Οριστικό: ποια σχολεία μένουν κλειστά αύριο 10/03 λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Οριστικό: ποια σχολεία μένουν κλειστά αύριο 10/03 λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Προληπτικά θα κλείσουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Αττικής εξαιτίας της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που ήδη πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς προχώρησε σε αυτή την απόφαση προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών.

Σύμφωνα με το euro2day.gr συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω περιοχές:

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στον οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο Γυμνάσιο Βούλας, τα οποία θα είναι κλειστά.  
  • Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα  σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Όσον αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σημειώνεται ότι η λειτουργία τους ή η μη αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για τον λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις. Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού επανεκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα. 

Πηγή: euro2day.gr

v