5 μεζεδοπωλεία για μεσημεριανό ξεσάλωμα

5 μεζεδοπωλεία για μεσημεριανό ξεσάλωμα

Αν δεν έχετε βρεθεί σε κάτι αντίστοιχο, μάλλον θα σας είναι δύσκολο να δεχθείτε ότι είναι δυνατόν Κυριακή απόγευμα, εκεί γύρω στις 17.00 -την ώρα δηλαδή που ετοιμάζετε τον δεύτερο καφέ της ημέρας και ο άνδρας σας έχει πάρει θέση για «ματσάκι»- υπάρχει κόσμος ανεβασμένος στα τραπέζια, να χορεύει και να διασκεδάζει σα να ήταν ξημέρωμα σε μπουζούκια.

Κι όμως, ουκ ολίγα μουσικά μεζεδοπωλεία της πόλης το έχουν καταφέρει, συγκεντρώνοντας θαμώνες που τα προτιμούν όχι μόνο για την εκλεκτή τους κουζίνα και τα χορταστικά τους πιάτα, αλλά και για την all-inclusive και all-day διασκέδαση που προσφέρουν στους λάτρεις της (ελαφρο)λαϊκής μουσικής. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνουν και το γνωστό ρητό: Νηστικό αρκούδι, δε χορεύει!

Πού θα βρείτε λοιπόν τα μουσικά μεζεδοπωλεία της Αττικής που συνδυάζουν καλό φαγητό και ψηλοτάκουνες γόβες πάνω στο ίδιο τραπέζι;

Άσπρο πιάτο

(Εθνικής Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6825181)

 

Ξεκινάμε λέγοντας πως αν δεν έχετε κλείσει τραπέζι τις ώρες «αιχμής» (ειδικά Κυριακή μεσημέρι) το πιθανότερο είναι ότι δε θα βρείτε. Από τον κατάλογο επιλέξτε τις ποικιλίες κρεατικών που είναι πλούσιες και ζουμερές, αλλά και τα νόστιμα κρητικά μεζεδάκια. Γύρω στις 6 το απόγευμα ξεκινά η ζωντανή μουσική και ήδη μέχρι τις 6.30 ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί.
Τιμή κατ'άτομο: 25-30 ευρώ.

Ελλάδος εικόνες

(Ευξείνου Πόντου 183, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9824620)

 

Σερβίρει πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, με πεντανόστιμους μεζέδες εμπνευσμένους από τοπικά πιάτα όλης της χώρας. Ζωντανή μουσική έχει το μαγαζί κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, αλλά και τα μεσημέρια της Κυριακής οπότε γίνεται ένας μικρός «χαμός».
Τιμές κατ'άτομο: 28-32 ευρώ.

Πηνελόπη και Μνηστήρες

(Υμηττού 130, Παγκράτι, τηλ. 210 7568555)

 

Λαχταριστοί μεζέδες και κλασικά ελληνικά πιάτα... with a twist! Εξαιρετικά γλυκά και ακόμα πιο εξαιρετική ορχήστρα που ξεκινά με έντεχνες επιτυχίες για να συνεχίσει με λαϊκά που ανεβάζουν το κέφι στα ύψη (ενίοτε και στα τραπέζια). Και όλα αυτά σε έναν πολύ ζεστό και φιλικό χώρο, στο Παγκράτι.
Τιμές: 25 με 30 ευρώ κατ'άτομο.

Barba Lazaros

(Ζησιμοπούλου 24Α, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109403003)

 

Περισσότερος γνωστό για το πεϊνιρλί του, αλλά αγαπητό και για τους νόστιμους μεζέδες του (βλέπε: αμπελοντολμάδες με γιαούρτι και άνηθο, χειροποίητα ρολά γεμιστά με λαχανικά και κοτόπουλο), ο Barba Lazaros μπορεί να μην σηκώνει τους θαμώνες στα τραπέζια, αλλά σίγουρα δημιουργεί κλίμα κεφιού με την ορχήστρα του και αρέσει για την απλότητα και τις καλές τιμές του.
Τιμές: 23 με 28 ευρώ κατ'άτομο.

Ρακάδικο «Τα Αχλάδια»

(Κερασούντος και Κων/πόλεως 25, Αιγάλεω, τηλ: 2105986568)

Αυθεντικά κρητικά ρακόμελα και τσικουδιές έχουν την τιμητική τους στα «Αχλάδια», ενώ οι κρητικοί μεζέδες είναι πραγματικά ένας κι ένας! Δοκιμάστε σφακιανή τυρόπιτα, ομελέτα, μπουμπουριστούς χοχλιούς ή αρνάκι. Τα σαββατοκύριακα το ζωντανό πρόγραμμα ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους σε χορό γύρω από τα τραπέζια.
Τιμές: 17 με 22 ευρώ κατ'άτομο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v