8 κλασικά κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου για να είσαι πάντα στη μόδα

8 κλασικά κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου για να είσαι πάντα στη μόδα

Η μόδα αλλάζει, όμως το στιλ διαρκεί για πάντα έλεγε η μοναδική Coco Chanel και είχε απόλυτο δίκιο! Γιατί όσο οι τάσεις της μόδας πάνε κι έρχονται, υπάρχουν κάποια κομμάτια που θα είναι για πάντα κομψά και κλασικά. Ο λόγος για τα κομμάτια που όχι μόνο μας «σώζουν» σε κάθε περίσταση, αλλά και αυτά που φορώντας τα νιώθουμε θεές, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Εσείς τα έχετε στη δική σας ντουλάπα;

Μια κομψή μίντι φούστα

Φωτογραφία από womanidol

Τόσο οι micro mini φούστες όσο και οι maxi, μονοπωλούν κατά καιρούς τις τάσεις της μόδας που έρχονται και φεύγουν, αλλά το midi θα είναι πάντα το πιο βολικό και πάντα στη μόδα μήκος. Γι' αυτό δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα μας η φούστα που φτάνει περίπου μέχρι το γόνατο, η οποία ήταν, είναι και θα είναι κομψή και μοδάτη.

Ένα κλασικό καμηλό παλτό

Πιθανότατα το μοναδικό παλτό που θα χρειαστείτε σε όλη σας τη ζωή! Αυτό που μπορείτε να φοράτε από το πρωί στη δουλειά, πάνω από τζιν και μπαλαρίνες, έως αργά το βράδυ στο ποτό, πάνω από το μαύρο σας φόρεμα. Αξίζει να επενδύσετε σε ένα τέτοιο ρούχο, καθώς αποτελεί σύμβολο κομψότητας ό,τι κι αν φοράτε από μέσα.

Το υφασμάτινο παντελόνι που είναι σαν να ράφτηκε για σένα

Από την ντουλάπα σου θα παρελάσουν πολλά παντελόνια, αλλά μόνο ένα είναι... κομμένο και ραμμένο για εσάς! Ταιριάζει απόλυτα στον σωματότυπό σας και αναδεικνύει τέλεια το κορμί σας. Όταν το βρεις, προσέξτε το σαν φυλαχτό. Θα σας συντροφεύει για χρόνια...

Ένα μαύρο φόρεμα

Το μικρό-μαύρο-φόρεμα δεν είναι μύθος. Είναι το κομμάτι-κλειδί για εκείνο το βράδυ που οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν και προέκυψε μια έξοδος για ποτό, οπότε δεν έχετε χρόνο να σκεφτείτε τι να φορέσετε. Είναι το ρούχο που θα κρύψει επιμελώς τα παραπανίσια κιλά και θα κολακέψει τη σιλουέτα σας, ειδικά αν συνδυαστεί με γόβες. Είναι, τέλος πάντων, τόσο απαραίτητο όσο το αγαπημένο σας τζιν.

Ένα μαύρο σακάκι

Ένα καλοραμμένο μαύρο σακάκι είναι το απόλυτο πανωφόρι για τις smart casual εμφανίσεις σας, ειδικά το φθινόπωρο. Φοριέται ιδανικά πάνω από τζιν, φορέματα, παντελόνια και φούστες, κολακεύει κάθε σωματότυπο και προσδίδει κομψότητα σε κάθε περίσταση. Προσέξτε μόνο να επιλέξετε κάποιο που να τονίζει τη μέση σας και να μην δείχνει πάνω σας σαν... σακί.

Ένα λευκό πουκάμισο

Το ξέρετε ήδη ότι οι εναλλακτικοί συνδυασμοί για το κομμάτι αυτό είναι αμέτρητοι. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι, ότι, για να επιλέξετε το σωστό λευκό πουκάμισο θα πρέπει να κρίνετε από το μέγεθος του στήθους σας: Αν έχετε μεγάλο (ή προς το μεγάλο) στήθος, επιλέξτε ένα πολύ απλό πουκάμισο, χωρίς λεπτομέρειες στο μπούστο, και αφήνετε μερικά κουμπιά ανοιχτά. Αν έχετε μικρό στήθος διαλέξτε ένα πουκάμισο με κάποιο σχέδιο που να φαίνεται όταν θα κουμπώνετε το πουκάμισό σας μέχρι πάνω.

Ένα τζιν πουκάμισο

Φωτογραφία από stylishlyme.com

Μπορεί να έχετε ήδη ένα τζιν πουκάμισο. Είναι, όμως, τόσο άνετο και μαλακό, ώστε να μπορείτε να το φοράτε με πολλούς συνδυασμούς, π.χ. πάνω από φανελάκια και κολάν ή κουμπωμένο μέσα από παντελόνια; Επίσης, έχει τέτοιο χρώμα ώστε να φοριέται άνετα και τον χειμώνα; Αν η απάντηση σε κάποιο από τα δύο είναι όχι… καιρός να βρείτε το σωστό τζιν πουκάμισο.

Μία μαύρη τσάντα

Η μαύρη τσάντα, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να σας βγάλει από μια δύσκολη κατάσταση όταν κυριολεκτικά δεν έχετε ιδέα τι θα συμπληρώσει αρμονικά το σύνολό σας. Δεν πρέπει να λείπει από καμία γυναικεία ντουλάπα καθώς αποτελεί τον μικρό... σωτήρα μας σε κάθε περίσταση!

v