Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρτασε 50 χρόνια τραγουδιού και το Καλλιμάρμαρο «βούλιαξε» από κόσμο!

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρτασε 50 χρόνια τραγουδιού και το Καλλιμάρμαρο «βούλιαξε» από κόσμο!

Το Καλλιμάρμαρο «βούλιαξε» το βράδυ της Τετάρτης, 14/6, στην επετειακή συναυλία του «αιώνιου έφηβου» της ελληνικής δισκογραφίας. 

 

Μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας, βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να απολάυσουν τον τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος γιόρταζε την συμπλήρωση 50 χρόνων παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία.

Ο «αιώνιος έφηβος» ανέβηκε στη σκηνή μέσα σε πανδαιμόνιο από χειροκροτήματα και συνθήματα και όπως ήταν φυσικό συγκινήθηκε από την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου.

Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με την δυνατή και ταυτόχρονα βαθιά αισθαντική φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου μέσα από μελωδίες και μουσικές μερικών από τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς της Ελλάδας: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο, Τάσο Λειβαδίτη, Κώστα Καρυωτάκη, Νίκο Καββαδία, Νικόλα Άσιμο, Σταμάτη Μεσημέρη, Κώστα Τριπολίτη, Γιάννη Νεγρεπόντη,  Άλκη Αλκαίο, Οδυσσέα Ιωάννου, Γιώργο Κλεφτογιώργο, Απόστολο Μπουλασίκη, Λίνα Δημοπούλου και πολλούς άλλους.

Ξεκινώντας τη συναυλία του έκανε μια «μίνι» αναδρομή στη διαδρομή του και κυρίως το ξεκίνημα του. Είπε συγκεκριμένα: «Μια ολόκληρη ιστορία. Ξεκίνησε το '73, φαντάρος στη χούντα. Έγραψα 4 τραγούδια. Μετά πήγα στη Γερμανία. Εκεί τραγουδούσα Λοΐζο και Θεοδωράκη... Στο Μόναχο γνώρισα μια ομάδα φοιτητών που έγιναν αδέρφια μου. Μου άνοιξαν τα μάτια. Εκεί πολιτικοποιήθηκα. Τους ευχαριστώ. Είναι ακόμα εδώ. Παλεύουν για τις γερμανικές αποζημιώσεις...». Και μετά γνώρισε τον Μίκη. «Στο διάλειμμα της πρώτης μας συναυλίας στο Πανεπιστημίου του Παρισιού ήρθε το μήνυμα ότι έπεσε η χούντα. Γυρίσαμε μαζί... Ζήτησα να με γνωρίσουν και με τον Μάνο Λοΐζο. Τα τρυφερά, μεγάλα μάτια του με γονάτισαν...».

Η συναυλία ήταν αρκετά συγκινητική, αλλά και γεμάτη ορμή και κατάφερε να ταξιδεψει μικρούς και μεγάλους σε άλλες εποχές, σε δίσκους σταθμούς, με διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια, ιστορίες, αφηγήσεις και παρέες που έγραψαν ιστορία.

Πηγή: gazzetta.gr
Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

v