Τα παιδιά με όχημα τη φαντασία τους σχεδιάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους στον μεγάλο διαγωνισμό της TOYOTA

Τα παιδιά με όχημα τη φαντασία τους σχεδιάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους στον μεγάλο διαγωνισμό της TOYOTA

Εάν αποφασίσουμε να δώσουμε περισσότερο χώρο στη δημιουργικότητα και τη φαντασία οι οποίες κυριαρχούν στην παιδική ηλικία είναι βέβαιο πως τα αποτελέσματα θα είναι πραγματικά ξεχωριστά, σε έναν κόσμο «μεγάλων» που τα χαρακτηριστικά αυτά σπανίζουν πλέον. Αυτό ακριβώς κάνει η TOYOTA με το “Toyota Dream Car Contest” έναν μεγάλο διεθνή διαγωνισμό που μετράει πλέον 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Ο αγαπημένος και καθιερωμένος λοιπόν αυτός θεσμός ζωγραφικής  ξεκίνησε στη χώρα μας πριν λίγο καιρό για 17η χρονιά και προσκαλεί τα παιδιά μας, με όχημα τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να σχεδιάσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους.



 

Έτσι, μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2024, επίδοξοι μικροί ζωγράφοι από όλη την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στον ελληνικό διαγωνισμό τον οποίο διοργανώνει η Toyota Ελλάς και απευθύνεται σε 3 ηλικιακές κατηγορίες: παιδιά έως και 7 ετών, παιδιά από 8 έως 11 ετών και παιδιά από 12 έως 15 ετών που θα διεκδικήσουν ένα από τα τρία βραβεία που δίνονται σε κάθε κατηγορία.

Οι εννέα νικητές, 3 από κάθε κατηγορία, που θα επιλεχθούν από την κριτική επιτροπή, θα κερδίσουν ένα υπέροχο δώρο. Τα πράγματα όμως δεν σταματούν εδώ. Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν μεγάλο διεθνή διαγωνισμό, οι ζωγραφιές τους θα αναμετρηθούν στη συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο με εκείνες των νικητών από τις υπόλοιπες χώρες και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα από τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα!

Και εάν κάποιος γονιός αναρωτηθεί μήπως τα παιδιά θα χρειαστούν κάποιον ιδιαίτερο και υψηλού κόστους εξοπλισμό για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό της TOYOTA, η απάντηση είναι πως το μόνο που θα χρειαστούν για να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους σε ένα χαρτί Α3 ή Α4, είναι απλά υλικά τα οποία υπάρχουν σίγουρα σε κάθε σπίτι με παιδιά, όπως ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, κηρομπογιές. Βεβαίως, για όσα παιδιά το επιθυμούν μπορούν να το σχεδιάσουν και στον υπολογιστή.

Τα παιδιά μας λοιπόν, μέσα από τον ξεχωριστό αυτό διαγωνισμό, καλούνται, με μοναδικό όχημα τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την καθαρή τους ματιά, να μας δώσουν τη δική τους εικόνα για το αυτοκίνητο του αύριο αλλά και να δείξουν περίτρανα στους «μεγάλους», πως μια απλή, ανεπιτήδευτη παιδική ζωγραφιά μπορεί να αποτελέσει το όχημα για έναν καλύτερο κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις, καθώς και τη φόρμα συμμετοχής στον διαγωνισμό μπορούμε να βρούμε εδώ.

v