Βιβλικός διαγωνισμός! Kερδίστε τα παιδικά βιβλία των διακοπών από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!

Βιβλικός διαγωνισμός! Kερδίστε τα παιδικά βιβλία των διακοπών από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!

Η καλύτερη παρέα για ένα παιδί είναι ένα καλό βιβλίο, ειδικά στις καλοκαιρινές διακοπές! Δηλώστε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας διαγωνισμού και συμπληρώστε στα «Σχόλια» ποιο βιβλίο σας ενδιαφέρει από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δείτε τους νικητές:

 1.       Δημητροπούλου Νικολέττα 

2.       Καλυβιώτη Αναστασία 

3.       Παπαζαφείρη Νίκη

4.       Κόλλια Ελευθερία 

5.       Μπάκος Γιώργος 

6.       Μάνου Χρυσάνθη 

7.       Μπεκάκου Σωτηρία 

8.       Γεωργαντά Χρύσα

9.       Βερανούδης Παναγιώτης

10.   Γιανναρά Κωνσταντίνα 

11.   Αλεξανδρή Ιωάννα

12.   Πουλημένου Ρεγγίνα 

13.   Μαστοράκου Παναγιώτα

14.   Σταυρέλου Αρετή 

15.   Τζουνόπουλος Νεκτάριος 

16.   Κασκούρα Ανδριάνα

17.   Αντωνίου Αμαλία 

18.   Κομινάτου Ιλλυρία 

Από 2 ετών

PAW PATROL – Ο Τσεϊς χάνει το δοντάκι του

Μια μέρα ο Τσέις ανακαλύπτει ότι κουνιέται το δοντάκι του. Όμως φοβάται να πάει στον οδοντίατρο. Στην άλλη άκρη της πόλης, ο Άλεξ φοβάται να πάει και αυτός! Τα Κουτάβια είναι έτοιμα για μια ακόμα αποστολή. Και καθώς θα αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, θα δείξουν στον Τσέις και τον Άλεξ ότι όλα είναι δυνατά!

PAW PATROL – Καληνύχτα κουταβάκια

Τα πιο απίθανα κουτάβια ήρθαν στις εκδόσεις μας! Έλα να διαβάσεις μια γλυκιά ιστορία καληνύχτας με τους αγαπημένους σου ήρωες! Το φεγγαράκι είναι ψηλά στον ουρανό.Ήρθε η ώρα για ύπνο γλυκό. Καληνύχτα, Κουταβάκια!

Από 3 ετών

Οι φάλαινες βγήκαν από τις θάλασσες

Συγγραφέας: Nick Bland

Όταν οι φάλαινες αποφασίζουν να βγουν από τις θάλασσες για να ζήσουν στη στεριά, οι άνθρωποι τα χάνουν εντελώς. Άνθρωποι και φάλαινες μοιράζονται τις πισίνες, στριμώχνονται στα βαγόνια των τρένων, και στα εστιατόρια δε βρίσκουν πια ψάρια.
Μέχρι που ένα μικρό έξυπνο κορίτσι αποφασίζει να ρωτήσει τις φάλαινες γιατί βγήκαν από τις θάλασσες και ήρθαν στις πόλεις και στα χωριά…

Παίζουμε Βιβλίο; Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα

Συγγραφέας: Βίκυ Ξανθοπούλου

Το Παίζουμε βιβλίο συνδυάζει τη βιωματική μάθηση με τη διασκέδαση, επιχειρεί την εμβάθυνση σε όλες τις πτυχές του βιβλίου και δημιουργεί εν δυνάμει αναγνώστες. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές, γονείς, ανθρώπους που επιθυμούν να προάγουν τη φιλαναγνωσία και προτείνει δράσεις που μπορούν να εκτυλιχθούν στο σχολείο, σε εναλλακτικούς χώρους εκπαίδευσης, ακόμη και στο σπίτι. Με δραστηριότητες που ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, το παιδί συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της ανάγνωσης, ταυτίζεται με τους ήρωες και ανακαλύπτει τα δικά του κίνητρα για διάβασμα.

Aπό 4 ετών

Άργος ο πιστός σκύλος του Οδυσσέα

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Ο Άργος είναι ο πιστός σκύλος του Οδυσσέα που, σύμφωνα με τον Όμηρο, τον περίμενε να επιστρέψει στην Ιθάκη για να ξεκινήσει το δικό του ταξίδι στον Κάτω Κόσμο. Στο τρυφερό αυτό βιβλίο, θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες που πέρασαν οι δυο τους μαζί, αλλά και όσες πέρασαν χώρια ως τη στιγμή που ξαναβρεθήκαν.

Ο Αετός του Δία

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Ο αετός είναι το μεγαλύτερο, το πιο τρανό και φοβερό πουλί, αυτό που μπορεί να κοιτάξει τον ήλιο κατάματα δίχως να δειλιάσει, να πετάξει στο κέντρο του δίχως να καψαλίσει τις φτερούγες του αλλά και να δει τα μελλούμενα πίσω απ’ αυτόν! Με ποιον άλλον θα μπορούσε λοιπόν να ταιριάξει εκτός από τον Δία, τον βασιλιά των θεών;

Ζωάκι χάθηκε!

Συγγραφέας: Isabelle Arsenault

Η Κολέτ μόλις μετακόμισε σε νέα γειτονιά και νιώθει μοναξιά, αλλά η μαμά της δεν την αφήνει να αποκτήσει κατοικίδιο. Έτσι, όταν εμφανίζονται δυο παιδιά έξω από την αυλή της, η Κολέτ σκαρφίζεται μια φανταστική ιστορία για ένα ζωάκι που έχασε. Σύντομα οι αφηγήσεις της αποκτούν μυθικές διαστάσεις κι όλα τα παιδιά στη γειτονιά παίρνουν μέρος στην αναζήτηση!

Από 5 ετών

Ιωάννης Καποδίστριας - Ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Η ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια με απλά και κατανοητά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να γνωρίσει τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα, τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας. Στην Ευρώπη ήταν ξακουστός, διπλωμάτης έμπειρος και ικανός. Πρώτος κυβερνήτης στην Ελλάδα διορίστηκε, κι απ’ όσα είδε στην πατρίδα, συγκλονίστηκε.

Τσακωνόμαστε, συμφιλιωνόμαστε!

Συγγραφέας: Isabelle Filliozat

Εικονογράφηση: Clotka

Συχνά έχουμε την εντύπωση ότι μια σύγκρουση ισοδυναμεί με πόλεμο. Στην πραγματικότητα, όμως, μια σύγκρουση είναι ακριβώς το αντίθετο! Κατά τη διάρκεια μιας εποικοδομητικής σύγκρουσης, συζητάμε, ακούμε ο ένας τον άλλον και επινοούμε μαζί λύσεις που μας ικανοποιούν όλους.

Από 7 ετών

Μη με ενοχλείς! – Η παρενόχληση και πώς να τη σταματήσεις

Συγγραφέας: Isabelle Filliozat

Εικονογράφηση: Lucie Durbiano

Η παρενόχληση είναι το αποτέλεσμα πράξεων ή βίαιων λέξεων που δεν τις σταμάτησε κανείς. 1 στα 10 παιδιά είναι θύμα παρενόχλησης στο σχολείο. Είναι η παρενόχληση ένα μυστήριο που μπορείς να λύσεις; Πώς θα το λύσεις; Άνοιξε αυτό το βιβλίο που είναι γεμάτο δραστηριότητες και πολύτιμες πληροφορίες για να το ανακαλύψεις.

Κοιμάμαι και μεγαλώνω! - Τα μυστικά του ύπνου για υγιή εγκέφαλο και ανάπτυξη

Συγγραφέας: Isabelle Filliozat

Εικονογράφηση: Amandine Laprun

Άνθρωποι και ζώα κοιμόμαστε. Όλοι κοιμόμαστε! Είναι ο ύπνος τελικά ένα μυστήριο; Πώς θα το λύσεις; Άνοιξε αυτό το βιβλίο που είναι γεμάτο δραστηριότητες και πολύτιμες πληροφορίες για να το ανακαλύψεις!

Μαθαίνω καλύτερα! - Τα μυστικά του εγκεφάλου

Συγγραφέας: Isabelle Filliozat

Εικονογράφηση: Auriane Bui

Η λειτουργία του εγκεφάλου σου, η διατροφή, ο ύπνος, ο τρόπος που ζεις και κινείσαι: Ανακάλυψε πώς θα καταφέρεις να συγκεντρώνεσαι, να θυμάσαι και να απολαμβάνεις τη μάθηση! Είναι ο εγκέφαλός σου τελικά ένα μυστήριο; Πώς θα το λύσεις; Άνοιξε αυτό το βιβλίο που είναι γεμάτο δραστηριότητες και πολύτιμες πληροφορίες για να το ανακαλύψεις!

Από 8 ετών

Οι φύλακες του Σιταριού

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Όταν ο Τριπτόλεμος αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται να φυτρώσει εκείνη την άνοιξη το πολύτιμο σιτάρι που του έχει αναθέσει να φυλάει αιώνες τώρα η θεά Δήμητρα, το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί» αναλαμβάνει να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Κι όταν το ανακαλύψουν, θα χρειαστούν τη βοήθεια όλων των παιδιών του κόσμου ώστε να το αναγεννήσουν!

Aπό 9 ετών

Παίζουμε Βιβλίο; Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα

Συγγραφέας: Βίκυ Ξανθοπούλου

Η εικοσαετής εμπειρία μου στην εκπαίδευση με κάνει να πιστεύω όσο τίποτε άλλο ότι μέσα από την ανάγνωση ενός βιβλίου το παιδί μπορεί να ζήσει μια μοναδική εμπειρία και να νιώσει την ίδια ακριβώς ευχαρίστηση που βιώνει παίζοντας με τους φίλους του. Το Παίζουμε βιβλίο; συνδυάζει τη βιωματική μάθηση με τη διασκέδαση, επιχειρεί την εμβάθυνση σε όλες τις πτυχές του βιβλίου και δημιουργεί εν δυνάμει αναγνώστες. Με δραστηριότητες που ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, το παιδί συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της ανάγνωσης, ταυτίζεται με τους ήρωες και ανακαλύπτει τα δικά του κίνητρα για διάβασμα.

Η παγκόσμια πολιτική σε 100 λέξεις

Συγγραφέας: Eleanor Levenson

Εικονογράφηση: Paul Boston

Ξεκίνησε την εξερεύνηση της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ… σε 100 λέξεις! Ανακάλυψε πώς κυβερνώνται οι χώρες και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις. Ποιος έχει εξουσία και πώς την αποκτά; Πώς γίνονται οι μεγάλες αλλαγές; Τι ρόλο μπορείς να παίξεις εσύ σε όλα αυτά; Γνώρισε τον συναρπαστικό κόσμο της πολιτικής. Μπορεί εσύ να κάνεις τη διαφορά, μπορεί εσύ να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο. Το βιβλίο αυτό δεν είναι παρά μόνο η αφετηρία για ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακαλύψεων!

Η Αστρόσκονη που μας δημιούργησε

Συγγραφέας: Stuart Colin

Εικονογράφηση: Abadia Ximo

Από τα ψάρια μέχρι τα νύχια μας, και από την άμμο μέχρι τον Κρόνο, τα πάντα γύρω μας αποτελούνται από μικροσκοπικά χημικά τουβλάκια, τα χημικά στοιχεία. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε 118 τέτοια στοιχεία. Άλλα από αυτά υπάρχουν παντού γύρω μας και άλλα δημιουργούνται μόνο στο εργαστήριο. Ταξίδεψε σε έναν σουρεαλιστικό κόσμο, για να γνωρίσεις τον Περιοδικό Πίνακα των Στοιχείων, να ανακαλύψεις τα μυστικά του και να θαυμάσεις το μεγαλείο του Σύμπαντος, σε μια εξερεύνηση στα βάθη της χημείας.

Από 10 ετών

Πόνι

Συγγραφέας: R. J. Palacio

Ο δωδεκάχρονος Σίλας ξυπνά μες στα μαύρα μεσάνυχτα όταν τρεις καβαλάρηδες έρχονται αναπάντεχα και παίρνουν μαζί τους τον πατέρα του. Ο Σίλας μένει πίσω αναστατωμένος, τρομαγμένος και μόνος, με εξαίρεση την παρουσία της μόνιμης συντροφιάς του, του Μίτενγουλ… που τυχαίνει να είναι φάντασμα. Αλλά όταν εμφανίζεται ένα πόνι στην πόρτα του, ο Σίλας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα ξεκινήσει ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι στα αχανή τοπία της αμερικανικής Δύσης σε μια προσπάθεια να βρει τον πατέρα του – ένα ταξίδι που τελικά θα τον συνδέσει με το παρελθόν και το μέλλον του, καθώς και με τα απροσμέτρητα μυστήρια του κόσμου γύρω του.

Από 12 ετών

Μας μεγάλωσαν λύκοι

Συγγραφέας: Kimberly Brubaker Bradley

Η δεκάχρονη Ντέλα είχε πάντοτε στο πλάι της τη μεγάλη της αδελφή, τη Σούκι: όταν η μαμά τους μπήκε στη φυλακή, όταν ο φίλος της μαμάς τους τις πήρε να ζήσουν μαζί του, όταν αυτός έκανε κάτι τόσο φρικτό, που αναγκάστηκαν να το σκάσουν. Η Σούκι είναι η λύκαινα της Ντέλα – η προστάτιδά της. Αλλά ποιος προστατεύει τη Σούκι τόσα χρόνια; Η Ντέλα συχνά δέχεται επιπλήξεις στο σχολείο επειδή βρίζει, αλλά ξέρει πότε πρέπει να κρατάει το στόμα της κλειστό. Όταν όμως η Σούκι κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, τα πάντα στον κόσμο της Ντέλα έρχονται τα πάνω κάτω και η ίδια χάνει το πάτημά της. Ίσως να ήταν λάθος που δεν είχε μιλήσει για ορισμένα πράγματα. Ίσως ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή της.

v