Τα νέα της γέννησης του μωρού ανακοινώθηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο, με επίσημο δελτίο που αναρτήθηκε στον προαύλιο χώρο του Buckingham Palace. Το δελτίο είναι υπογεγραμμένο από τον γυναικολόγο της Βασίλισσας, Marcus Setchell, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που πραγματοποίησε τον τοκετό. Ο ίδιος οδηγήθηκε στο παλάτι από το νοσοκομείο, υπό τη συνοδεία αστυνομίας, για να υπογράψει το δελτίο στο οποίο αναφέρεται η γέννηση του μωρού και το γεγονός ότι τόσο αυτό όσο και η μητέρα του χαίρουν άκρας υγείας.
Δείτε video με την ανάρτηση της επίσημης ανακοίνωσης της γέννησης:
Χαρές και πανηγύρια
Η ανακοίνωση του χαρμόσυνου γεγονότος, η οποία πραγματοποιήθηκε ώρες μετά τη γέννηση, προκάλεσε έκρηξη στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ χειροκροτήματα και επευφημίες γέμισαν την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο και το παλάτι, όπου ήταν συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι αλλά και πλήθος τουριστών.
Οι εορτασμοί για τη γέννηση του μικρού πρίγκιπα θα συνεχιστούν και σήμερα, με 103 κανονιοβολισμούς που θα ριχτούν προς τιμήν του, από τον Πύργο του Λονδίνου και από το Green Park.
Αναφορικά με τη γέννηση του εγγονού του, ο Κάρολος δήλωσε πως τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του είναι ενθουσιασμένοι. Η δε βασίλισσα Ελισάβετ, πέρα από προ-γιαγιά, γίνεται για πρώτη φορά, από το 1894 μέχρι σήμερα, η πρώτη βασίλισσα με τρεις στη σειρά διαδόχους του βρετανικού θρόνου.
Τις ευχές τους στη βασιλική οικογένεια απέστειλαν με τον τρόπο τους και τα μέσα ενημέρωσης της Μεγάλης Βρετανίας: Η εφημερίδα «Sun» ονομάστηκε για μία μόλις ημέρα «Son», οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι το κράτος θα πρέπει να νιώθει «περηφάνια και χαρά» για τη γέννηση του μωρού, ενώ η κεντροαριστερή εφημερίδα Guardian, μετά τις ευχές, τονίζει ότι το μωρό του Cambridge θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον 50 χρόνια, μέχρι να κληρονομήσει τον θρόνο του βασιλιά, καθώς προηγούνται ο πατέρας του και ο παππούς του, Κάρολος.
Όσο για το όνομα αυτού; Εκπρόσωπος του Kensington Palace ανακοίνωσε ότι τα ονόματα του μωρού θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Τα γραφεία στοιχημάτων, πάντως, τα οποία έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες, ποντάρουν στα ονόματα James και George.
Πηγή: ΒΒC News