Νυφικά: Δείτε τα ομορφότερα για το 2013

Νυφικά: Δείτε τα ομορφότερα για το 2013

Το πρώτο πράγμα που ξεκινά μία μέλλουσα νύφη να ψάχνει μόλις της γίνει η πολυπόθητη πρόταση είναι το... νυφικό! Εγωκεντρικό; Κακά τα ψέματα, η μέρα εκείνη είναι δική της, την περίμενε από τότε που ήταν μικρό κοριτσάκι. Όσο για το νυφικό; Αυτό πιθανώς το είχε σχεδιάσει στο πίσω μέρος κάποιου λευκώματος όταν ήταν 9.

Επειδή, βέβαια, τα γούστα και το στιλ σας μπορεί να έχουν αλλάξει από τότε, δείτε παρακάτω τα νυφικά που παρουσιάστηκαν στις Εβδομάδες Μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013, για να πάρετε ιδέες αν σκοπεύετε να το ράψετε, αλλά και κάποιες επιλογές μας από τους γνωστούς οίκους νυφικών της Αθήνας.

Τέλος, διαβάστε όσα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε νυφικό.

Τι προτείνουν οι σχεδιαστές για τη σεζόν άνοιξη - καλοκαίρι 2013

 

από αριστερά:

Oscar de la Renta: Πόσο «προχό» είστε πραγματικά;

Temperley London: "Vida" στράπλες με λουλούδια, για τις πολύ ρομαντικές.

Nicole Miller: Στράπλες, χαλαρό φόρεμα με χάντρες, ιδανικό για γάμο δίπλα στην θάλασσα.

από αριστερά:

Monique Lhuillier: Ολοκέντητο νυφικό με χάντρες από σιφόν. Για πολυτελείς γάμους.

Marchesa: Τούλινη φούστα με λεπτή διάφανη δαντέλα στο πάνω μέρος, για θεατράλλε εμφανίσεις.

Carolina Herrera: Τούλινο νυφικό με παλ αποχρώσεις του μπεζ και του ροζ και σχέδιο από κλαδιά αμυγδαλιάς. Για γάμο με «θέμα».

Τι είδαμε σε πέντε μεγάλους οίκους νυφικών

Vera Wang – Kendall

Η καλοκαιρινή συλλογή νυφικών της Vera Wang αποτελείται από υπέροχα «βαριά», αναγεννησιακά φορέματα σε αποχρώσεις του κόκκινου Βουργουνδίας.

Οι τιμές των νυφικών Vera Wang στην Ελλάδα κυμαίνονται περί τις 5.000 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Demetrios – Style 539

Για εσάς που πάντα ονειρευόσασταν ένα πριγκιπικό νυφικό με μακριά ουρά, η οποία όμως δεν θα σας δυσκολέψει κατά την διάρκεια της δεξίωσης, αφού αφαιρείται εύκολα και απομένει ένα όμορφο στράπλες κεντημένο με χάντρες.

Οι τιμές των νυφικών Demetrios κυμαίνονται στις 2.000 με 2.500 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Pronovias – Dalia

Λιτό αλλά υπέρκομψο, αυτό το σατέν νυφικό έχει ημιδιάφανη κορσέ με στρογγυλό λαιμό και είναι διακοσμημένο με κεντητή δαντέλα. Η φούστα είναι φαρδιά και αέρινη σε γραμμή Α.

Οι τιμές των νυφικών Pronovias κυμαίνονται στις 3.000 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Christos Costarellos

Απλό και κομψό, σε αρχαιοελληνικό στιλ και ιδανικό για νύφες-μέλλουσες μανούλες.
Οι τιμές των νυφικών Costarellos κυμαίνονται στις 2.500 με 3.000 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Charo Ruiz by Happy Hippie – Cola

Ολόλευκο δαντελένιο νυφικό με ασύμμετρο κόψιμο. Το μήκος μπροστά φτάνει μέχρι το γόνατο και πίσω καταλήγει σε πολύ μακριά ουρά. Είναι φτιαγμένο από 100% εξαιρετικής ποιότητας βαμβάκι και δαντέλες guipure. Στο Happy Hippie θα βρείτε ταιριαστά φορέματα για παρανυφάκια, καθώς και κουάφ για το κεφάλι.

Οι τιμές των νυφικών Charo Ruiz ξεκινούν από 600 και φτάνουν τα 1.490 ευρώ (όπως αυτό της φωτογραφίας).

Δείτε περισσότερα εδώ.

Πριν καταλήξετε στο νυφικό σας

-Όταν θα βολτάρετε στα «νυφικάδικα» καλό είναι να έχετε μαζί σας μόνο ένα άτομο του οποίου το γούστο εμπιστεύεστε απόλυτα και όχι μεγάλη παρέα γιατί θα σας μπερδέψουν. Όταν πλέον θα έχετε καταλήξει στο νυφικό που θέλετε πάρτε μαζί περισσότερες φίλες σας.

-Το νυφικό που τελικά επιλέγουν οι περισσότερες γυναίκες είναι συνήθως αυτό που «τους κάθεται» με την πρώτη, όσα άλλα κι αν δοκιμάσουν, όσα καταστήματα κι αν επισκεφτούν. Μην κουράζεστε, λοιπόν, να βρείτε το «τέλειο» νυφικό, όσο κι αν αυτό που σας "έκατσε" απέχει από ό,τι φανταζόσασταν.

-Η προετοιμασία ενός νυφικού, αν πρόκειται π.χ. να ραφτεί από την αρχή, μπορεί να χρειάζεται έως τρεις μήνες. Στα καταστήματα, βέβαια, θα σας πουν ότι πρέπει να αποφασίσετε γρήγορα γιατί δεν θα προλάβετε, αλλά το πιθανότερο είναι ότι υπερβάλλουν για να σας πιέσουν να αγοράσετε το δικό τους.

-Κάντε παζάρια. Οι καιροί είναι δύσκολοι και ακόμα και οι «ψηλομύτηδες» σχεδιαστές είναι διατεθιμένοι πλέον να ρίξουν πολύ τις τιμές τους ή να σας κάνουν οικονομικά «πακέτα» γάμου, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν νυφικό, παπούτσια, μπομπονιέρες, στέφανα κ.λ.π.

-Στο ίδιο κατάστημα που θα βρείτε νυφικό θα βρείτε και το φόρεμα που θα φορέσουν τα παρανυφάκια σας –αν σκοπεύετε να έχετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις το φόρεμα αυτό -ή τα φορέματα- δεν χρεώνονται επιπλέον.

-Κατά την αναζήτηση νυφικού προσέξτε τα εσώρουχα που θα φοράτε –προτιμήστε στο χρώμα του δέρματος, χωρίς εμφανείς ραφές και τιράντες.

-Αν σκοπεύετε να χάσετε κιλά μέχρι την ημέρα του γάμου υπολογίστε το και αυτό κατά την πρόβα νυφικού και οπωσδήποτε ζητήστε η τελευταία σας πρόβα να είναι τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τον γάμο για σιγουρέψετε την εφαρμογή του νυφικού.

-Καλό είναι η παραλαβή του νυφικού σας να γίνει δύο μέρες πριν τον γάμο και να δοκιμάσετε μία τελευταία φορά πριν την... μεγάλη μέρα το νυφικό για να είστε βέβαιες ότι είναι όπως ακριβώς το θέλετε.

-Όταν πλέον θα έχετε καταλήξει με το νυφικό θα πρέπει να ασχοληθείτε και με τα παπούτσια που θα φορέσετε εκείνη την ημέρα. Πιστέψτε μας, η αναζήτηση του σωστού παπουτσιού για νυφικό είναι πιο δύσκολη και από την αναζήτηση του ίδιου του νυφικού. Προσέξτε αυτά που θα πάρετε να είναι αρκετά αναπαυτικά για να αντέξετε να «βγάλετε» με αυτά όλη την νύχτα και προτιμήστε κάποια που να μην έχουν πολύ ψηλό τακούνι. Η πείρα λέει, καλού κακού, εκείνη την ημέρα να έχετε και ένα ακόμα ζευγάρι φλατ παπούτσια μαζί σας –π.χ. μπαλαρίνες ή πέδιλα.

v