5χρονη εντοπίστηκε λιπόθυμη στη θάλασσα - νοσηλεύεται στην εντατική

5χρονη εντοπίστηκε λιπόθυμη στη θάλασσα - νοσηλεύεται στην εντατική

Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται ένα 5χρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι λιπόθυμο από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ. Νεκτάριος» εντός της θαλάσσιας περιοχής Αργοσαρωνικού στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά.

Ο πλοίαρχος είδε το παιδί να επιπλέει στη θάλασσα και ενημέρωσε άμεσα το Λιμενικό. Δύο άνδρες του Σώματος βούτηξαν στο νερό και ανέσυραν τη μικρή, στην οποία λίγο μετά παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) επί πέντε λεπτά. Ευτυχώς, η 5χρονη ανέκτησε τις αισθήσεις της.

«Το παιδί ήταν πολύ κοντά στο λιμάνι αλλά ήταν μικρό και δεν ήξερε να κολυμπάει. Είδα τα χεράκια του μόνο», ανέφερε στον Ant1 ο καπετάνιος του πλοίου.

Ευθύς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», όπου και νοσηλεύεται στην εντατική.

Η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πηγή: protothema.gr

v