Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Κοντά στις ράγιες» στις 23/3

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Κοντά στις ράγιες» στις 23/3

Το Mama365 χαρίζει στους αναγνώστες του 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Κοντά στις ράγιες», το Σάββατο 23 Μαρτίου στο θέατρο Άλφα στις 15:00. 

Δείτε τους νικητές:

ΖΑΛΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΑΛΗ ΡΟΔΟΚΛΕΙΑ
ΧΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στο μακρινό Βορρά, με οδηγό τα… «απερίσκεπτα» όνειρα που κάνουν τα παιδιά και όσοι νιώθουν παιδιά για έναν κόσμο πιο δίκαιο, ξεκινά στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου από Σάββατο 7 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 15.00 για το κοινό και καθημερινές για σχολεία, παρουσιάζοντας το έργο «Κοντά στις Ράγιες» με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, σε μια παράσταση γεμάτη φαντασία και χιούμορ, εμπνευσμένη από την απαράμιλλη γραφή της Άλκης Ζέη που γαλούχησε γενιές και γενιές αναγνωστών.

Ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα για παιδιά εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, το «Κοντά στις Ράγιες» εκδόθηκε το 1977 και είναι βασισμένο στο έργο της Α. Μπρουστέιν «Ο δρόμος που ξανοίγεται μπροστά». Η Άλκη Ζέη σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου: «Τον τίτλο του βιβλίου κι όλη την αρχή του, τα πήρα από το πρώτο διήγημα που έγραψα σαν ήμουν δεκάξι χρονών και δημοσιεύτηκε σε ένα περιοδικό που έβγαινε τότε, τη Νεανική Φωνή. Μιλούσε για ένα κορίτσι που κοιτούσε από το παράθυρό του τις ράγιες του τρένου, που τράβαγαν πέρα μακριά, ατέλειωτα».

Η ιστορία του έργου:

Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή. Το Κουκούτσι, όπως τη φωνάζει ο πατέρας της, αναζητά απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι σαν μανιτάρια στο κεφάλι της. Ποιος θα της λύσει τις απορίες; Μόνη της ελπίδα ο πατέρας της- ο Σουσάμης, όπως τον φωνάζει, που είναι γιατρός και δε διακρίνει τους αρρώστους σε πλούσιους και φτωχούς, ούτε σε Ρώσους και Πολωνούς ή Εβραίους, ούτε σε χριστιανούς και αλλόθρησκους. Αλλά και ο δάσκαλός της, ο Φεγγάρης Φεγγάροβιτς, που την προετοιμάζει για την εισαγωγή της στο σχολείο… Η Σάσα, που μεγαλώνει στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας. Παρακολουθεί όσα συμβαίνουν γύρω της και περιμένει με λαχτάρα και ενθουσιασμό, που μόνο τα παιδιά μπορεί να έχουν, τη μεγάλη αλλαγή που χτυπάει την πόρτα της.

Επί σκηνής έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί θα μας παρασύρουν σε μια παραμυθένια ιστορία που διαδραματίζεται στον Βορρά μιας άλλης εποχής μέσα από μια παράσταση με σύγχρονη αισθητική και γρήγορους ρυθμούς. Ένα έργο-σταθμός που θέτει στο επίκεντρο το παιδί ως ισότιμο πολίτη, θίγοντας παράλληλα θέματα που παραμένουν επίκαιρα, όπως η κοινωνική ανισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ξενοφοβία, η σχολική ζωή, η αξία της φιλίας και οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Άλκη Ζέη

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας

Σκηνικά - Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Κυδωνάκης 

Στίχοι τραγουδιών: Ειρήνη Χατζηνίκου

Κίνηση: Άννα Ανουσάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιλιάνα Παζαρζή

Φωτογραφίες- Trailer: Χρήστος Συμεωνίδης

Γραφίστας: Δημήτρης Παγγές

Οργάνωση - επιμέλεια προωθητικού υλικού: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Παραγωγή: Stage Works Entertainment Group

Παίζουν οι:  Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη.

Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές 6+

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου: 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32

Παραστάσεις: Από 7 Οκτωβρίου 2023, κάθε Σάββατο στις 15.00 για το κοινό

Διάρκεια: 114 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων: www.more.com/theater/children/konta-stis-ragies/

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 12€, μειωμένα για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους: 10€, γκρουπ από 30 άτομα και πάνω: 8 ευρώ, ειδικές τιμές για σχολεία

Προσφορά προπώλησης έως 7/10: 10€

Δευτέρα έως Παρασκευή οργανωμένες παραστάσεις σχολείων.

Τηλ κρατήσεων για σχολεία και συλλόγους: 210 3803197, 2111180889, 6948727275 (επικοινωνία Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 έως 14.00)

v