Έγινε δότρια 2 φορές για να σώσει τη μαμά της: «θα έκανα τα πάντα για εκείνη!»

Έγινε δότρια 2 φορές για να σώσει τη μαμά της: «θα έκανα τα πάντα για εκείνη!»

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια μία γυναίκα η οποία έγινε δότρια δύο φορές για να σώσει τη μητέρα της. Μαμά και κόρη είναι πλέον υγιέστατες και μοιράζονται την ιστορία τους για να δώσουν ελπίδα και σε άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν κάτι αντίστοιχο.

Η 71χρονη Julia Harlin πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, γνωστή ως μη – αλκοολική στεατοηπατίτιδα (NASH). Η NASH προκαλεί διόγκωση συκωτιού, ουλές και ηπατική βλάβη με αποτέλεσμα η μεταμόσχεση να είναι μονόδρομος. Για καλή της τύχη, η κόρη της, η Eileen Harlin, ήταν συμβατή δότρια.

Η μεταμόσχευση ήπατος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 16 Αυγούστου 2022 στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με δελτίο τύπου του νοσοκομείου.

Δυστυχώς, όχι πολύ καιρό μετά τη χειρουργική επέμβαση, τα νεφρά της Julia Harlin άρχισαν να μην λειτουργούν ως αποτέλεσμα μιας κατάστασης που ονομάζεται ηπατερινικό σύνδρομο, η οποία είναι μια «πολυοργανική κατάσταση οξείας νεφρικής βλάβης που παρατηρείται σε άτομα με προχωρημένη ηπατική νόσο», σύμφωνα με το StatPearls.

Η κατάσταση αυτή απαιτούσε να της χορηγηθεί νέος νεφρός, δήλωσαν οι γιατροί της στην οικογένειά της και η Eileen για μία ακόμη φορά προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει την μητέρα της, παρά τις αντιρρήσεις της.

Η επιτυχής μεταμόσχευση νεφρού πραγματοποιήθηκε τελικά στο ίδιο νοσοκομείο με τη μεταμόσχευση ήπατος, στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland, στις 19 Δεκεμβρίου 2023.

Οι διπλές επεμβάσεις ήταν μια πρώτη φορά για το University of Maryland Medical Center, σύμφωνα με τον Daniel G. Maluf, M.D., διευθυντή του προγράμματος μεταμοσχεύσεων στην Ιατρική Σχολή του University of Maryland, ο οποίος ήταν ο χειρουργός της Julia Harlin και στις δύο επεμβάσεις.

Μιλώντας στο «GMA», ο Maluf δήλωσε ότι οι διπλές μεταμοσχεύσεις ζώντος δότη είναι εξαιρετικά σπάνιες και ότι η Eileen Harlin είναι μόλις το 14ο άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες που δωρίζει ένα νεφρό και μέρος του ήπατός της σε άλλο άτομο σε δύο ξεχωριστές επεμβάσεις.

«Δεν θα άφηνα με τίποτα τη μητέρα μου να υποφέρει. Θα έκανα τα πάντα για να σωθεί», είπε η Eileen.

Πηγή: abc.com 

v