Μία αξέχαστη μέρα στην Disneyland!

Load more
Η Disneyland δεν είναι απλά ένα μεγάλο πάρκο ψυχαγωγίας για παιδιά. Δεν είναι απλά ένα μεγάλο λούνα παρκ ή μία εντυπωσιακή καρναβαλική παρέλαση. Είναι μία μοναδική εμπειρία τόσο για τους μικρούς επισκέπτες, όσο και για τους γονείς τους, η οποία συνδυάζει όλα τα παραπάνω στον λαμπρότερο βαθμό τους, με όλους σχεδόν τους αγαπημένους κινηματογραφικούς ήρωες των παιδιών ζωντανούς απέναντί τους, παιχνίδια που εκτινάσσουν την λίμπιντο, μουσικοθεατρικές παραγωγές και ένα σκηνικό βγαλμένο από τα παραμύθια! Η Disneyland είναι ένα όνειρο. Και αξίζει και το τελευταίο ευρώ που θα δώσει κανείς για το τσουχτερό εισιτήριό της. Εμείς, ωστόσο, θα σας αποκαλύψουμε πώς θα την απολαύσετε και καλύτερα και πιο οικονομικά.

Μία ημέρα είναι λίγο πολύ λίγο...

Γεγονός είναι πως μία ημέρα δεν αρκεί για να απολαύσετε την Disneyland σε όλο της το μεγαλείο. Ακόμα κι αν φτάσετε εκεί νωρίς το πρωί και φύγετε με το κλείσιμο του πάρκου, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα καταφέρετε να επισκεφθείτε και τις 4 «χώρες» που φιλοξενεί, στην κάθε μία εκ των οποίων θα βρείτε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά φανταστικά παιχνίδια (τρενάκια που εκτελούν περιπετειώδεις διαδρομές, καράβια και διαστημόπλοια με προσομοιωτές, σπιτάκια και λαβύρινθους). Μια καλή ιδέα είναι, αφού προμηθευτείτε τον σχετικό χάρτη του πάρκου στην είσοδο, να καθίσετε σε ένα από τα γραφικά καφέ του κεντρικού δρόμου του πάρκου και να σημειώσετε τα βασικά αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στην Disneyland (κάνοντας και ένα σχετικό χρονοδιάγραμμα). Αυτά επιτρέψτε μας να κρίνουμε πως είναι:

Το Τρενάκι των Πειρατών της Καραϊβικής: Η διαδρομή περνά μέσα από ένα φαντασμαγορικό σκηνικό που θυμίζει κινηματογραφικά studios!

Το Τρενάκι στο Μεγάλο Βουνό του Κεραυνού: Μία ξέφρενη, περιπετειώδης διαδρομή που θα κορυφώσει την ένταση και θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά.

Το Σπίτι του Τρόμου: Περιλαμβάνει διαδρομή και με τα πόδια και με βαγονάκια και πολλές «υπερφυσικές» εκπλήξεις!

Star Tours: Στην Discovery Land, μία από τις 4 χώρες του πάρκου, θα βρείτε παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των Star Wars. Το Star Tours, με πιλότο τον Yoda,σας καλεί σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στο διάστημα, μέσα σε έναν προσομοιωτή διαστημοπλοίου Star Wars. Η εμπειρία είναι μοναδική!

Space Mountain: Ένα «τρενάκι» για... γερά στομάχια! Δύσκολα θα έχετε βιώσει ξανά τόσο δυνατή εμπειρία και δεν είναι τυχαίο ότι η είσοδος στο παιχνίδι αυτό δεν επιτρέπεται για μικρά παιδιά!

Γνωριμία με τον Μίκυ Μάους: Στα καμαρίνια ενός κινηματογραφικού στούντιο, ο Μίκυ (ο ίδιος και ο αυτός!) περιμένει τα παιδιά για να τα γνωρίσει, να τα αγκαλιάσει και να φωτογραφηθεί μαζί τους! Ακόμα μία μοναδική εμπειρία, ιδιαίτερα για τα πιο μικρά παιδιά (κόστος απλής φωτογραφίας χωρίς κορνίζα: 16 ευρώ –ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό να την αγοράσετε).

Η απογευματινή παρέλαση: Το φθινόπωρο λαμβάνει χώρα στις 5.30 και περιλαμβάνει αμέτρητα άρματα, τα οποία παρελαύνουν από τους κεντρικούς δρόμους του πάρκου, πάνω στα οποία στέκονται, χορεύουν και χαιρετούν όλοι (μα όλοι) οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές των παραμυθιών του Disney: Όλη η παρέα του Μίκυ, οι πρωταγωνιστές του Toy Story, ο Πήτερ Παν με την παρέα του και φυσικά όόόόλες οι πριγκίπισσες της Disney παρέα με τους πρίγκιπές τους! Η μουσική, ο χορός και το τραγούδι συνεπαίρνει τα παιδιά, όμως αυτό που κάνει το θέαμα πραγματικά εντυπωσιακό είναι οι ίδιοι οι παρελαύνοντες, τα πρόσωπα των οποίων μοιάζουν εκπληκτικά με αυτά των αντίστοιχων κινηματογραφικών ηρώων!

Το βραδινό σόου βεγγαλικών Dreams: Η μαγεία της ημέρας ολοκληρώνεται με ένα σόου που λαμβάνει χώρα στο κεντρικό παλάτι της Ωραίας Κοιμωμένης, το οποίο κυριολεκτικά θα σας θαμπώσει. Όλοι οι επισκέπτες του πάρκου κάθονται στο πάτωμα, σε απόσταση ασφαλείας γύρω από το παλάτι, και γύρω στις 8.30 ξεκινά ένα σόου με σιντριβάνια, απεικονίσεις παραμυθιών μέσα από προτζέκτορες πάνω στο παλάτι και βεγγαλικά τόσο εντυπωσιακά που όμοιά τους δεν έχετε ξαναδεί. Το εκθαμβωτικό θέαμα αφήνει τους μεγάλους με το στόμα ανοιχτό, ενώ τα πιτσιρίκια δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους, χοροπηδούν, χτυπούν παλαμάκια και γελούν συγκλονισμένα!

Πάρτε μια γεύση από το φαντασμαγορικό αυτό σόου:

Η ευτυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών

Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίον πρέπει κανείς έστω μία φορά στην ζωή του να επισκεφθεί με τα παιδιά την Disneyland είναι για να διαπιστώσει μέσα από τα μάτια τους τι θα πει ευτυχία! Οι ήρωες που τα παιδιά μέχρι πρότινος έβλεπαν μόνο μέσα από την οθόνη, περπατούν δίπλα τους. Το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ, αντίθετα κάθε λίγα μέτρα γίνεται πιο συναρπαστικό, πιο μυστηριώδες, πιο απρόβλεπτο! Τα μαγαζιά είναι γεμάτα με τα αγαπημένα τους παιχνίδια και ζαχαρωτά. Η μαμά και ο μπαμπάς είναι εξίσου ενθουσιασμένοι! Τι παραπάνω να ζητήσει ένα παιδί;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι παραπάνω για να σας ζητήσει και αυτό είναι το να μείνετε το βράδυ εκεί! Όχι, δεν αστειευόμαστε. Στις ευρύτερες εγκαταστάσεις του πάρκου υπάρχουν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά επτά θεματικά ξενοδοχεία –και όταν λέμε θεματικά, εννοούμε δωμάτια που θυμίζουν παλάτι, ή ράντζο, ή φάρο και τον Μίκυ με τη Μίννι να έρχονται στο τραπέζι σας ενώ τρώτε πρωινό για να σας καλημερίσουν! Το κόστος της διανυκτέρευσης στο κεντρικό ξενοδοχείο της Disneyland είναι, βέβαια, εξωφρενικό, ωστόσο αν σας περνά από το μυαλό να περάσετε ένα-δύο βράδια εκεί, λάβετε υπ'όψιν αφενός ότι σε κοντινή απόσταση από το πάρκο υπάρχουν οικονομικότερα ξενοδοχεία, αφετέρου ότι υπάρχουν πακέτα διαμονής που περιλαμβάνουν και το εισιτήριο στο πάρκο, τα οποία τελικά ίσως αποδειχθούν αρκετά συμφέροντα! (μάθετε περισσότερα για τα ξενοδοχεία της Disneyland εδώ και δείτε τις τρέχουσες προσφορές διαμονής για τους επόμενους μήνες εδώ).

Εξάλλου, μένοντας ένα ή δύο βράδια στην Disneyland θα έχετε τον χρόνο να επισκεφθείτε και τα κινηματογραφικά studios της Disney, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του πάρκου, τα οποία υπόσχονται μία διαφορετική και εξίσου μαγευτική εμπειρία!

Χρήσιμες συμβουλές για την επίσκεψή σας στην Disneyland:

Ένα ταξίδι στο Παρίσι, και δη αν περιλαμβάνει και επίσκεψη στην Disneyland, είναι εξορισμού ακριβό. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να γλυτώσετε χρήματα αν για παράδειγμα:

-Ταξιδέψετε με low cost αεροπορική εταιρία, και συγκεκριμένα με την Easy Jet, κλείσετε εγκαίρως εισιτήρια και επιλέξετε κάποια λιγότερο τουριστική περίοδο του χρόνου (το Φθινόπωρο είναι μία τέτοια εποχή).

-Επιλέξετε να μείνετε σε σπίτι αντί για ξενοδοχείο, κατά την διαμονή σας στο Παρίσι, το οποίο θα σας κοστίσει σημαντικά φθηνότερα, ενώ θα έχετε και όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε για τα παιδιά –π.χ. προετοιμασία γευμάτων ή χρήση πλυντηρίου ρούχων. Εξαιρετικά σπίτια που νοικιάζονται στο Παρίσι σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε στο HouseTrip και στο AirBNB.

-Κλείσετε το εισιτήριό σας για το πάρκο από κάποιο site προσφορών παρά από το επίσημο site της Disneyland, στο οποίο οι τιμές κατά κανόνα είναι υψηλότερες (μπορεί να εξοικονομήσετε έως και 20 ευρώ ανά εισιτήριο ανάλογα με την εποχή και την ημέρα που θα επισκεφθείτε το πάρκο). Συγκρίνετε τις τιμές σε site προσφορών και τις τιμές στο επίσημο site της Disneyland.

Συμβουλή SOS αναφορικά με τα εισιτήρια: Έχετε την δυνατότητα, πληρώνοντας κάτι παραπάνω για το εισιτήριο σας, να το μετατρέψετε σε Fast Pass, δηλαδή εισιτήριο που σας βάζει χωρίς σχεδόν καθόλου αναμονή σε όλα τα παιχνίδια και γλυτώνετε έτσι την ταλαιπωρία των τεράστιων ουρών! (Κάποια παιχνίδια έχουν αναμονή ακόμα και μισής ώρας στην ουρά –αν έχετε μικρά παιδιά ξέρετε ότι κάτι τέτοιο φαντάζει τρομακτικό!).

Και, μιλώντας για τα παιχνίδια, να θυμάστε ότι σε ορισμένα από αυτά (τα πιο «δυναμικά» ή «τρομακτικά») δεν επιτρέπεται η είσοδος σε πολύ μικρά παιδιά (π.χ. ύψους 1,30μ. ή 1,40μ. και κάτω). Προσέξτε την σχετική σήμανση στην είσοδο κάθε παιχνιδιού, για να μην περιμένετε με τα μικρά σας άδικα στην ουρά.

-Φροντίστε για το κολατσιό της ημέρας σας εκεί: Η Disneyland έχει πολλά, υπέροχα εστιατόρια, φαστ-φουντάδικα και καφέ για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το γεύμα σας. Το πρόβλημα είναι ότι οι τιμές τους είναι απλησίαστες! Ενδεικτικά, για ένα απλό γεύμα σε φαστ-φουντάδικο δεν θα πληρώσετε λιγότερα από 15-20 ευρώ κατ'άτομο. Συμφέρει, λοιπόν, να έχετε προετοιμάσει το κολατσιό σας νωρίτερα, π.χ. σάντουιτς με μπαγκέτες (που στο Παρίσι είναι καταπληκτικές), μπάρες δημητριακών, φρούτα και νερά, και να καθίσετε μόνο για ένα κυρίως γεύμα σε κάποιο από τα εστιατόρια του πάρκου.

Τέλος, κάτι που πρέπει επίσης να λάβετε υπ'όψιν σας πριν βρεθείτε στο πάρκο είναι ότι εκεί θα περάσετε μία μεγάλη, υπέροχη αλλά και ταυτόχρονα πολύ κουραστική ημέρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να φορέσετε όλοι αναπαυτικά ρούχα και παπούτσια, να έχετε μαζί σας και μία αλλαξιά ρούχα (καλού-κακού), και να σκεφτείτε πολύ σοβαρά -εφόσον δεν μείνετε σε ξενοδοχείο του πάρκου- πώς θα βρεθείτε εκεί από το Παρίσι. Οι βασικές δυνατότητες είναι δύο: Με αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε (βολεύει για την επιστροφή το βράδυ που τα παιδιά θα είναι εξαντλημένα, αλλά δεν βολεύει για το ίδιο το Παρίσι) ή με το τραίνο (βολεύει γιατί ο σταθμός είναι κολλητά δίπλα στην είσοδο του πάρκου, αλλά δεν βολεύει για το βράδυ που θα πρέπει να «κουβαλάτε» τα εξαντλημένα παιδιά με τρένα και μετά μετρό). Μπορείτε, επίσης, να ενημερωθείτε και για λεωφορείο από το αεροδρόμιο που σας οδηγεί απευθείας στην Disneyland. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πάρτε μαζί σας κάμερες, φωτογραφικές, φορτίστε τις μπαταρίες σας και ετοιμαστείτε για ένα από τα πιο απολαυστικά οικογενειακά ταξίδια της ζωής σας!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων