«Το μόνο που έχει σημασία για το παιδί σου, είναι να το αγαπάς ολόψυχα»

«Το μόνο που έχει σημασία για το παιδί σου, είναι να το αγαπάς ολόψυχα»

Όταν μια γυναίκα γίνεται μαμά, είναι πολλοί εκείνοι που σπεύδουν να της υποδείξουν πώς πρέπει να μεγαλώσει το παιδί της. Μπορεί οι προθέσεις τους να είναι αγνές, όμως την γεμίζουν άγχος για τον νέο της ρόλο και ενοχές για τα υποτιθέμενα... λάθη της.

Φανταστείτε αντί για «αθώες» συμβουλές και επικρίσεις, όμως, να την ενθάρρυναν να ακολουθήσει το ένστικτό της και να αγαπήσει το παιδί της με τον δικό της τρόπο... Φανταστείτε, όπως έγραψε και ο κλινικός ψυχολόγος  Δημήτριος Ι. Πετρούνιας στον λογαριασμό του στο Facebook, να της έλεγαν πως το το μόνο που χρειάζεται το παιδί της, είναι η αγάπη της!

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Φαντάσου πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή της μαμάς αν όλοι της έλεγαν ότι είναι εντάξει να κρατάει στην αγκαλιά της το μωρό της για όσο θέλει. Είναι εντάξει να το θηλάζει για να κοιμηθεί , είναι εντάξει να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με αυτήν. Είναι εντάξει να το φιλά κάθε λεπτό της ημέρας, είναι εντάξει να είναι προσκολλημένο πάνω της . Είναι εντάξει να την χρειάζεται.  Λατρεύω αυτά τα λόγια από το @naturalmamaco.

Το μωρό μου γίνεται 3 αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι ένα κοάλα που κοιμάται μαζί μου, μια κούκλα αγάπης - και είναι απολύτως τέλειο, όπως ακριβώς είναι.

Αν υπάρχει κάτι που έμαθα στο δεύτερο ροντέο γονεικοτητας μου, είναι ότι όταν το παιδί μας πηγαίνει στο σχολείο, είτε το γεννήσαμε φυσιολογικά, είτε το θηλάσαμε, είτε κοιμηθήκαμε μαζί του, είτε το εκπαιδεύσαμε νωρίς στο γιογιό είτε όταν το παιδί μας εγκατέλειψε την πιπίλα με τη θέλησή του, δεν έχει σημασία. Κανείς δεν νοιάζεται για αυτά τα πράγματα.

Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι το παιδί μας αγαπήθηκε. Είναι αγαπητό. Να είστε σίγουροι και να μην ντρέπεστε για τις επιλογές σας. Κανείς δεν έχει το συμφέρον του παιδιού σου στην καρδιά του περισσότερο από εσένα. Εμπιστευτείτε το, κλείσε τα αυτιά σου και να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου».

Πηγή : The Natural Parent Magazine
Μετάφραση:"Χανιά :φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού"
Μέλος στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v