Κερδίστε 5 αντίτυπα του βιβλίου «Γιαγιά πρόσεχε στο διαδίκτυο»

Κερδίστε 5 αντίτυπα του βιβλίου «Γιαγιά πρόσεχε στο διαδίκτυο»

Το Mama365 χαρίζει στους αναγνώστες του 5 αντίτυπα του βιβλίου «Γιαγιά πρόσεχε στο διαδίκτυο»  από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ. Δηλώστε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας διαγωνισμού, συμπληρώνοντας στα σχόλια τη διεύθυνση που θέλετε να γίνει η παράδοση καθώς και το τηλέφωνό σας

Νικητές του διαγωνισμού είναι οι: 

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ

ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ  

ΓΙΑΝΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ

ΡΟΥΣΙΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

 

Εκπαιδεύοντας τα μικρά παιδιά για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου μέσα από παραμύθια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Με ένα νέο e-book - το παραμύθι "Γιαγιά πρόσεχε στο διαδίκτυο"- το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ επιχειρεί να εισάγει τα μικρά παιδιά ηλικίας από 4 ώς 8 ετών στον κόσμο της ασφαλούς και ποιοτικής πλοήγησης.

Σε αυτή τη νέα περιπέτεια η γνωστή στα παιδιά - από παλαιότερα παραμύθια-  Αθηνά και τα δυο αγαπημένα της σκυλάκια -η Άρτεμη και ο Ερμής-  μαθαίνουν στη γιαγιά τι πρέπει να προσέχει όταν πλοηγείται στον ψηφιακό κόσμο. Της μιλούν για την υπερβολική ενασχόληση, τους κινδύνους που υπάρχουν στα κοινωνικά δίκτυα, στα διαδικτυακά παιχνίδια καθώς και πως να αποφεύγει τις απάτες στο διαδίκτυο… Και της δίνουν και μια κορυφαία συμβουλή: Αν κάτι μας αναστατώσει στο διαδίκτυο το λέμε αμέσως σε έναν ενήλικα που εμπιστευόμαστε.

Το παραμύθι μπορείτε να το βρείτε και ηλεκτρονικά εδώ. Επίσης συνοδεύεται και από ένα τετράδιο δραστηριοτήτων το οποίο μπορείτε να βρείτε εδω.

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου λειτουργεί  υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE /INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Expert Group on Saf-er Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επίσης μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr), εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Facebook: https://www.facebook.com/SaferInternet4Kids.gr

Ιnstagram: https://www.instagram.com/saferinternet4kids_gr/

v