«Θέλω να χαρίσω στα αγόρια μου τα ανέμελα καλοκαίρια που δεν έζησα ποτέ ως παιδί»

«Θέλω να χαρίσω στα αγόρια μου τα ανέμελα καλοκαίρια που δεν έζησα ποτέ ως παιδί»

Για κάποιους από εμάς, τα καλοκαίρια όταν ήμασταν παιδιά, ήταν ανέμελα και γεμάτα παιχνίδια και γέλια. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για όλους. Μια μητέρα, η οποία πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, μοιράζεται την ιστορία της και τονίζει πόσο σημαντικό είναι να αφήνουμε τα μικρά μας «ελεύθερα» στις διακοπές.

«Χαίρομαι αφάνταστα που τα παιδιά μου περιμένουν πώς και πώς το καλοκαίρι! Που ανυπομονούν να κλείσουν τα σχολεία (και τα βιβλία!) και να μην κάνουν απολύτως τίποτα! Ένα κομμάτι μου θέλει να πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι καλοκαιρινές μας διακοπές είναι άκρως διασκεδαστικές και ανέμελες. Καμία σχέση με αυτές που έζησα εγώ ως παιδί...

Τα καλοκαίρια μου ήταν τόσο δύσκολα που κάθε φορά ανυπομονούσα να περάσουν γρήγορα για να γυρίσω στο σχολείο. Οι γονείς μου δούλευαν πολύ και σπάνια πηγαίναμε κάπου. Εγώ έπρεπε να προσέχω τα δυο μικρότερα αδέρφια μου στο σπίτι και να κάνω επανάληψη τα μαθήματα τις περσινής χρονιάς.

Κατά την άποψή τους, ήταν απαράδεκτο να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα. Έτσι, οι μέρες περνούσαν χωρίς να ξεκούραση και χωρίς διασκέδαση. Eίχα ελάχιστο χρόνο για μένα.

Πραγματικά περίμενα πώς και πώς να επιστρέψω στο σχολείο τον Σεπτέμβριο. Ονειρευόμουν να ξαναδώ τους φίλους μου - φίλους που ήξερα ότι ήταν σε κατασκηνώσεις, σε πισίνες, έξω με τα ποδήλατά τους... χωρίς εμένα. Το σχολείο ήταν παιχνιδάκι σε σύγκριση με όσα έπρεπε να χειριστώ και να διαχειριστώ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Να χαίρεστε λοιπόν που τα παιδιά σας ανυπομονούν να ''κάτσουν'' το καλοκαίρι. Είναι μια υγιής νοοτροπία και μια θετική αντανάκλαση της γονικής σας συμπεριφοράς. Και, πιστέψτε με, δεν είναι κάτι δεδομένο. Το καλοκαίρι δεν σημαίνει διάλειμμα και ξεκούραση για κάθε παιδί.

Γι' αυτό, λοιπόν, ας αφήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά!

Παιδιά που παραπονιούνται για το σχολείο και λαχταρούν τις τεμπέλικες μέρες των καλοκαιρινών διακοπών.

Παιδιά που ξεκουράζονται.

Παιδιά που μαθαίνουν καινούρια πράγματα εξερευνώντας και παίζοντας.

Έτσι πρέπει να είναι τα καλοκαίρια.

Ανυπομονώ να δω τα αγόρια μου να μην κάνουν τίποτα και να απολαμβάνουν την ξενοιασιά τους. Περιμένω πώς και πώς να δω το άγχος της σχολικής χρονιάς να φεύγει, να τα πάω στην πισίνα, στη λίμνη, στο σπίτι ενός φίλου τους. Ή ακόμη και να μην κάνουμε τίποτα. 

Δεν θέλω με τίποτα να σαμποτάρω τη νιότη τους. Θέλω να τη ζήσουν όσο πιο ευτυχισμένα γίνεται.»

Πηγή: herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v