Βρέχει κεφτέδες: 3 συνταγές που όλοι θα σε παρακαλάνε να φτιάξεις

Βρέχει κεφτέδες: 3 συνταγές που όλοι θα σε παρακαλάνε να φτιάξεις

Από τα καλύτερα, τα πιο μαμαδίστικα και πιο αγαπημένα φαγητά είναι τα κεφτεδάκια! Ανασύρουν όμορφες παιδικές αναμνήσεις και οι παραλλαγές τους είναι τόσες πολλές που, πραγματικά, δεν τα βαριέσαι ποτέ. Αυτές οι συνταγές να ξεφεύγουν λίγο από τα παραδοσιακά κεφτεδάκια, είναι όμως εξίσου λαχταριστές και όσοι τις γευτούν θα σας παρακαλάνε να τα μαγειρέψετε ξανά και ξανά!

Πικάντικα κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα

Τι θα χρειαστείτε:

  • 226 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 226 γραμμάρια χοιρινό κιμά
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 10 μικρές μπάλες μοτσαρέλας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας (ιδανικά πικάντικη)

Τι πρέπει να κάνετε:

Bήμα 1ο

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τη φρυγανιά, το γάλα και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο τους, την οποία γεμίζουμε με μοτσαρέλα. Βάζουμε λίγο κιμά για να καλύψουμε την τρύπα και πλάθουμε ομοιόμορφα. Μόλις τελειώσουμε, βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για 20 έως 30 λεπτά.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύουμε για 7 έως 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα όλες οι πλευρές τους.

Βήμα 3ο

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε τη σάλτσα σε μία μικρή κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 έως 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μαζί με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Πηγή: loveandoliveoil.com

Κεφτεδάκια... κοκτέιλ

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • ¾ φλιτζανιού λευκό ψωμί σε κύβους, χωρίς κόρα
  • 226 γραμμάρια χοιρινό κιμά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 226 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά 

Για τη σάλτσα

  • ½ φλιτζάνι κέτσαπ
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τοn φούρνο στους 180 βαθμούς και σ’ ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το αβγό, την κρέμα γάλακτος κι έπειτα προσθέτουμε το ψωμί και το πολτοποιούμε, έτσι ώστε να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια ψωμιού στο μείγμα.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια στο μπολ του μίξερ βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το μπέικιν και τα μπαχαρικά και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το μείγμα ψωμιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 3ο

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Τη σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει και προσθέτουμε τα κεφτέδακια μας. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Πηγή: onceuponachef.com

Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Τι θα χρειαστείτε

  • 600 γραμμάρια κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φρέσκο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι της σούπας ούζο ή ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (κατά προτίμηση πικάντικη)
  • Αλατοπίπερο
  • Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 5 κουταλιές της  σούπας νερό και αλατοπίπερο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σ’ ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2ο

Στο μπολ με το κρεμμύδι προσθέτουμε το ψωμί και υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε το μείγμα. Βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας με νερό για να μην κολλάει ο κιμάς. Αφού πλάσουμε τους κεφτέδες, τους βουτάμε σε τριμμένη φρυγανιά και έπειτα τους τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε για 10 -13 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές τους.

Πηγή: cookpad.com

v