Καταδικάστηκε παιδοχειρουργός για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε μωρό

Καταδικάστηκε παιδοχειρουργός για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε μωρό

Ένας παιδοχειρουργός καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για τον ακρωτηριασμό 2 δαχτύλων σε βρέφος ύστερα από επέμβαση που έγινε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την δικογραφία, το μωράκι αντιμετώπιζε πρόβλημα εκ γενετής και έπρεπε να κάνει επέμβαση διαχωρισμού δακτύλων. Η εγχείρηση έγινε το 2017, αλλά μετά το χειρουργείο παρουσιάστηκαν επιπλοκές, με συνέπεια να ακολουθήσει ο ακρωτηριασμός των 2 δακτύλων.

Η οικογένεια του 15 μηνών αγοριού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και έκανε λόγο για «άδικο ακρωτηριασμό», τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «το καταδίκασε να μην μπορεί να επιτελέσει πολλές λειτουργίες στην καθημερινή του ζωή».

Ο παιδοχειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι οι επιπλοκές δεν μπορούσαν να αποφευχθούν. 

Κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ κατά της καταδικαστικής απόφασης άσκησε έφεση.

Πηγή: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v