Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο γλάρος και η φάλαινα» στις 5/2

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο γλάρος και η φάλαινα» στις 5/2

Το Mama365 χαρίζει στους τυχερούς αναγνώστες 4 διπλές προσκλήσεις «Ο γλάρος και η φάλαινα» στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ.

Δείτε τους νικητές:

  • ΠΑΠΟΥΤΣΕΛΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
  • ΚΥΡΙΑΖΗ ΝΙΚΗ
  • ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΧΑΡΗΣ
  • ΞΥΔΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον από 13 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, η παράσταση «Ο Γλάρος και η Φάλαινα» η οποία μέσα από διαδραστικά τραγούδια, μουσικές και χορογραφίες, παρουσιάζει τη γνωριμία και την ιστορία δύο ζώων, ανόμοιων.

Τα παιδιά γνωρίζουν τον μαγικό κόσμο του μιούζικαλ, συμμετέχοντας στην παράσταση μέσα από την παραγωγή μουσικής, με μοναδικό μουσικό όργανο, τα σώματά τους (bodypercussion). Παράλληλα με τα πρωτότυπα τραγούδια, η ιστορία των δύο πρωταγωνιστών ζώων μας εκτυλίσσεται σε μορφή κλασικής θεατρικής παράστασης. 

Το κείμενο υπογράφουν οι: Πάνος ΚατσούληςΚατερίνα Νταμάνη & Ερμιόνη Πολιτίδου η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Όπως και στο ισπανικό παραμύθι, ένας Γλάρος γνωρίζει μία Φάλαινα. Τα δύο ζώα, ανακαλύπτουν δύο εντελώς διαφορετικούς και καινούριους κόσμους, μέσα από τον χρόνο που περνούν μαζί, τα παιχνίδια τους και τις αμέτρητες περιπέτειες. Σύντομα γίνονται αχώριστοι, δημιουργώντας μία ισχυρή φιλία με έντονα συναισθήματα αγάπης. Μόλις όμως παραδέχονται πως αγαπιούνται, τα προβλήματα ξεκινούν. Το φθινόπωρο έχει ξεκινήσει και η Φάλαινα καλείται να ακολουθήσει το κοπάδι της σε πιο θερμά νερά. Ο Γλάρος, που δεν μπορεί να ζήσει όπως μία Φάλαινα, πρέπει να παραμείνει πίσω. Και οι δύο δέχονται πειράγματα από τις φυλές τους, για το πόσο αταίριαστη και παράδοξη είναι αυτή η Φιλία. Εδώ είναι που τα δύο ζώα μας καλούνται να πάρουν μια απόφαση. Θα χωρίσουν για πάντα, ακολουθώντας τις νόρμες που η φυλή τους και η κοινωνία προστάζει ή θα δράσουν αλλιώς;

Γιατί αυτό το θέμα;

Σκοπός του έργου, είναι να θίξει το θέμα της βίας που δημιουργείται μέσα από τον ρατσισμό και του bullying. Από τη φύση τους τα παιδιά, δεν κοιτούν χρώματα, φυλές, μεγέθη… Απλώς συνυπάρχουν, γιατί συναισθάνονται. Ζητούμενα που σήμερα εκφράζονται πιο έντονα από ποτέ και η ανάγκη εξάλειψης τέτοιων φαινομένων έχει γίνει πια επιτακτική. Ένα έργο ενάντια στον ρατσισμό, το bullying που θέλει να αναδείξει την αποδοχή της διαφορετικότητας, της πολυπολιτισμικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των ειδών και των φυλών πάνω στον πλανήτη. 

Συντελεστές 

Συγγραφείς: Πάνος Κατσούλης, Κατερίνα Νταμάνη, Ερμιόνη Πολιτίδου
Σκηνοθεσία: Ερμιόνη Πολιτίδου
Σκηνικά, Κοστούμια: Σοφία Κατσουρά
Μουσική: Κατερίνα Νταμάνη
Φωτισμοί: Μυγδαλιά Ανδρέου, Γιώργος Κάλτσας
Χειρισμός ήχου και φώτων: Στεφανία Μακριαλέα

Επιμέλεια Κίνησης: Μαγδαλίνα Πανδρακλάκη
Art and design: Γαβριήλ ΚωνσταντινίδηςΕυχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον Χρήστο Κυριακούλη 

Ηθοποιοί:

Γλάρος –Πάνος Κατσούλης

Φάλαινα – Κατερίνα Νταμάνη

Μέδουσες – Αριστέα Ανύση, Ερμιόνη Πολιτίδου 

Εισιτήρια: 8 ευρώ

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/musical/o-glaros-i-falaina/ 

Οργάνωση Παραγωγής:
theater&projects

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον
Διογένους 1, Δάφνη (δίπλα από το μετρό της Δάφνης)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v