Εντός σπιτιού
Φτιάχνω κουλουράκια: Νηστίσιμα και πεντανόστιμα κουλουράκια για ένα διασκεδαστικό πρωινό με τα παιδιά στο σπίτι. Φτιάξτε πρωτότυπα σχέδια, παίξτε με τη ζύμη και απολαύστε ένα υγιεινό πρωινό. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Πασχαλινές χειροτεχνίες: Λαγουδάκια, αρνάκια και πολλά άλλα διακοσμητικά για να φτιάχνουν τα πιτσιρίκια όλες αυτές τις μέρες που θα είναι στο σπίτι. Κλέψτε ιδέες από το Pritt World και μοιραστείτε τις μαζί τους.
Κυνήγι πασχαλινού θησαυρού: Κρύψτε καλά το πασχαλινό δώρο του παιδιού σας σε κάποιο σημείο του σπιτιού και δώστε του οδηγίες για να το βρει. Μία ωραία ιδέα είναι να κολλήσετε σε ψεύτικα πασχαλινά αυγά χαρτάκια με λέξεις-κλειδιά που θα οδηγήσουν το παιδί από το ένα αυγό στο άλλο και από εκεί στο δώρο του. Είναι βέβαιο πως θα ενθουσιαστεί με την ιδέα!
Πασχαλινές ταινίες: Βάλτε τα στο πνεύμα των ημερών με κινούμενα σχέδια που έχουν θέμα το Πάσχα. Ενδεικτικά:
- Hop – Το πασχαλινό κουνέλι
- Winnie the Pooh – Πασχαλινές διακοπές με τον Roo
- Οι πασχαλινές περιπέτειες του Bugs Bunny
Πασχαλινά (και μη) παζλ: Τα παζλ είναι εθιστικά και μπορούν να κρατήσουν το παιδί απασχολημένο για πολλές ώρες, όσο εσείς θα ασχολείστε με τις ετοιμασίες του σπιτιού. Επιπλέον, οξύνουν την παρατηρητικότητα του παιδιού και ενισχύουν την αφαιρετική σκέψη. Μεγάλη ποικιλία σε παζλ, με θέματα από αγαπημένες παιδικές ταινίες, αλλά και με πασχαλινά θέματα, θα βρείτε στο We Love Toys.
Εκτός σπιτιού
«Οι κότες το ’χασαν» στο Athens Metro Mall: Από τις 4 έως τις 14 Απριλίου, και από τις 14.00 έως τις 20.00, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στα πασχαλινά δημιουργικά εργαστήρια, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Εκεί θα φτιάξουν πρωτότυπες κατασκευές, θα βάψουν αυγά, θα πλάσουν κουλουράκια και θα υποδεχθούν τις γιορτινές ημέρες με την καλύτερη διάθεση.
Πασχαλινό παιχνίδι στην Αυγούπολη του Village Shopping and More, στο Ρέντη: Θεατρικές παραστάσεις, πασχαλινά παιχνίδια, face-painting, παιδικό κομμωτήριο και πολλές άλλες απίθανες δραστηριότητες περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες του Village στο Ρέντη, έως και το Σάββατο 14 Απριλίου, από τη 1.00 το μεσημέρι έως τις 21.00 το βράδυ.
Δεινόσαυροι στο The Mall: Δεν πήγατε ακόμα στους Δεινόσαυρους του Mall; Σπεύσατε γιατί η εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Απριλίου και δεν θέλετε να την χάσετε. Μάθετε τα πάντα για τους δεινόσαυρους, πώς έζησαν και πώς εξαφανίστηκαν, από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και χαρίστε στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 9.00-21.00, Μ. Παρασκευή 12.00-18.00, Μ. Σάββατο 10.00-20.00 και Δευτέρα του Πάσχα 10.00-21.00.
Σινεμά: Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Λόραξ» έχει ενθουσιάσει παιδιά και κριτικούς με τα οικολογικά και τρυφερά της μηνύματα. Δείτε την αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους.
Πάρκο Αντώνη Τρίτση: Πάρτε τα ποδήλατα και αφιερώστε μια ολόκληρη μέρα στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση για να βολτάρετε στην τεράστια έκταση δίπλα στις λίμνες, να παρατηρήσετε τις πάπιες και τα πουλιά, να κάνετε πικ-νικ κάτω από τα δέντρα ή να κάνετε ιππασία. Το πάρκο είναι ανοιχτό καθημερινά. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.