Έφυγε από τη ζωή ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος, πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία

Έφυγε από τη ζωή ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος, πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία. Ο έφηβος πάλευε για τη ζωή του τις τελευταίες ημέρες έπειτα από τραυματισμό που είχε στο ρινγκ. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή χθες.

Το θάνατο του νεαρού πυγμάχου ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας:

«''Έφυγε'' το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας…

Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι συνέβη

Ο Βασίλης Τόπαλος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της προπόνησης το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο 16χρονος κάποια στιγμή  ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Πήγε, λοιπόν, στο μπάνιο του γυμναστηρίου όπου φέρεται να λιποθύμησε και να χτύπησε σε κάποια σκληρή επιφάνεια.

Ένας συναθλητής του που τον είδε, ειδοποίησε τον πατέρα και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου, οι οποίοι εκτός από πρώτες βοήθειες τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεση αιματώματος. Πάλεψε για τη ζωή του για περισσότερες από 15 ημέρες στη ΜΕΘ, όμως, χθες, 2 Ιανουαρίου, έχασε τη μάχη και κατέληξε βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του, την αθλητική οικογένειά του και τους φίλους του.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε να γίνει διερεύνηση του σοβαρού τραυματισμού του Έλληνα αθλητή ενώ και η Ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας συλλέγει στοιχεία προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Πηγή: skai.gr

v