«Κανένα παιδί δεν κακομαθαίνει από την πολλή αγάπη!»

«Κανένα παιδί δεν κακομαθαίνει από την πολλή αγάπη!»

Δεν υπάρχει υπερβολή στις αγκαλιές και στα φιλιά. Δεν κακομαθαίνει ένα μωρό από τα χάδια γιατί η αγάπη δεν είναι ποτέ αρκετή... Όπως λέει και το παρακάτω κείμενο από το LIVING Full, δεν είναι σωστό αυτό που λένε κάποιοι "το αγκαλιάζεις υπερβολικά" ή "το αγαπάς υπερβολικά" και θα το καλομάθεις επειδή η αγάπη δεν κακομαθαίνει!

«Δεν υπάρχει αυτό που λένε κάποιοι "το αγκαλιάζεις υπερβολικά" ή "το αγαπάς υπερβολικά".

Εάν το μωρό σας είχε μια δύσκολη μέρα, αν κλαίει ασταμάτητα, αν βγάζει δοντάκια και πονάει, αν είναι κουρασμένο και δεν ξέρει τι του φταίει, αν απλά επιζητά την προσοχή σας και μια αγκαλιά, να του τη δώσετε. 

Γιατί μερικές φορές, είσαι ολόκληρος ο κόσμος του και το μόνο που χρειάζεται είναι να ακουμπήσει το σώμα του πάνω στο δικό σου, να είναι κοντά σου και να ακούει τους χτύπους της καρδιάς σου. 

Οπότε κρατήστε το σφιχτά στην αγκαλιά σας, φιλήστε του το μέτωπο, χαϊδέψτε του το κεφαλάκι και ακουμπήστε το στο στήθος σας για όση ώρα χρειαστεί και σε όποια ηλικία κι αν είναι! 

Δεν υπάρχει αυτό που λένε κάποιοι "το αγκαλιάζεις υπερβολικά" ή "το αγαπάς υπερβολικά".

Η αγάπη δεν κακομαθαίνει ΠΟΤΕ! Αντίθετα, είναι ένα πολύτιμο δώρο που προσφέρει ζεστασιά και ασφάλεια στο παιδί. Είναι η επιβεβαίωσή ότι το δέχεσαι όπως είναι ακόμα κι όταν πονάει, αποτυγχάνει ή κάνει λάθη. Όταν το αγαπάς χωρίς όρους, ξέρει πως θα είσαι πάντα το καταφύγιό του στα καλά και τα άσχημα και θα τολμά να δοκιμάζει, μνα τολμά, να πέφτει και να ξανασηκώνεται. 

Οπότε αγάπα το παιδί σου πολύ - πάρα πολύ- και μη φοβάσαι πως θα το κακομάθεις. Αγάπα το από τη στιγμή που θα γεννηθεί ως ιδέα στο μυαλό σου, μέχρι τη στιγμή που θα αφήσεις την τελευταία σου πνοή.

Έτσι, θα νιώθει την αγάπη σου ακόμα κι όταν εσύ δεν θα είσαι πια εδώ».

Ελεύθερη μετάφραση από LIVING Full

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v