Όσα θα ήθελαν οι άνδρες να ξέρετε για το σεξ

Όσα θα ήθελαν οι άνδρες να ξέρετε για το σεξ

Ο Freud αποκαλούσε την γυναικεία σεξουαλικότητα «σκοτεινή ήπειρο». Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε η ανδρική σεξουαλικότητα θα έπρεπε να χαρακτηριστεί «σκοτεινός πλανήτης». Γιατί όσο απλά κι αν νομίζουμε πως είναι τα πράγματα για τους άνδρες στο σεξ, στην πραγματικότητα, δεν αρκεί απλή η εκπλήρωση της πράξης για να ικανοποιηθούν.

Αν θέλετε να τον ξετρελάνετε και να τον κρατήσετε στο κρεβάτι σας, μάθετε τα 10 μυστικά που οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να ξέρετε για το σεξ μαζί τους:

Ανταπόκριση στον έπαινο

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι οι άνδρες απορροφώνται τόσο πολύ από την λίμπιντό τους κατά την διάρκεια του σεξ που παύουν να έχουν συνείδηση ως προς οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω τους. Κι όμως, δεν διαφέρουν καθόλου από τις γυναίκες στο γεγονός ότι τα κομπλιμέντα μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην αυτοπεποίθησή τους. Πείτε τους κάτι «ανεβαστικό» για την εμφάνιση ή την σεξουαλικότητά τους πριν φτάσετε στο κρεβάτι, αλλά και κατά την διάρκεια του σεξ και θα εκπλαγείτε από την ανταπόκρισή τους.

Φόβος της οικειότητας

…αλλά όχι για τους λόγους που φαντάζεστε. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αγόρια είναι πολύ πιο τρυφερά και εκδηλωτικά από τα κορίτσια, μέχρι την σχολική ηλικία. Τότε ξεκινά η κοινωνική καταπίεση -πώς πρέπει να μιλούν, να σκέφτονται, να αισθάνονται- που θάβει κάθε επιθυμία για ανθρώπινη επαφή. Τι πρέπει να κάνει η γυναίκα; Καταρχήν, να κατανοήσει πως η άτακτη υποχώρηση του άνδρα μετά το σεξ μπορεί να σημαίνει ότι σοκαρίστηκε και ο ίδιος από το πόσο έχει ανάγκη την επαφή μαζί της, και στην συνέχεια να απομακρυνθεί και εκείνη λίγο προκειμένου να του δώσει χρόνο να καταλάβει ότι την θέλει στην ζωή του.

Σεξ για το σεξ

Από την άλλη, βέβαια, οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να κάνουν σεξ απλά και μόνο για το σεξ –ως φάρμακο κατά του στρες. Σύμφωνα με σεξολόγους, οι άνδρες θέλουν οι γυναίκες τους να απολαμβάνουν το ωμό σεξ, όχι μόνο να το αποδέχονται. Για τους άνδρες σκοπός δεν είναι να κυριαρχήσουν στην γυναίκα αλλά να την γοητεύσουν και να την ενθουσιάσουν.

Δεν υπάρχει μόνο «αυτό»

Μπορεί το ανδρικό μόριο να εισπράττει όλη την προσοχή και το ενδιαφέρον της γυναίκας, όμως υπάρχουν και άλλες ερωτογενείς ζώνες, με τις οποίες θα μπορούσε να ασχοληθεί μία γυναίκα. Το στήθος, το εσωτερικό των μηρών, το πρόσωπο είναι κάποιες από αυτές, ενώ δεν είναι λίγοι και οι άνδρες που ερεθίζονται όταν η γυναίκα πιάνει απαλά τους όρχεις ή αγγίζει το περίνεο, το σημείο ανάμεσα στο όσχεο και τον πρωκτό.

Φαντασιώσεις

Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να μοιράζονται τις φαντασιώσεις τους, αλλά ντρέπονται ή ανησυχούν ότι η σύντροφός τους θα τους κρίνει. Αντίστοιχα, οι περισσότεροι άνδρες θα ήθελαν να τους μιλούν οι γυναίκες για τις δικές τους φαντασιώσεις. Γιατί, λοιπόν, δεν το δοκιμάζετε; Μπορείτε να το κάνετε σαν παιχνίδι: Πρώτα υποσχεθείτε πως δεν θα κρίνετε ο ένας τον άλλον και μετά γράψτε σενάρια που κατά καιρούς έχετε φανταστεί και βάλτε τα σε ένα κουτί. Την επόμενη φορά που θα έρθετε πιο κοντά, απλά βγάλτε ένα σενάριο έξω και, αν το θέλετε και οι δύο, δοκιμάστε το. Στο τέλος πείτε ο ένας στον άλλον ποιο ακριβώς σημείο της φαντασίωσης σας διέγειρε (ως feedback για την επόμενη φορά).

Μιλήστε

Οι κουβέντες κατά την διάρκεια του σεξ διεγείρουν τους άνδρες. Τι κουβέντες; Βρώμικες, ενθαρρυντικές ή καθοδηγητικές για αρχή. Όσο κι αν σας εκπλήξει, χρησιμοποιώντας τα σωστά λόγια κάθε γυναίκα μπορεί να εκτινάξει την αυτοπεποίθηση του συντρόφου της.

Ειλικρίνεια

Το σεξ μπορεί να λύσει τις εντάσεις σε μία σχέση, αλλά μπορεί και να δημιουργήσει νέες. Αν για παράδειγμα ένας άνδρας παραπονιέται για έλλειψη σεξ (ή για σεξ χωρίς ένταση), ίσως δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα που απασχολεί την σύντροφό του και της μειώνει τη λίμπιντο. Και καθώς ο ανδρικός εγωισμός συνδέεται άμεσα με το σεξ, το πιο εύκολο είναι να κατηγορήσει ένας άνδρας την σύντροφό του για αδιαφορία παρά να σκεφτεί ότι μπορεί να φταίει και εκείνος για την έλλειψη σεξ. Αποφεύγοντας την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, όμως, το μόνο που καταφέρνουν οι γυναίκες είναι να διαιωνίζουν μία κατάσταση που τις δυσαρεστεί.

Η ανάγκη για κυνήγι

Οι άνδρες αγαπούν το κυνήγι. Μην τους το στερείτε. Αφήστε τους να σας φλερτάρουν, δείξτε τους πως αξίζετε να σας ποθούν. Οι σεξολόγοι λένε πως η συναισθηματική οικειότητα απαιτεί από δύο ανθρώπους να έρθουν κοντά. Όμως για να διατηρηθεί ο ερωτικός πόθος χρειάζεται και λίγη απόσταση. Πώς επιτυγχάνεται αυτή η ισορροπία σε ένα ζευγάρι; Επιτρέποντας ο ένας στον άλλον να έχει «ξεχωριστή σεξουαλικότητα», δηλαδή σεξουαλική ζωή που δεν περιλαμβάνει αλλά και δεν προδίδει τον άλλον. Για τον άνδρα αυτό μπορεί να σημαίνει να επιτρέπει στην γυναίκα του να χρησιμοποιεί ερωτικά βοηθήματα ή να αφήνει άλλους άνδρες να την κοιτάζουν. Για την γυναίκα μπορεί αν σημαίνει να τον αφήνει να βλέπει ερωτικές ταινίες που του διεγείρουν την φαντασία. Όλα αυτά βοηθούν στο να διατηρηθεί ισορροπία ανάμεσα στον πόθο και την αφοσίωση σε μία σχέση.

Γιατί πορνό;

Ένας συνηθισμένος λόγος για τον οποίον πολλά ζευγάρια επισκέπτονται συμβούλους γάμου είναι όταν ο άνδρας χρησιμοποιεί πορνογραφικό υλικό. Οι ειδικοί λένε, όμως, πως αυτή η ασχολία δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως οι σεξομανείς αποτελούν μόνο 4% του συνολικού πληθυσμού, οπότε είναι μάλλον απίθανο ο άνδρας σας είναι ένας από αυτούς. Επίσης, οι εμπειρίες των παιδικών χρόνων συχνά επηρεάζουν την ενήλικη ζωή, οπότε οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς το τι τους διεγείρει ερωτικά. Με άλλα λόγια, καμία γυναίκα δεν γίνεται ή δεν πρέπει να είναι «τα πάντα» για έναν άνδρα. Για να καταλάβετε την σχέση του συντρόφου σας με την πορνογραφία απαντήστε στο εξής ερώτημα: Μπορεί να κάνει σεξ χωρίς πορνό ή του είναι απαραίτητο για να αποδώσει; Αν δε μπορεί να κάνει σεξ χωρίς πορνό συζητήστε μαζί του τους λόγους και σκεφτείτε να επισκεφθείτε μαζί έναν σεξολόγο.

Σεξ για τους σωστούς λόγους

Οι άνδρες κατηγορούνται ως αχόρταγοι στο σεξ. Στην πραγματικότητα, όμως, ο λόγος που το αποζητούν είναι γιατί βλέπουν το σεξ ως γιορτή. Οι περισσότεροι εύχονται, μάλιστα, η γυναίκα τους να είχε μία πιο… carpe diem προσέγγιση στο θέμα. Η ζωή κυλά γρήγορα και είναι γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια, γιατί να μην προσφέρουν στον εαυτό τους μία κορυφαία απόλαυση, όπως το σεξ. Κι αν το σκεπτικό αυτό δεν είναι αρκετό για να «αδράξει τη μέρα» (ή κάτι άλλο) μία γυναίκα, μπορεί να σκεφτεί όλα τα άλλα οφέλη του σεξ στην υγεία αλλά και στην σχέση με τον σύντροφό της.

Πηγή: Womansday

v