Θα γίνεις κουμπάρα ή νονά: 10 στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

Θα γίνεις κουμπάρα ή νονά: 10 στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

Οι γάμοι και οι βαφτίσεις έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο κι εμείς είμαστε εδώ για να προλάβουμε στιλιστικά στραβοπατήματα και τις κουμπάρες και τις νονές!

Για την κουμπάρα

Είσαι η κουμπάρα, όχι η νύφη!

Καταλαβαίνουμε ότι η κουμπαριά είναι μεγάλο πράγμα και τη μέρα του γάμου οι προβολείς θα είναι στραμμένοι (και) πάνω σου, αλλά πρέπει να θυμάσαι το εξής: δεν είσαι είσαι εσύ η πρωταγωνίστρια της μέρας! Επέλεξε ένα κομψό outfit αλλά μην το παρακάνεις σε... λάμψη γιατί θα φανεί σαν να θες να επισκιάσεις τη νύφη. Απέφυγε το λευκό, τα πολλά στρας, τα φωσφοριζέ χρώματα και τα μεγάλα κοσμήματα και να έχεις στο νυ σου ότι η κομψότητα βρίσκεται στην απλότητα. 

Βάλε κάτι με ωραία πλάτη

Όταν έρθει η ώρα να αλλάξεις τα στέφανα, όλα τα βλέμματα θα πέσουν στην πλάτη σου! Διάλεξε, λοιπό, ένα φόρεμα ή μία μπλούζα που την αναδεικνύει και άσε τους καλεσμένους να την θαυμάζουν!

Όσο πιο φυσικό μακιγιάζ, τόσο το καλύτερο

Το μακιγιάζ δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση καθώς πρέπει να δείχνεις εντυπωσιακή και ταυτόχρονα φρέσκια και φυσική. Πριν καταλήξεις στο μακιγιάζ, συνυπολόγισε τα ρούχα και το χτένισμα που θα το συνδυάσεις, καθώς και το πότε και πού θα γίνει ο γάμος (δεν θα λειτουργούσε το ίδιο μακιγιάζ σε έναν γάμο την ημέρα όπου υπάρχει πολύ περισσότερο και φυσικό φως, και σε ένα νυχτερινό γάμο στον οποίο μπορείς να αναδείξεις ένα έντονο smoky βλέμμα). Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να θυμάσαι πως η μέρα θα είναι μεγάλη και κουραστική. Το πιθανότερο είναι πως θα ιδρώσεις και θα ανταλλάξεις χαιρετούρες και φιλιά με όλους τους καλεσμένους.

Προσοχή στα μαλλιά

Καλό είναι να κάνεις ένα δοκιμασμένο χτένισμα που ξέρεις ότι σου πηγαίνει για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις και να νοιώθεις άνετη και όμορφη. Επίσης, θυμήσου να αναδείξεις το καλό σου προφίλ με το χτένισμα που θα επιλέξεις μιας και αυτό που μένει είναι οι φωτογραφίες.

Για τη νονά

Όχι στενά και άβολα ρούχα

Εκείνη την ημέρα, θα κρατάς το μωρό αγκαλιά για αρκετή ώρα, θα το ντύσες και θα κάνεις διάφορες κινήσεις κατά τη διάρκεια της βάφτισης. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να επιλέξεις ένα ρούχο που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα και θα σου προσφέρει μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Απέφυγε τα πολύ στενά ρούχα, τα οποία σίγουρα θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια: φόρεσε ένα ένα ζευγάρι κομψό μεν πρακτικό και σταθερό δε. 

Όχι πολλά κοσμήματα!

Να θυμάσαι ότι η αποστολή σου είναι να βαφτίσεις ένα μωράκι και όχι να εντυπωσιάσεις. Τα μακριά σκουλαρίκια, τα φανταχτερά κολιέ και τα μεγάλα βραχιόλια θα τραβήξουν την προσοχή του μωρού και μπορεί να το τραυματίσουν (ή να σε τραυματίσουν). 

Όχι στρας και παγέτες

Για τον ίδιο λόγο, επέλεξε υφάσματα μαλακά και λεία για την προστασία του βαφτιστηριού σου. Τα στρας και οι παγέτες ενδέχεται να ερεθίσουν την ευαίσθητη επιδερμίδα του ή ακόμα και να το τραυματίσουν, καθώς θα είναι στην αγκαλιά σου. 

Όχι πολύ ανοιχτά χρώματα

Όσον αφορά στα χρώματα, απέφυγε αποχρώσεις όπως το λευκό ή το μπεζ, αφού είναι πολύ πιθανό να λερωθείς κατά τη διάρκεια της βάφτισης και στα ανοιχτόχρωμα ρούχα, κάποιοι λεκέδες φαίνονται πιο έντονα. Προτίμησε χαρούμενα χρώματα όπως το κόκκινο, το μπλε ή το πράσινο ή pastels αποχρώσεις. 

Και για τις δύο

Πότε και πού θα γίνει ο γάμος ή η βάφτιση;

Πριν αποφασίσεις τι θα βάλεις, πώς θα χτενιστείς και τι μακιγιάζ θα κάνεις, πρέπει να εξετάσεις όλες τις λεπτομέρειες της ημέρας : χώροι, διακόσμηση, ακριβής ώρες ακόμα και θερμοκρασία. Για γάμους / βαφτίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, επίλεξε κοντά φορέματα σε στυλ κοκτέιλ (στο ύψος του γόνατου ή σε μεσαίο μήκος) και άφησε τα maxi φορέματα για απογευματινούς/βραδινούς γάμους και βαφτίσεις.

Extra tip

Ξέρουμε ότι θες να είσαι κούκλα και να κερδίσεις τις εντυπώσεις, όλες το ίδιο θέλουμε εκείνη την ημέρα, αλλά μην ξεχνάς ότι θα βρίσκεσαι σε εκκλησία! Προσπάθησε α αποφύγεις τα μεγάλα ντεκολτέ και τα πολύ κοντά μήκη σε φορέματα ή βερμούδες. Εξάλλου, έτσι, θα είσαι και περισσότερο σικ! 

v