Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «... και βγαίνω» στις 28/5

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «... και βγαίνω» στις 28/5

Το Mama365 χαρίζει στους τυχερούς αναγνώστες 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «... και βγαίνω» το Σάββατο 28 Μαΐου, στο Θέατρο Αλκμήνη στις 17.30.

Δείτε τους νικητές:

ΔΟΥΚΟΥΡΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
ΜΕΛΑΧΡΗ ΑΝΤΖΕΛΑ
ΜΟΣΧΟΥ ΡΟΥΛΑ
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Η θεατρική παράσταση «… και βγαίνω» με ζωντανή μουσική και χορό για θεατές από 10 μηνών κάνει πρεμιέρα Κυριακή 17 Απριλίου 2022 στο Θέατρο Αλκμήνη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μέσα είναι όμορφα, ήρεμα, ζεστά. Έξω είναι … απαπα! Δεν θέλω να βγω. Θέλω όμως και να εξερευνήσω, να παίξω, να μάθω, να καταλάβω. Παίρνω φόρα… και βγαίνω!

Πώς αντιλαμβάνονται και ανακαλύπτουν τα πολύ νεαρά παιδιά τον κόσμο των μεγάλων; Πώς βοηθάει η φαντασία την κατανόηση της πραγματικότητας; Πού τελειώνει το «Εγώ» και που αρχίζει ο κόσμος;

Με όχημα αυτά τα ερωτήματα η παράσταση «… και βγαίνω» γίνεται σημείο συνάντησης του «μέσα» και του «έξω», του «Εγώ́» και του «άλλου», κομμάτια του ίδιου κόσμου.
Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years», με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και του Creative Europe.

Στοιχεία παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου

Δραματουργία: Κατερίνα Αλεξάκη

Χορογραφία: Ίριδα Κυριακοπούλου

Μουσική: Βασίλης Καζής

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Γεωργία Μπούρδα

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Ερμηνεία: Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Καζής

Διάρκεια παράστασης: 35΄

Οργάνωση παραγωγής: Artika

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου, Κ: 6944478668

Τόπος: Θέατρο Αλκμήνη Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα τηλ.210 3428650

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€ – Μειωμένο (Ανεργίας, Ομαδικό 15 άτομα+): 8€



Η διάθεση των  εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από την Ticketservices και το Public. Έναρξη προπώλησης 4 Απριλίου 2022.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 5:30μμ και Κυριακή 11:30πμ

Παραστάσεις καθημερινά για τα σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο σας: 6908881527

Σελίδα της ομάδας στο Facebook: Artika Theatre Company

Ιστοσελίδα: http://www.artika.co/

Λίγα λόγια για την Artika:

H Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, έχει κλείσει 16 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και δημιουργίας. Είναι μέλος του Small Size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος «Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years», Creative Europe 2018-2022. H ομάδα έχει δημιουργήσει θεατρικές παραστάσεις για νεαρές ηλικίες και ενήλικες, καθώς και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια. Έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), τη Γερμανία (Helios Theater), την Ουγγαρία (Kolibri Theatre Festival, 10th Jubilee Assitez International Children’s And Youth Theatre Biennial), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), τη Γαλλία (Ville de Limoges) και το Ιράν (Isfahan Theater Festival).

Στόχος και επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός θεάματος που να μπορεί να αφομοιωθεί από την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των παιδιών της πολύ νεαρής ηλικίας, και να τα φέρει σε επαφή με το θέατρο και την τέχνη, μία τέχνη θετική, ελεύθερη, ρομαντική και ποιητική.

 Έγραψαν για μας…

«Η παράσταση «Πάει έρχεται» μας μιλά με απλό τρόπο για το θέμα του αποχωρισμού από κάτι που αγαπάμε.  Μέσα από καταλυτικό χιούμορ, ζωντανή μουσική, χορό και αστεία περιστατικά, ψυχαγωγεί ουσιαστικά τους μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές. Τα παιδιά ρουφάνε σαν σφουγγάρι τις έννοιες και συμμετέχουν, εκφράζοντας συναισθήματα τους. Όταν το αγόρι φοβάται ότι θα χάσει την κοπέλα, τον βοηθούν να τη ξαναβρεί και γελάνε καθώς αντιλαμβάνονται πράγματα που εκείνος αγνοεί. Όταν το κορίτσι μένει μόνο του την καθησυχάζουν λέγοντάς της «Μη φοβάσαι, θα ξαναγυρίσει»!» Ελεάννα Γεωργίου, Ταλκ

Συνέντευξη με τη Μαριλένα Τριανταφυλλίδου, σκηνοθέτρια – καλλιτεχνική διευθύντρια Artika

1) Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσει η παράσταση τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους θεατές;

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από την καινούρια μας παράσταση «… και βγαίνω!», είναι πως στη ζωή μας προχωράμε παρέα με τους φόβους μας και πως κάθε βήμα που κάνουμε, όσο μικρό ή μεγάλο, μας ενδυναμώνει και μας ετοιμάζει για κάτι μεγαλύτερο.

2) Η ομάδα Artika έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα. Πώς αντιλαμβάνεται ένα παιδί τόσο μικρής ηλικίας τον κόσμο του θεάτρου; Πώς αντιδρά στη μουσική και στην παράσταση;

Πιστεύω πως τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο του θεάτρου «αισθητικά», δηλαδή δια μέσω των αισθήσεών τους, και με μια πολύ μεγάλη ευαισθησία. Ο άνθρωπος όσο πιο νεαρός, τόσο πιο ευαίσθητος είναι στα ερεθίσματα που δέχεται. Οι κεραίες του είναι τεντωμένες και οι αισθήσεις του σε πλήρη διέγερση. Το σώμα, το μυαλό και η ψυχή του βρίσκονται σε μία αρμονική επικοινωνία και αλληλεπίδραση. Ως εκ τούτου, θεωρώ πως η επαφή του με το θέατρο είναι πολύ σημαντική. Το παιδί βιώνει πραγματικά πολύ έντονα τον κόσμο του θεάτρου και για αυτό χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε σχέση με το τι, γιατί και πως του το προσφέρουμε.

3) Ποια είναι η αγαπημένη σας σκηνή στο έργο και γιατί;

Νομίζω πως η αγαπημένη μου σκηνή στο έργο είναι η στιγμή που η Μαρία αποχωρίζεται το πανί της. Είναι μία κίνηση γενναιότητας και αυτό με συγκινεί. Πιστεύω πως οι ζωές των ανθρώπων είναι γεμάτες από μικρά γενναία βήματα και γι’ αυτό θεωρώ πως είμαστε πολλοί γενναίοι όλοι μας. Είναι κάτι που θα έπρεπε να το αναγνωρίζουμε στους εαυτούς μας.



4) Υπάρχει κάτι που να σας δυσκόλεψε στη σκηνοθεσία του έργου;

Το έργο αυτό πέρασε πραγματικά πολλές δυσκολίες μέχρι την πρεμιέρα του. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε, αρρώστιες, ατυχήματα, τον covid, αναγκαστήκαμε να διακόψουμε επανειλημμένα κατά την προετοιμασία και να αλλάξουμε την ημερομηνία της πρεμιέρας μας δύο φορές. Πραγματικά από τον Δεκέμβριο που ξεκινήσαμε μέχρι τις 17 Απριλίου που ανέβηκε τελικά η παράσταση, συνέβησαν πάρα πολλά. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα, να μην έχω ακριβή αίσθηση για το που βρίσκεται η παράσταση μέχρι την τελευταία στιγμή. Στην πρεμιέρα όμως όλα ξεκαθάρισαν. Και σε αυτό βοήθησε φυσικά το κοινό. Διότι το κοινό γίνεται καθρέφτης της παράστασης. Ως δια μαγείας και προς μεγάλη μου ικανοποίηση όλα ήταν στη θέση τους. Πρόκειται για αυτή τη μαγεία του θεάτρου που τελικά, τα πράγματα πάντα με κάποιο τρόπο γίνονται, ακόμα και όταν νομίζουμε πως δεν θα γίνουν. Αυτή η μαγεία όμως δεν συντελείται από μόνη της, αλλά τη δημιουργούν οι άνθρωποι του θεάτρου και η ομαδική φύση της δουλειάς σε συνδυασμό με την πίστη και την επιμονή στη δουλειά. Στο σημείο αυτό, λοιπόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπέροχη ομάδα όλων των συντελεστών, την Κατερίνα Αλεξάκη που μαζί δημιουργήσαμε την Artika πριν 16 χρόνια και έκανε τη δραματουργία, τους ερμηνευτές του έργου, τη Μαρία Μπαλούτσου και τον Βασίλη Καζή, που έγραψε και τη μουσική της παράστασης και μαζί με την Κλεονίκη Καραχάλιου που ήταν βοηθός σκηνοθέτη, είναι μέλη της Artika, τη χορογράφο μας την Ίριδα Κυριακοπούλου, τη Γεωργία Μπούρδα που σχεδίασε, εκτέλεσε, έφτιαξε, σκηνικά και κοστούμια και τον Γιώργο Αγιαννίτη τον φωτιστή μας. Η παράσταση είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v