Πρόωρο μωρό με εγκεφαλική αιμορραγία επιβίωσε παρά τις ελάχιστες πιθανότητες

Πρόωρο μωρό με εγκεφαλική αιμορραγία επιβίωσε παρά τις ελάχιστες πιθανότητες

Ένα ζευγάρι του οποίου το μωράκι τους γίνεται επτά μηνών την επόμενη εβδομάδα, διηγήθηκε την περιπέτεια που έζησαν, όταν το παιδί τους ήρθε πρόωρα στον κόσμο, ζυγίζοντας όσο ένα σακουλάκι ζάχαρης. Ο μικρούλης, παρά τα προβλήματα υγείας, πάλεψε για τη ζωή του και επέζησε! 

Η Louise είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, όπου όλα κυλούσαν ήρεμα, μέχρι που τη στιγμή που την έπιασε ένας τρομερός πονοκέφαλος. Φοβούμενη ότι θα μπορούσε να έχει προεκλαμψία υποβλήθηκε σε σπινθηρογράφημα, αλλά όλα έδειξαν πώς ήταν εντάξει. Μόνο που λίγες ημέρες αργότερα, στις 30 Απριλίου, άρχισε να αιμορραγεί, με αποτέλεσμα το μωρό της να γεννηθεί με επείγουσα καισαρική τομή στις 9 το βράδυ της ίδιας νύχτας.

Μιλώντας σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, ο πατέρας του μωρού, Edward, είπε: «Είναι το πρώτο μας παιδί και τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο φυσιολογικό μέχρι τότε, οπότε ήταν ένα τεράστιο σοκ για εμάς αυτό που έγινε».

Ο μικρός Οscar έμεινε στο Addenbrookes στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών  για επτά εβδομάδες - όπου του χορηγήθηκε οξυγόνο, σιτιζόταν μέσω σωλήνα και, κάποια στιγμή, του χορηγήθηκε θεραπεία για αιμορραγία στον εγκέφαλό του - ευτυχώς, όμως, τα κατάφερε και, μετά από μερικές ακόμη εβδομάδες στο τοπικό νοσοκομείο, επέστρεψε στο σπίτι του.

Ειδικά για τις πρώτες εβδομάδες, όμως, ήταν πολύ άρρωστος. «Oι γιατροί μας είπαν πολλές φορές ότι το μωρό μας μπορεί να μην επιβιώσει» αποκάλυψε ο πατέρας του, και πρόσθεσε: «Αλλά πάντα τα κατάφερνε και οι νοσοκόμες μας έλεγαν ότι ήταν αληθινός μαχητής».

Χωρίς να γνωρίζει ποια ακριβώς θεραπεία χορηγήθηκε για να σταματήσει η εγκεφαλική αιμορραγία του γιου του, ο Εdward λέει ότι «ό,τι κι αν ήταν αυτό λειτούργησε». Συνέχισε λέγοντας «Δεν υπήρξε χειρουργική επέμβαση, αλλά το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου του ήταν ουσιαστικά μια τεράστια αιμορραγία. Όταν όμως η αιμορραγία είναι στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, μπορείς να ζήσεις με τη βλάβη - το σώμα μπορεί να την αντισταθμίσει. Αν είχαν επηρεαστεί και οι δύο πλευρές, όμως, ο Οscar δεν θα είχε καμία ποιότητα ζωής».

Οι γιατροί προειδοποίησαν το ζευγάρι ότι, παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο του γιου τους, θα έχει υποστεί κάποια αναπόφευκτη εγκεφαλική βλάβη. «Μας είπαν ότι θα έχει σίγουρα κάποια αναπηρία...» δήλωσε ο πατέρας.

Πηγή: walesonline.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v