Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την μυθολογική έκθεση «Θεοί του Ολύμπου» στις 28/1

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την μυθολογική έκθεση «Θεοί του Ολύμπου» στις 28/1

Το Mama365 χαρίζει στους τυχερούς αναγνώστες 4 διπλές προσκλήσεις για τη μυθολογική έκθεση «Οι Θεοί του Ολύμπου» το Σάββατο 28 Ιανουαρίου από τις 10.00-20.00 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Νικητές του διαγωνισμού είναι οι: 

ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ ΓΙΏΡΓΟΣ 

ΚΛΕΤΣΑ ΕΛΕΝΗ 

ΜΑΙΔΩΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 

ΣΑΒΒΑ ΓΕΩΡΓΊΑ 


H μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση που έγινε ποτέ έσπασε κάθε ρεκόρ προσέλευσης και συνεχίζεται για 2 μήνες ακόμη. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού καλεί μικρούς και μεγάλους να έρθουν και να γνωρίσουν -διασκεδάζοντας- το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο!

Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Δίας Θεούς και ανθρώπους; Γιατί η Θεά Δήμητρα αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει την κόρη της μία φορά τον χρόνο; Πώς αντιμετώπιζαν οι άλλοι Θεοί τον πολεμοχαρή Άρη; Τι παράξενο είχε συμβεί στη γέννηση της Θεάς Αθηνάς; 

Στους αρχαιοελληνικούς μύθους  -που αγαπήθηκαν και ταξίδεψαν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και επηρέασαν τη θρησκεία, τη ζωή και την κοσμοθεωρία πολλών λαών- οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου πρωτοστατούν με τις τελετουργίες, τα πάθη, τους έρωτες και  τις διαμάχες τους. Σε αυτούς εστιάζει η μεγάλη μυθολογική θεματική έκθεση «Θεοί του Ολύμπου».

Εκεί η τεχνολογία συναντά τον μύθο: επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts ντύνουν τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Στόχος της έκθεσης αυτής; Να κατανοήσουμε τον βαθύτερο συμβολισμό που κρύβουν αυτοί οι μύθοι, αλλά και την αρχαία ελληνική γνώση και σοφία.

Η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον καταξιωμένο ιστορικό Θάνο Βερέμη.

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί δανείζουν τη φωνή τους στους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου: Δίας (Αιμίλιος Χειλάκης), Ήρα (Μαρία Σολωμού), Δήμητρα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), Αθηνά (Κατερίνα Λέχου), Αφροδίτη (Μαρία Ναυπλιώτου), Απόλλων (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), Άρτεμις (Νάντια Μπουλέ), Ερμής (Θανάσης Βισκαδουράκης), Άρης (Νίκος Βουρλιώτης), Ποσειδώνας (Γιάννης Στάνκογλου), Εστία (Αθηνά Μαξίμου) και Ήφαιστος (Δημήτρης Πιατάς).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.godsofolympus.gr

Χώρος:

Ελληνικός Κόσμος, Κέντρο Πολιτισμού

Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής

Ώρες Λειτουργίας

Καθημερινά ανοιχτά:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 09.00-13.00

Σάββατο 10.00-20.00 και Κυριακή 10.00-19.00

Τελευταία είσοδος 50′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 10€

Μαθητικό: 8€

Οικογενειακό 4 ατόμων: 35€

Οικογενειακό 3 ατόμων: 26€

ΑΜΕΑ 5€, με συνοδό: 10€

Προπώληση Εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/happenings/oi-theoi-tou-olympou/

Γραφείο τύπου & Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη | 6974 76 78 90 | [email protected]

v