά τον σύντροφό σου. 

Πώς να σώσετε την κατάσταση

Εκτός από μητέρες είστε και θηλυκά: Βρείτε τον ρόλο σας και μην ξεχνάτε τον εαυτό σας, ποια είστε και τι θέλετε. Οι άντρες νιώθουν την δυναμικότητα και τον ερωτισμό που εκπέμπετε και αυτό αποτελεί ιδιαίτερο φυσικό διεγερτικό.

Μιλήστε για να βρείτε μια κοινή πορεία: Ο διάλογος δεν θα γίνει για να βρείτε ποιος φταίει αλλά για να βρείτε την λύση. Ξεκινήστε τις προτάσεις σας με αρχή τον εαυτό σας, π.χ. «νιώθω ότι...» και όχι «εσύ..» που δηλώνει υποσυνείδητα ευθύνη και απειλή. Γιατί τότε ο συνομιλητής, θα μπλοκάρει και παίρνετε ρίσκο η κουβέντα να μην έχει κοινό στόχο.

Ό,τι νιώθειτε εσείς για εσάς, αυτό «σερβίρετε» και στον σύντροφό σας: Αγαπήστε τον εαυτό σας, δώσε την συναισθηματική προσοχή που χρειάζεται. Κανείς δεν μπορεί να σας προσέξει τόσο καλά όσο εσείς οι ίδιες τον εαυτό σας.

Μόλις τελειώσετε από την δουλειά, κανονίστε να συναντηθείτε κάπου εκτός σπιτιού: Απαγορευμένα θέματα συζήτησης είναι οι λογαριασμοί, τα παιδιά, τα πεθερικά και η δουλειά. Ασχοληθείτε με εσάς.

v