«Δεν χρειάζονται ψυχολόγο όλα τα προβλήματα...» 

«Δεν χρειάζονται ψυχολόγο όλα τα προβλήματα...»

Η δουλειά του ψυχολόγου είναι από τις πιο σημαντικές στη σύγχρονη εποχή κι έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να ξεπεράσουν τα τραύματά τους, να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να σταθούν στα πόδια τους. Κάποιες φορές που νιώθουμε περσμένοι, όμως, ίσως να μην χρειαζόμαστε επαγγελματίες να μας βοηθήσουν... 

Όπως λέeι και ο Ψυχολόγος Ελευθεριάδης Ελευθέριος σε ανάρτησή του, ίσως χρειαζόμαστε ξεκούραση, καλό φαγητό, τους φίλους μας ή... μια ειλικρινή συγνώμη:

«Δεν χρειάζονται ψυχολόγο όλα τα προβλήματα…

Πολλές φορές τα πράγματα είναι πιο απλά. Πολλές φορές, είναι η κούραση, αυτή που σε έχει φτάσει στα όρια σου. Είναι το γεγονός ότι δεν κοιμάσαι. Ότι δεν έχεις μισή ώρα μέσα στη μέρα μόνο για τον εαυτό σου. Ότι δεν βάζεις τα πόδια σου, λίγο ψηλά να ξεκουραστούν.

Δεν χρειάζονται ψυχολόγο όλα τα προβλήματα…

Πολλές φορές είναι το ότι δεν τρέφεσαι σωστά. Ότι σταμάτησες να σε προσέχεις. Άφησες την περιποίησή σου, αμέλησες τον χώρο σου. Πολλές φορές είναι ότι τρέχοντας για όλους και για όλα, ξέχασες να καλύψεις βασικές σου ανάγκες.

Δεν χρειάζονται ψυχολόγο όλα τα προβλήματα…

Πολλές φορές είναι το ότι σταμάτησες να βρίσκεσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς. Με τον σύζυγο, τη σύζυγο, τα παιδιά σου, τους φίλους, τους συγγενείς. Ξέχασες ότι οι άνθρωποι δεν πλαστήκαμε για να ζούμε απομονωμένοι.

Δεν χρειάζονται ψυχολόγο όλα τα προβλήματα…

Πολλές φορές η λύση είναι ένα ‘’σ’ αγαπώ’’. Ένα ‘’σε ευχαριστώ’’. Ένα ‘’σε συγχωρώ’’. Ένα ειλικρινές ‘’συγγνώμη’’…».

v