Tα θύματα της τραγωδίας του Νιουτάουν

Tα θύματα της τραγωδίας του Νιουτάουν

Σοκ παγκοσμίως προκάλεσε, αναμφίβολα, η τραγωδία στο Κονέκτικατ. Από τα 26 θύματα του To Adam Lanza, τα 12 ήταν κορίτσια, τα 8 αγόρια και τα 6 ενήλικες γυναίκες. Τα ονόματα των παιδιών, ηλικίας 6 και 7 ετών βγήκαν στη δημοσιότητα και μαζί, οι δηλώσεις των συγγενών τους.

Ο πατέρας της 6χρονης Emilie, Robbie Parker δήλωσε στους LATimes: "Όλοι όσοι είχαν την ευχαρίστηση να την γνωρίσουν θα συμφωνούσαν ότι αυτός ο κόσμος υπήρξε ένα καλύτερο μέρος επειδή βρισκόταν εκείνη σε αυτόν".  Απευθυνόμενος, δε, στην οικογένεια του δολοφόνου και αυτόχειρα, Adam Lanza, είπε: "Θέλω να ξέρετε ότι η οικογένειά μας, η αγάπη μας και η υποστήριξή μας πηγαίνει και σε εσάς, επίσης". Ενθυμούμενος, το πρωινό της Παρασκευής, όταν η μικρή Emilie του είπε καλημέρα και ότι τον αγαπάει, ο Parker είπε "της έδωσα ένα φιλί και την ξεπροβόδισα".

Μια ματιά σε μερικά από τα υπόλοιπα θύματα, μέσα από τις δηλώσεις των συγγενών και γνωστών τους, για όσους έχουν γερά στομάχια:

Charlotte Bacon, 6: Μετά από πολύ παρακάλι, η μητέρα της Charlotte, την άφησε να φορέσει το νέο ροζ φόρεμά της και τις μπότες της στο σχολείο. Ήταν το τελευταίο ντύσιμο που θα διάλεγε ποτέ.

Olivia Engel, 6: Η Olivia ανυπομονούσε να γυρίσει σπίτι την Παρασκευή για να φτιάξουν χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από gingerbread . "Της άρεσε να τραβά την προσοχή", δήλωσε η οικογένειά της. "Είχε άψογους τρόπους. Ήταν η αγαπημένη της δασκάλας της και η αρχηγός. Το μόνο της έγκλημα είναι ότι ήταν ένα υπερκινητικό, χαμογελαστό 6χρονο."

Dawn Hochsprung, 47: "Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να βρεθεί ένα πιο θετικό μέρος για να βρίσκονται οι μαθητές καθημερινά", δήλωσε η διευθυντής του σχολείου. "Όταν το αδιανόητο ήρθε, ήταν έτοιμη να αμυνθεί.". Πέθανε επιτιθέμενη στον Lanza.

Catherine Hubbard, 6: "Είμαστε πολύ θλιμμένοι από την απώλεια της όμορφης κόρης μας", δήλωσαν οι γονείς της σε μια ευχαριστήρια επιστολή προς τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Chase Kowalski, 7: Ο Chase ήταν έξω όλη την ώρα και πρόσφατα κέρδισε σε έναν μίνι αγώνα τρίαθλου. "Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο παιδί", δήλωσαν οι γείτονες.

Jesse Lewis, 6: "Ήταν πάντοτε φιλικός, παντα ήθελε να μιλά", δήλωσε ο ιδιοκτήτης της καντίνας, από την οποία ο Jesse αγόραζε κάθε Παρασκευή πρωί το πρωινό του.

Ana Marquez-Greene, 6: Το βίντεο της Ana να τραγουδά "Come, Thou Almighty King" έχει γίνει δημοφιλές παγκοσμίως. "Όσο κι αν τη χρειαζόμαστε εδώ και λείπει στην μητέρα της, τον αδερφό της και εμένα, η Ana μας κέρδισε όλους στον παράδεισο", δήλωσε ο μπαμπάς της στο Facebook.

James Mattioli, 6: "Είναι μια απαίσια τραγωδία και είμαστε μια δεμένη κοινότητα", δήλωσε ο Δημαρχος της πόλης που μεγάλωσε ο James. "Όλοι θα είμαστε κοντά τους και οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για αυτούς."

Anne Marie Murphy, 52: "Δεν περιμένεις να δολοφονηθεί η κόρη σου", δήλωσε ο πατέρας της. Η Murphy, μια δασκάλα που περιγράφηκε ως μια "χαρούμενη ψυχή", πέθανε, προσπαθώντας να προστατέψει τους μαθητές της. "Συμβαίνει στην τηλεόραση, συμβαίνει και αλλού."

Noah Pozner, 6: Οι γονείς του Noah's, μετέφεραν τον ίδιο και την αδερφή του από τη Νέα Υόρκη "για λόγους ασφάλειας και εκπαίδευσης", δήλωσε ο θείος του. Χαρακτήρισε τον Noah, το νεότερο θύμα, "πολύ ώριμο για την ηλικία του".

Lauren Gabrielle Rousseau, 30: "Η Lauren ήθελε να γίνει δασκάλα πριν ακόμα πάει στο νηπιαγωγείο", δήλωσε η μητέρα της. Μετά από χρόνια προσπαθειών, φέτος, κατάφερε να μπει σε σχολείο. "Ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής της".

Η θλιβερή λίστα των υπόλοιπων θυμάτων:

Daniel Barden, 7

Rachel Davino, 29

Josephine Gay, 7

Dylan Hockley, 6

Madeleine Hsu, 6

Grace McDonnell, 7

Emilie Parker, 6

Jack Pinto, 6

Caroline Previdi, 6

Jessica Rekos, 6

Avielle Richman, 6

Benjamin Wheeler, 6

Allison Wyatt, 6

Mary Sherlach, 56

Victoria Soto, 27

Ο δράστης

Ο δράστης του μακελειού στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Νιουτάουν ήταν ο 20χρονος Άνταμ Λάντζα, ο οποίος αυτοκτόνησε αφού πρώτα σκότωσε 20 μικρά παιδιά και 6 γυναίκες. Ο ίδιος δολοφόνησε και τη μητέρα του μέσα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Κονέκτικατ, ο 20χρονος έριξε εκατοντάδες σφαίρες και του είχαν απομείνει ακόμη πολλές εκατοντάδες.

Η ηρωίδα - ομογενής

Η βιβλιοθηκάριος, Yvonne Cech, ακούγοντας τους πυροβολισμούς, πήρε τα παιδιά της δ' τάξης και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα για 45 λεπτά. "Γνωρίζω την Ιβόν για αρκετά χρόνια, είναι ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή" δήλωσε ο ιερατικός προϊστάμενος του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρος Καρλούτσος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο σχολείο φοιτούν τα παιδιά μιας ελληνικής οικογένειας, 6 έως 9 ετών, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα, όπως και ένα τρίτο παιδί ελληνικής καταγωγής.

 

v