Βιβλικός διαγωνισμός: Κερδίστε τα παιδικά βιβλία των χριστουγεννιάτικων διακοπών

Βιβλικός διαγωνισμός: Κερδίστε τα παιδικά βιβλία των χριστουγεννιάτικων διακοπών

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές έφτασαν και η καλύτερη παρέα για κάθε παιδί είναι ένα καλό βιβλίο. Δηλώστε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας διαγωνισμού και κερδίστε ένα αντίτυπο του παιδικού βιβλίου της επιλογής σας. Προσοχή: Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε στη θέση «Σχόλια» της φόρμας διαγωνισμού, το βιβλίο που προτιμάτε. Σημειώνεται ότι οι νικητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους από τα γραφεία μας στο Χαλάνδρι (Παπανικολή 50). 

Δείτε τους νικητές:

ΑΡΩΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΒΑΛΜΑ ΜΑΤΙΝΑ

ΓΟΥΡΔΟΥΜΠΑ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΒΙΒΗ

ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΝΙΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΚΙΡΜΙΖΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΛΑΖΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΝΤΑΛΛΑ ΒΑΓΙΑ

ΠΟΡΤΟΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΑΡΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΝΑ

ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΣΩΤΗΡΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΤΣΟΥΚΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΣΑΝΤΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

 

Λούνα- Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα

Η Λούνα δεν έχει κάνει ακόμα καινούριους φίλους, όμως τα πράγματα αλλάζουν όταν ακούει φωνές από τον διπλανό σπίτι. Και κάπως έτσι, ανακαλύπτει το πάθος της για τη μπάλα!

Συγγραφείς: Λήδα Βαρβαρούση και Verboven Agnes

Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση Λήδα

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος 

Από 2 ετών

1821 Χρωματίζω και Κολλάω

Χρωμάτισε το 1821 με τα πολύχρωμα μολύβια σου αλλά και τη φαντασία σου, διασκέδασε με τις δραστηριότητες και κόλλησε τα απίθανα αυτοκόλλητα.

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος 

Από 3 ετών

Στην ουρά για την Κιβωτό

– Ουφ! Στο τσακ προλάβαμε. Τελευταίοι θα μπούμε.

– Σίγουρα είναι αυτή η ουρά για την Κιβωτό;

Ένα βιβλίο-έκπληξη με ένα μαγικό τετράπτυχο από το δίδυμο Παπαθεοδούλου-Σαμαρτζή.

Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης

Εικονογράφηση: Σαμαρτζή Ίρις

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος 

Από 3 ετών

Παίζουμε Βιβλίο; Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα

Το Παίζουμε βιβλίο συνδυάζει τη βιωματική μάθηση με τη διασκέδαση, επιχειρεί την εμβάθυνση σε όλες τις πτυχές του βιβλίου και δημιουργεί εν δυνάμει αναγνώστες. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές, γονείς, ανθρώπους που επιθυμούν να προάγουν τη φιλαναγνωσία και προτείνει δράσεις που μπορούν να εκτυλιχθούν στο σχολείο, σε εναλλακτικούς χώρους εκπαίδευσης, ακόμη και στο σπίτι. Με δραστηριότητες που ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, το παιδί συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της ανάγνωσης, ταυτίζεται με τους ήρωες και ανακαλύπτει τα δικά του κίνητρα για διάβασμα.

Συγγραφέας: Βίκυ Ξανθοπούλου

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 3-6 ετών

Η αλεπού μοδίστρα

Είχε μαστοριά και τέχνη η αλεπού στη δουλειά τους. Ήταν περίφημη μοδίστρα και όλα τα ζωάκια του δάσους έκαναν ουρές έξω από τον οίκο μόδας «Η Φουντωτή Ουρά». Είχε όμως και μεγάλη πονηριά η αλεπού και σκαρφιζόταν έναν σωρό κόλπα, για να πουλάει πανάκριβα τις δημιουργίες της. Πώς θα αντιδράσουν τα ζωάκια του δάσους, όταν δουν τη σκαντζοχοιρίνα με τρίχωμα αρκούδας, την αρκούδα με φτέρωμα πέρδικας και την πέρδικα με βελόνες σκαντζόχοιρου;

Συγγραφέας: Χριστίνα Ντούμα

Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Από 4 ετών

Πιστεύω στον εαυτό μου

Τρεις ιστορίες με ζωντανή και διασκεδαστική εικονογράφηση που περιγράφουν καταστάσεις  από την καθημερινότητα των μικρών αναγνωστών. Πώς θα πιστέψει το παιδί στον εαυτό του; Με τη βοήθεια των ηρώων αυτού του βιβλίου! Ακόμη, συμπεριλαμβάνονται συμβουλές της Filliozat Isabelle για τους γονείς.

Συγγραφέας: Filliozat Isabelle

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 4 ετών

Το σπίτι μας κινδυνεύει

Μια εικονογραφημένη ιστορία για τη μαθήτρια που ξεκίνησε μια ατομική σχολική απεργία, η οποία γρήγορα μετατράπηκε σε παγκόσμιο κίνημα για τη διάσωση του πλανήτη. Μια αληθινή αφήγηση για το πρόσωπο των ημερών, τη 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, που θα εμπνεύσει τους μικρούς αναγνώστες.

Συγγραφέας: Jeanette Winter

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 4 ετών

Το μαγικό κλειδί

Η πόρτα δεν άνοιγε με τίποτε. Θα περνούσα λοιπόν όλη μου τη ζωή εδώ μέσα; Σαν λιοντάρι στο κλουβί; Μα πώς τα κατάφερα έτσι; Πόσο θα ’θελα να βρω ένα μαγικό κλειδί, να ανοίξω την πόρτα και να πετάξω! 

Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Από 5 ετών

Ο Σιγανός... ένα σκιάχτρο με ψυχή

Ο Σιγανός είναι το σκιάχτρο που ζει στο περιβόλι του κυρ-Γιάννη. Μόνη του παρέα ο Ανέστης, ο σπουργίτης κι ένα βιβλίο ποίησης που το διαβάζει συνεχώς. Μια νύχτα αποφασίζει να φύγει μακριά. Το περιβόλι αναστατώνεται στα ξαφνικά. Άραγε ο Σιγανός θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του;

Συγγραφέας: Ελένη Μπετεινάκη

Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Από 5 ετών

Τσακωνόμαστε, συμφιλιωνόμαστε!

Συχνά έχουμε την εντύπωση ότι μια σύγκρουση ισοδυναμεί με πόλεμο. Στην πραγματικότητα, όμως, μια σύγκρουση είναι ακριβώς το αντίθετο! Κατά τη διάρκεια μιας εποικοδομητικής σύγκρουσης, συζητάμε, ακούμε ο ένας τον άλλον και επινοούμε μαζί λύσεις που μας ικανοποιούν όλους.

Συγγραφέας: Filliozat Isabelle

Εικονογράφηση: Clotka

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 6 ετών

Παίζουμε Βιβλίο; Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα

Το Παίζουμε βιβλίο συνδυάζει τη βιωματική μάθηση με τη διασκέδαση, επιχειρεί την εμβάθυνση σε όλες τις πτυχές του βιβλίου και δημιουργεί εν δυνάμει αναγνώστες. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές, γονείς, ανθρώπους που επιθυμούν να προάγουν τη φιλαναγνωσία και προτείνει δράσεις που μπορούν να εκτυλιχθούν στο σχολείο, σε εναλλακτικούς χώρους εκπαίδευσης, ακόμη και στο σπίτι.

Συγγραφέας: Βίκυ Ξανθοπούλου

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 6 ετών

Το πολύχρωμο παιδί

Πόσο διαφορετικός ήταν απ’ όλους αυτούς ή πόσο ίδιος ήταν τελικά μ’ αυτούς; Στο σώμα του τους έκλεινε όλους. Στηριζόταν σε μαύρα πόδια, δούλευε με κίτρινα χέρια, ανέπνεε σε κόκκινο σώμα, μιλούσε και γελούσε με το λευκό του πρόσωπο.Τώρα ήταν όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο.  Ένας πολύχρωμος ανάμεσα σε μονόχρωμους ανθρώπους, που όμως είχαν τα χρώματά του. Τελικά δεν ήταν και τόσο διαφορετικός, αλλά κι αν ήταν, σίγουρα αυτό δεν ήταν τόσο κακό! Ποιος μπορεί άλλωστε να αρνηθεί ότι ο κόσμος μας είναι πιο όμορφος όταν μπορεί να είναι φτιαγμένος με πολλά χρώματα;

Συγγραφέας: Νίκος Μιχαλόπουλος

Εικονογράφηση: Μιχάλης Λουκιανός

Εκδόσεις: Άγκυρα

Από 7 ετών

Σμύρνη Η αρχόντισσα της Μικράς Ασίας

Η Μικρά Ασία έγινε για τους Έλληνες μια ακόμη πατρίδα, όπου άνθισε ο Ελληνισμός και γράφτηκε σπουδαία ιστορία που απαριθμεί κοντά τρεις χιλιάδες χρόνια. Πολυαγαπημένη πόλη της για τους Έλληνες ήταν η πανέμορφη Σμύρνη, η γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων. Τον Σεπτέμβριο του 1922, μετά από μία σειρά ιστορικών γεγονότων και πολεμικών επιχειρήσεων, η Σμύρνη πυρπολείται από τον τουρκικό στρατό και οι Έλληνες της Μικρασίας εκδιώκονται. Γύρω στους 500.000 πρόσφυγες φυγαδεύονται στα ελληνικά νησιά, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και αλλού. Όσοι Έλληνες Μικρασιάτες κατόρθωσαν να φθάσουν στη Ελλάδα, βρίσκονταν σε κατάσταση τραγική. Αγωνίστηκαν, όμως, να ξαναδημιουργήσουν τη ζωή τους διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη του τόπου, όπου γεννήθηκαν. Η ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι ένα σπουδαίο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας που οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε κρατώντας όλα τα καλά, για να αισθανόμαστε υπερήφανοι, και όλα τα άσχημα, για να μην επαναλαμβάνουμε ως λαός και έθνος τα λάθη του παρελθόντος.

Συγγραφέας: Λούφα-Τζοάννου Θεοδώρα

Εικονογράφηση: Μιχάλης Λουκιανός

Εκδόσεις: Άγκυρα

Από 7 ετών

Οι Σούπερ Πράκτορες


Δύο σούπερ Πράκτορες Αλιγάτορες ταξιδεύουν μέσα από υπονόμους και μάχονται τις δυνάμεις του κακού.Έχουν αδυναμία στους υπονόμους και είναι φόβος και τρόμος για τους κακοποιούς παντού! Με τα Πανίσχυρα Οπλισμένα Αμάνικά τους και τις πολυδοκιμασμένες τεχνικές τους, οι Investigators αναλαμβάνουν υποθέσεις ως μυστικοί πράκτορες. Και σ' αυτήν την πρώτη αποστολή τους θα πρέπει να βρουν τις απαντήσεις όχι σε ένα, αλλά σε δύο μυστήρια! Θα καταφέρουν οι Μάνγκο και Μπρας να ανακαλύψουν τα στοιχεία που θα επιλύσουν τις υποθέσεις αιχμαλωτίζοντας τους κακούς ή θα τους ξεγλιστρήσουν μέσα από τα χέρια τους;

Συγγραφέας: John Patrick Green

Εκδόσεις: Άγκυρα

Από 7 ετών

Το πολύτιμο μάτι της γάτας

Τα αδέρφια Γου και Γκάρμαντον ανακαλύπτουν ότι δεν είναι αυτοί οι πρώτοι μαθητές του  πατέρα τους στην τέχνη του Σπιντζίτσου, αλλά μια μάγισσα με τη μορφή γάτας. Η μάγισσα συμφωνεί να εκπαιδεύσει τα αδέρφια με αντάλλαγμα έναν μυστηριώδη Λίθο. Η συνάντηση μαζί της θα τους οδηγήσει σε νέες περιπέτειες!

Συγγραφέας: West Tracey

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 7 ετών

Μυστήρια στη Νέα Υόρκη

Ο Τζέιμι ονειρευόταν πάντοτε να γίνει δημοσιογράφος. Έτσι, δεν πιστεύει στην τύχη του όταν του δίνεται η ευκαιρία να επισκεφτεί τα γραφεία της εφημερίδας Η Πρωινή της Νέας Υόρκης. Αυτή η επίσκεψη, όμως, κρύβει αναπάντεχες συναντήσεις, και το δημοσιογραφικό του δαιμόνιο θα τον μπλέξει σε έναν κόσμο με διαβόητους εγκληματίες και παραπλανητικά στοιχεία. Θα καταφέρει μαζί με τις δύο του φίλες, την Ιβ και τη Ρόουζ, να λύσουν τα μυστήρια που συμβαίνουν στη Νέα Υόρκη; Και τι τίμημα πρέπει να πληρώσει για να δει το ρεπορτάζ του στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας;

Συγγραφέας: Bishop Sylvia

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 8 ετών

Οι Βιβλιοναύτες: Πώς να ταξιδέψεις στο διάστημα χωρίς να βγεις από το σπίτι σου

Είναι η τελευταία μέρα των διακοπών αλλά ο Ωρίωνας βρίσκεται τρεις μήνες κλεισμένος στο σπίτι. Δεν έχει βγει καθόλου έξω. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Του λείπει ο μπαμπάς του. Όμως όταν χρειαστεί να σώσει τον καλύτερό του φίλο, τον σκύλο του τον Γουφ που τον έχουν απαγάγει εξωγήινοι, θα ταξιδέψει ακόμα και στο ηλιακό σύστημα του Σείριου και θα τα βάλει με έναν ολόκληρο διαπλανητικό στρατό. Όλα αυτά, χρησιμοποιώντας τη διαβιβλιακή τεχνολογία του Mark 51, ίσως του πιο αδέξιου ρομπότ στον γαλαξία, που εξαιτίας ενός λάθους του, ταξιδεύουν μέσα σε γνωστά βιβλία, έρχονται αντιμέτωποι με τέρατα, συμμαχούν με ήρωες του παρελθόντος και προσπαθούν να σώσουν όχι μόνο τον Γουφ, αλλά έναν ολόκληρο πλανήτη που δέχεται επίθεση. Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας γεμάτο δράση και χιούμορ, που ξεχειλίζει από αγάπη για τα βιβλία, τα ζώα και το διάστημα.

Συγγραφέας: Τσεκούρας Θοδωρής

Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Από 8 ετών

Ιστορίες από Μακρινά Προάστια

Θυμάσαι τον νεροβούβαλο στο τέλος του δρόμου μας; Ή εκείνο τον δύτη με το σκάφανδρο που είχαμε συναντήσει κοντά στην υπόγεια διάβαση; Ξέρεις γιατί τα σκυλιά γαβγίζουν μες στα μαύρα μεσάνυχτα; Ο μοναδικός Σων Ταν, πολυβραβευμένος αυστραλός εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μας αποκαλύπτει καθημερινές ιστορίες σε απομακρυσμένα προάστια, που πολλές φορές δεν τους δίνουμε σημασία: χειροποίητα κατοικίδια, περιπέτειες για μελλόνυμφους, αβοήθητα θαλάσσια κήτη, μικροσκοπικούς σπουδαστές του προγράμματος ανταλλαγών και κρυφά, θεοσκότεινα δωμάτια, γεμάτα γλέντια και χαρές.

Συγγραφέας: Σων Ταν

Εκδόσεις: Αίολος

Από 8 ετών

v