5 συμβουλές για να στεγνώσουν πιο εύκολα και γρήγορα τα ρούχα το χειμώνα

5 συμβουλές για να στεγνώσουν πιο εύκολα και γρήγορα τα ρούχα το χειμώνα

Το πλύσιμο των ρούχων, ειδικά αν έχεις παιδιά, δεν σταματά ποτέ - ούτε καν τον χειμώνα που το άπλωμα είναι ένας μικρός, καθημερινός άθλος! Ωστόσο, αν τα μικρά χρειάζονται επειγόντως την φόρμα που μόλις πλύνατε για να την βάλουν την επόμενη μέρα στο σχολείο, υπάρχουν τρόποι να επισπεύσετε το στέγνωμά της.

Μερικούς από αυτούς σας τους αποκαλύψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, αλλά, ευτυχώς για όλους, ανακαλύψαμε και καινούριους.

Διαλέξτε το σωστό μπαλκόνι

Ο χειμωνιάτικος καιρός είναι απρόβλεπτος οπότε, μόλις ξεμυτήσει λίγος ήλιος, τρέχουμε να απλώσουμε την φρεσκοπλυμένη μπουγάδα μας. Ωστόσο, πρέπει να επιλέγουμε πάντα το μπαλκόνι που έχει τον περισσότερο ήλιο ή τον περισσότερο αέρα, μιας και πρόκειται για δύο από τους πιο βασικούς παράγοντες για να στεγνώσουν γρηγορότερα τα ρούχα μας. 

Μαζέψτε τα ρούχα πριν νυχτώσει

Ακόμα κι αν τα ρούχα είναι νωπά, μην τα αφήνετε έξω τη νύχτα. Η υγρασία, αντί να τα στεγνώνει τα μουσκεύει! Μπορείτε να τα απλώσετε ξανά την επόμενη μέρα με τον ήλιο. Εάν, πάλι, είναι πολύ λίγο βρεγμένα, σιδερώστε τα κανονικά και βάλτε τα στην ντουλάπα μόλις στεγνώσουν εντελώς.

Απλώστε τα στο καλοριφέρ

Εάν, πάλι, είναι αρκετά βρεγμένα, μπορείτε να τα απλώσετε στο καλοριφέρ μέχρι να τραβήξουν όλη την υγρασία. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγετε αυτή τη λύση εκτός κι αν είναι απόλυτη ανάγκη γιατί δημιουργείται υγρασία στο σπίτι η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να δημιουργήσει μούχλα. 

Μην υπερφορτώνετε την απλώστρα

Αν θέλετε να στεγνώσουν γρήγορα τα ρούχα σας, αφήνετε κενά ανάμεσα τους. Έτσι, κυκλοφορεί ο αέρας και να τα στεγνώνει πιο εύκολα. Συνεπώς μην υπερφορτώνετε την απλώστρα. Καλύτερα να απλώνετε λίγα ρούχα που στεγνώνουν γρήγορα, παρά πολλά!



Αναποδογυρίζετε τα ρούχα συνέχεια

Αν είναι εφικτό κατά τη διάρκεια της ημέρας καλό είναι να γυρίζετε τα ρούχα σας και από την άλλη μεριά έτσι ώστε να τα διαπερνάει ο αέρας και από εκεί. Μπορεί να είναι κουραστικό να πρέπει να αναποδογυρίζεις συνέχεια τα ρούχα, αλλά είναι προτιμότερο από το να μένουν για ώρες βρεγμένα μέχρι που να μυρίσουν και να θέλουν ξανά πλύσιμο!

v