Γιατροί έκαναν αποχαιρετιστήριο πάρτι σε προωράκι που έζησε από θαύμα!

Γιατροί έκαναν αποχαιρετιστήριο πάρτι σε προωράκι που έζησε από θαύμα!

Ένα μωρό «θαύμα» που γεννήθηκε πρόωρα στις 22 εβδομάδες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 128 ημέρες Νοσηλείας και το προσωπικό του νοσοκομείου διοργάνωσε ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι!

Η μικρή Zahraliz Francis Angueira είχε το μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού όταν γεννήθηκε, τον Φεβρουάριο του 2023. Ζύγιζε μόλις λιγότερο από 1 κιλό και ήταν το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.  

Το πρόωρο μωράκι έχει δώσει πολλές μάχες μέχρι σήμερα, ενώ οι προβλέψεις επιβίωσής του δεν ήταν πάντα αισιόδοξες.

Κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο, ανέπτυξε βρογχική δυσπλασία, μια πάθηση των πνευμόνων στα νεογνά, η οποία διαγιγνώσκεται συνήθως σε μωρά που γεννιούνται τουλάχιστον 10 εβδομάδες νωρίτερα και ζυγίζουν λιγότερο από 2 κιλά.

Ωστόσο, κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα υγείας, να πάρει βάρος και τελικά να πάει στο σπίτι του μετά από 128 μέρες νοσηλείας! «Αναπτυξιακά, θα την παρακολουθούμε πολύ στενά, αλλά το μέλλον της φαίνεται λαμπρό», λέει η γιατρός της. «Τα πάει καλύτερα από όσο πιστεύαμε ποτέ».

Το προσωπικό του νοσοκομείου, που αγάπησε πολύ τη μικρή Francis και έδωσε μεγάλο αγώνα για να την κρατήσει στη ζωή, ετοίμασε ένα πάρτι έκπληξη για να την αποχαιρετήσει και της ευχήθηκε τα καλύτερα. Η μικρούλα, αν και μόλις 128 ημερών, δείχνει να το απολαμβάνει και χαμογελάει ασταμάτητα!

v