Έρευνα: τα παιδιά που ταξιδεύουν με τους γονείς τους είναι καλύτεροι μαθητές

Έρευνα: τα παιδιά που ταξιδεύουν με τους γονείς τους είναι καλύτεροι μαθητές

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διακοπές και τα ταξίδια δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις και φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά. Μια πρόσφατη έρευνα, όμως, απέδειξε πως, εκτός όλων των άλλων, τα ταξίδια βοηθούν τα παιδιά να γίνουν και καλύτεροι μαθητές στο σχολείο.

Η Ένωση Ταξιδιωτικών Σπουδών και Νέων (SYTA) διεξήγαγε μια έρευνα σε σχεδόν 1.500 καθηγητές και ανακάλυψε ότι το 74% των εκπαιδευτικών πιστεύουν ότι τα ταξίδια έχουν «πολύ θετικό αντίκτυπο στην προσωπική ανάπτυξη των μαθητών».

Επιπλέον, το 56% των δασκάλων πιστεύει ότι τα ταξίδια μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στην εκπαιδευτική πορεία του μαθητή, αλλά και στην μελλοντική του καριέρα.

Τα παιδιά που ταξίδευαν με τις οικογένειές τους φάνηκε να έχουν περισσότερη προσαρμοστικότητα και σεβασμό στην τάξη, ενώ είναι πιο πρόθυμα να μάθουν και να δοκιμάσουν νέα πράγματα, σύμφωνα με τους δασκάλους που συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι εκπαιδευτικοί είδαν ακόμη και πώς τα ταξίδια επηρεάζουν σφαιρικά την προσωπικότητα ενός παιδιού: το κάνουν πιο ανεξάρτητο και με μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, πιο ευέλικτο σε αλλαγές και δυσκολίες, πιο ευαίσθητο και πιο πειθαρχημένο στην τάξη.

Σύμφωνα με το 76% των δασκάλων, αρκεί μόνο ένα οικογενειακό ταξίδι για να ερωτευτούν τα παιδιά σας τα ταξίδια και τις εξερευνήσεις και να ζητούν όλο και περισσότερα.

Φυσικά, δεν είναι εύκολο να ταξιδεύουμε συχνά οικογενειακώς. Εκτός από τις πρακτικές δυσκολίες, δεν έχουμε όλοι την οικονομική άνεση να πηγαίνουμε όπου θέλουμε, όταν θέλουμε. Ωστόσο, ακόμη και μικρές εξορμήσεις στην στην πόλη για εξερευνήσεις σε μουσεία ή πολιτιστικές εκδηλώσεις, μπορούν να εμπνεύσουν τα παιδιά και να βελτιώσουν τις μαθησιακές τους δεξιότητες. 

Πηγή: travelpulse.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v