Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Straight outta Verona» στις 30/1

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Straight outta Verona» στις 30/1

Το Mama365 χαρίζει στους τυχερούς αναγνώστες 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Straight outta Verona» τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο Θέατρο Χώρος στις 21.00. 

Νικητές του διαγωνισμού είναι οι: 

ΑΡΤΙΚΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ 

ΓΛΥΤΣΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

ΣΑΒΒΑ ΓΕΩΡΓΊΑ 

ΦΕΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

 «ΡΩΜΑΙΟΣ –Νύχτα μου ευλογημένη, πώς φοβάμαι μην είναι ένα όνειρο μονάχα, αφού ‘ναι νύχτα. Τόση γλύκα πώς θα μπορούσε να ‘ναι αληθινή;»

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Τι γίνεται όταν σε ένα κλασικό σαιξπηρικό έργο εισβάλλει το graffiti, ρούχα sportswear και φωτόσπαθα; Αυτό θα πει Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Straight outta Verona. Η ιστορία των δύο νέων ερωτευμένων που την διηγείται το υπηρετικό προσωπικό των Καπουλέτων, ο Πέτρος και η Παραμάνα. Το έργο δυστυχώς δεν ανεβαίνει στην Βερόνα, αλλά στον Βοτανικό. Θέατρο «Χώρος» Ορφέως και Πραβίου 6-8. Βάλτε και κανένα GPS καλού κακού.

Λίγα λόγια το έργο:

Ρωμαίος και Ιουλιέτα, η γνωστή ιστορία αγάπης. Η ανεξήγητη βεντέτα των Μοντέκων και των Καπουλέτων φέρνει τον θάνατο στη Βερόνα-Βοτανικό. Ξεχωρίζει το υπερβολικό πάθος, το πεπρωμένο, η αγάπη, η ανατροπή. Η Ιουλιέτα Καπουλέτου ερωτεύεται και είμαστε μάρτυρες του μυστικού της. Οι ατυχείς συγκυρίες θα οδηγήσουν σε ένα τραγικό τέλος της αγνής αγάπης. Η ιστορία τους μάλιστα με τη συνοδεία του βιολιού και της λύρας μας εντάσσει στο ποιητικό τους σύμπαν. Η Ιουλιέτα μας έχει για γονείς μια μητέρα βάρκα γιαλό και έναν πατέρα υπόδειγμα ωμής πατριαρχίας. Θέλουν, λοιπόν, να την παντρέψουν με τον Πάρη, ο οποίος είναι ένα χαϊβάνι και μισό, ενώ αυτή θέλει τον Ρωμαίο. Ωραίο παιδί σαν τα κρύα τα νερά. Στο πλάι του Ρωμαίου, ο πάτερ Λαυρέντιος ασχολείται με κάτι χορτάρια, ο Τυβάλδος πουλάει μαγκιά, ο Μερκούτης σίγουρα κάτι έχει πάρει, ο Μπεμβόλιο είναι ψυχούλα. Το τέλειο κάστινγκ: Η Δήμητρα, ο Γιάννης, ο Στέργιος και ο Πέτρος χορεύουν, παλεύουν, ιδρώνουν και συνθλίβουν το εσωτερικό εγώ του ηθοποιού για να γίνει χαμός στη σκηνή αλλά τζάμπα κόπος. Spoiler alert: Δεν ήταν της μοίρας τους γραφτό να σμίξουν.

Ο Δημήτρης και η Χριστίνα «πεθαίνουν» κάθε Δευτέρα και Τρίτη μόνο για εσάς. Rest in peace και τα λοιπά. Ο Ουίλλιαμ μας εμπιστεύτηκε προσωπικά για την πιο πιστή απόδοση του έργου του. Όλα τα υπόλοιπα από κοντά.

Η παράσταση με τη χρήση της μάσκας δίνει ζωή στους χαρακτήρες και κυριαρχεί· αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία της σκηνοθέτιδας και του θεάτρου Χώρος, με μια μακρά εργασία και έρευνα πάνω στην υποκριτική με τη χρήση της μάσκας.

Τα ζητήματα που στοχεύει να θίξει η σκηνοθέτης είναι ταξικά. Η κοινωνία μας σήμερα βρίσκεται κατακερματισμένη σε αντιμαχόμενα πεδία εξουσίας και πλούτου, όπως η κοινωνία των Καπουλέτων και των Μοντέκων. Ακόμη και ο έρωτας είναι ζήτημα πολιτικό. Η πραγματικότητα των δύο οικογενειών της Βερόνας δεν είναι μακριά από τη δική μας. Τα αθώα συναισθήματα θυσιάζονται στο βωμό των μεγαλύτερων και σκοτεινότερων δυνάμεων. Οι νέες φωνές καταπνίγονται με σκληρότητα για μάταιους σκοπούς.

Η παράσταση με τους νέους της ηθοποιούς προσκαλεί τον θεατή να στοχαστεί πάνω σε αυτά τα ζητήματα και να προτείνει μια διαφορετική αισθητική ανεβάσματος ενός κλασικού – διαχρονικού – έργου, εκείνου του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ

STRAIGHT OUTTA VERONA

Συντελεστές

Μετάφραση:

Αθανάσιος Τσακνάκης

Σύλληψη-Σκηνοθεσία:

Έλενα Μαυρίδου

Δραματολόγος:

Κατερίνα Διακουμοπούλου

Επιμέλεια Κειμένων:

Κυριακή Μουλιού, Άρτεμις Γιαννοπούλου
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής – Σχεδιασμός ήχου: 

Γιώργος Μαυρίδης
Σκηνικά- Κοστούμια: 

Γεωργία Μπούρδα
Μάσκες:

Newmans Commedia Mask Company

Σχεδιασμός φωτισμών: 

Περικλής Μαθιέλλης

Βοηθός Σκηνοθέτη:

Κυριακή Μουλιού
Οργάνωση παραγωγής: 

Γιάννα Αλ Νακά
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας: 

Μαρία Τσολάκη

Social Media:

Δανάη Γκουτκίδου

Φωτογραφίες:

Elias Joidos

Σχεδιασμός - Γραφιστική Επιμέλεια:

Θωμάς Παπάζογλου

Ερμηνεύουν: Δήμητρα Κούζα,  Γιάννης Καράμπαμπας, Δημήτρης Μανδρινός, Χριστίνα Μαριάνου, Στέργιος Κοντακιώτης, Πέτρος Αλαφούζος

Τα κοστούμια της παράστασης είναι ευγενική χορηγία του καταστήματος Fuel

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα &Τρίτη στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 15 Κανονικό, 12€ Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμΕΑ,+65, 10€ early bird

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/theater/romaiosioulieta/

Θέατρο Χώρος

Πραβίου 6, Βοτανικός

Τηλ.: 21 0342 6736

FB:Horos Theatre Company

https://horostheatre.gr/

Η παράσταση επιχορηγήθηκε τη σεζόν 2021-23 απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Επικοινωνία – Γραφείο Τύπου: Μαρία Τσολάκη | 6974 76 78 90 | [email protected]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v