Αγαπητή αναγνώστρια,
Κατανοώ ότι η κατάσταση που βιώνετε στην καθημερινότητα σας φέρνει σε αμηχανία. Από τη μία η βοήθεια της γιαγιάς μπορεί να είναι πολύτιμη για εσάς, από την άλλη είναι σαν να μην είναι διακριτοί οι ρόλοι.
Είναι πολύ σημαντικό να είναι ξεκάθαρο στο παιδί ποιος είναι ο γονέας και να μπορεί να απολαμβάνει και τη σχέση μαζί σας αλλά και τη σχέση με τη γιαγιά που θα της προσφέρει διαφορετικά πράγματα. Να θυμάστε ότι είστε πολύ σημαντική για το παιδί σας και δεν μπορείτε να υποκατασταθείτε από κάποιον άλλον.
Άρα, λοιπόν, δεν είναι θέμα ανταγωνισμού, αλλά θέμα διάκρισης ρόλων. Εάν σας μπερδεύει το να είστε ταυτόχρονα όλοι μαζί στο σπίτι ίσως θα μπορούσατε να προτείνετε κάποιες τροποποιήσεις στην καθημερινότητα, ώστε να μπορείτε και εσείς να περνάτε αποκλειστικό χρόνο με το παιδί σας.
Εύχομαι να χαίρεστε το μεγάλωμά του.
*Η Αγγελική Κολοκυθά είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.


.jpg)






