Μεγαλώνοντας αγόρια: 20 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Μεγαλώνοντας αγόρια: 20 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Οι μαμάδες που έχουν κορίτσια συνήθως ανατρέχουν στις δικές τους παιδικές αναμνήσεις για να καθοδηγηθούν ως προς τον τρόπο που θα τα μεγαλώσουν. Όμως, εκτός κι αν είχατε αδερφό, είναι πολύ πιθανό, κάποιες στιγμές, το μεγάλωμα ενός αγοριού να σας εκπλήξει.

Δείτε 20 πράγματα που θέλετε να ξέρετε αν έχετε μικρό αγόρι:

Αεροπλάνα, τρένα και αυτοκινούμενα

Τα μικρά αγόρια έχουν πάθος με οτιδήποτε έχει φτερά, πανιά ή ρόδες και σύντομα θα τα βρίσκετε σε κάθε γωνία του σπιτιού και σε κάθε πιθανό μέγεθος.

Τα αγόρια δε σταματούν να κινούνται

Από τη στιγμή που θα έρθουν χοροπηδώντας στο κρεβάτι σας στις 6.00 το πρωί μέχρι τη στιγμή που θα αποκοιμηθούν για βράδυ, τα αγόρια κινούνται ασταμάτητα. Συχνά είναι λες και έχουν δύο ταχύτητες: Το γρήγορα και το πιο γρήγορα. Γι'αυτό θα πρέπει συνεχώς να έχετε τον νου σας.

Η αγορά ρούχων είναι υπόθεση εύκολη και οικονομική

Σε αντίθεση με το να ψάχνεις για κολάν, καλσόν, φούστες και φορέματα που να ταιριάζουν με κορδέλες, φιόγκους, σανδάλια και μπαλαρίνες.

Το παιχνίδι με τον μπαμπά είναι απολαυστικό

Δεν θα χορταίνετε να τους κοιτάζετε να παίζουν μαζί και θα τους λατρεύετε ακόμα περισσότερο.

Οι συγκρίσεις... μεγέθους θα ξεκινήσουν νωρίς

Είναι το ένστικτο του ανθρώπου των σπηλαίων που κάνει τα αγόρια να παίζουν με το μόριό τους από πολύ νωρίς (μη μας πείτε πως δεν σοκαριστήκατε την πρώτη φορά που το μωρό σας είχε στύση!). Και καθώς θα μεγαλώνουν θα τα ακούτε να τσακώνονται για το ποιου το μόριο είναι μεγαλύτερο, να το μετρούν και να συγκρίνουν τα νούμερα. Τουλάχιστον ίσως κερδίσουν κάτι στα μαθηματικά...

Θα αγαπήσετε τα Lego

...και δεν θα το πιστεύετε ότι δεν θα σας νοιάζει που δεν παίζετε με Barbie (όπως ξέρατε από τα δικά σας παιδικά χρόνια).

Σωματική (υπερ)ισχύς

Θα πηδούν από καναπέ σε καναπέ, θα τρέχουν, θα «πλακώνονται» για πλάκα και θα αγκαλιάζουν με δύναμη. Είναι ο τρόπος τους να συνδεθούν και να εκφράσουν την τρυφερότητά τους.

Θα θέλετε να τον «πλάσετε» στο ιδανικό αγόρι

Μπορεί ακόμα να είναι μωρό, όμως ξέρετε ότι έχετε φέρει στον κόσμο έναν ακόμα άνδρα, ο οποίος μια μέρα θα δώσει σε κάποια το πρώτο φιλί, θα γίνει κάποιας ο πρώτος έρωτας. Για κάθε κακό αγόρι που είχατε και για κάθε άθλιο ραντεβού που βγήκατε θέλετε να πάρετε το αίμα σας πίσω μεγαλώνοντας τον ιδανικό άνδρα που φτάνει στα ραντεβού στην ώρα του και θα τηλεφωνεί όταν θα υπόσχεται πως θα τηλεφωνήσει.

Οι χαζομάρες ξεκινούν νωρίς

Και θα έρχονται μέρες που θα τον βλέπετε να παίζει με τους φίλους του και δεν θα το πιστεύετε με τις ανοησίες που μπορούν να κάνουν.

Και το πιο γλυκό αγοράκι λατρεύει τα όπλα

Δεν θέλετε όπλα-παιχνίδια στο σπίτι; Τα αγόρια θα μετατρέψουν σε όπλο το χαρτόνι από το ρολό του χαρτιού και θα πετάει με αυτό φουντούκια. Κι όσο το απαγορεύετε με τόσο μεγαλύτερο ενθουσιασμό θα το κάνει!

Θα μάθετε να μην τον συγκρίνετε με τα κορίτσια

Απλά γιατί δε μπορεί να κάτσει για 45 λεπτά και να κολλά αστεράκια σε μία ζωγραφιά. Τα αγόρια αναπτύσσονται αργότερα σε κάποιους τομείς. Τόσο απλά.

Τα Star Wars έρχονται νωρίτερα απ'όσο φαντάζεστε

Ω ναι! Όλο και κάποιος μεγαλύτερος αδελφός θα σπείρει το μικρόβιο.

Τακτική επίσκεψη στα επείγοντα

Όλο και κάποιο τραπεζάκι θα σπάσει, όλο και από κάποιο πατίνι θα πέσει... μερικά ραμματάκια εδώ κι εκεί είναι αναπόφευκτα!

Πάθος με τα αθλήματα

Και πιο συγκεκριμένα, με την ομάδα του μπαμπά –σε βαθμό χειρότερο από τον μπαμπά!

Τσίσα παντού. Παντού.

Στο πάτωμα, πίσω από την τουαλέτα, στον τοίχο, στο κάθισμα της τουαλέτας που δεν σήκωσε. Θα χρειαστεί χρόνος. Όμως μία μέρα θα καταφέρει να βρει τον στόχο!

Μάχη των φύλων

Όσο ανοιχτόμυαλη μαμά κι αν υποστηρίζετε πως είστε, θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι θα διστάσετε να βάλετε τα ροζ σεντόνια της μεγάλης του αδερφής στην κούνια του...

Θα αναθεωρήσετε πολλά πλάνα

Όπως το να βοηθάτε την κόρη σας να οργανώσει τον γάμο της, αν έχετε μόνο αγόρια. Αλλά δεν θα σας πειράζει καθόλου!

Θέλουν και τα αγόρια αγκαλιές

Δεν είναι εξακριβωμένο πότε τα αγόρια παύουν να θέλουν να τα ακουμπούν, όμως όσο είναι μικρά λατρεύουν τις αγκαλιές και τα φιλιά, γι'αυτό μην χάνετε ευκαιρία!

Θα πετάξετε πολλά ρούχα

Πολύ απλά γιατί θα τα σκίσουν, θα τα κάψουν και θα τα λερώσουν τόσο ανεπανόρθωτα που θα ντραπείτε να τα δώσετε μετά σε άλλη μαμά με αγόρι.

Τα αγόρια λατρεύουν τις μαμάδες τους

Μπορεί να ζηλεύετε τη φίλη σας που πάει για ψώνια με τη μικρή της κόρη, όμως η μικρή κόρη στην εφηβεία δεν θέλει ούτε να βλέπει τη μαμά της. Τα αγόρια, αντίθετα, χτίζουν πανίσχυρους δεσμούς με τη μαμά τους και, ακόμα κι αν δεν το δείχνουν, είναι απίστευτα προσκολλημένα σε αυτήν.

Πηγή: iVillage

v