Πώς να φτιάξετε τραγανά onion rings

Load more
Παλιά τα βλέπαμε στις ταινίες και τα... λιμπιζόμαστε, ύστερα έγιναν μέρος του γρήγορου φαγητού μας μαζί με τα μπέργκερς και τις άλλες αμερικανοφερμένες λιχουδιές. Γιατί, όμως, να μην τα φτιάξουμε και στο σπίτι με τα υλικά που έχουμε επιλέξει εμείς, συνοδεύοντας τα μπιφτέκια της μαμάς;

Αν σας άνοιξε η όρεξη για λαχταριστά onion rings, δείτε πώς θα τα πετύχετε.

Τι χρειάζεστε



⅔ της κούπας γάλα

2-3 αυγά σπασμένα

Μπαχαρικά (σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι με μυρωδικά, πάπρικα και ό,τι άλλο σας αρέσει)

Αλεύρι

1 μέτριο ή μεγάλο κρεμμύδι (αναλόγως την ποσότητα που θέλετε)

Σπορέλαιο.

Τι κάνετε

Βήμα 1

Απλώστε ένα φύλο αλουμινόχαρτου επάνω στον πάγκο σας, δίπλα στην κουζίνα, και βάλτε επάνω του δύο μεγάλα μπολ. Εν τω μεταξύ, παραδίπλα ακουμπήστε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας, όπου θα στραγγίζετε τα onion rings.

Βήμα 2

Γεμίστε το ένα μπολ με γάλα ως τη μέση. Προσθέστε τα αυγά και μέρος του μιξ μπαχαρικών. Ανακατέψτε πολύ καλά.

Βήμα 3

Γεμίστε το άλλο μπολ με αλεύρι και προσθέστε τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4

Κόψτε το κρεμμύδι σε «δαχτυλίδια» και βάλτε τα στην άκρη.

Βήμα 5

Βάλτε αρκετό λάδι σ’ ένα βαθύ τηγάνι και τοποθετήστε στο μάτι σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 6

Πάρτε ένα δαχτυλίδι, βουτήξτε στο γάλα κι ύστερα στο αλεύρι και συνεχίστε εναλλάξ μέχρι να καλυφθεί καλά. Με μια τσιμπίδα ή ένα πηρούνι βυθίστε το δαχτυλίδι μέσα στο λάδι.



Βήμα 7

Επαναλάβετε ώσπου να μην χωράει άλλο δαχτυλίδι.

Βήμα 8

Όταν τα δαχτυλίδια πάρουν χρώμα, γυρίστε τα προσεκτικά από την άλλη μεριά. Όταν χρυσίσουν κι απ’ την άλλη, βγάλτε τα απ’ το τηγάνι κι αφήστε επάνω στο πιάτο με το χαρτί κουζίνας.

Βήμα 9

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γίνουν όλα τα δαχτυλίδια. Το λάδι τώρα είναι πιο ζεστό απ’ ότι στην αρχή, οπότε οι άλλες δόσεις θα γίνουν γρηγορότερα.

Βήμα 10

Τα onion rings είναι έτοιμα. Κλείστε το φούρνο και αφήστε το λάδι να κρυώσει πριν το πετάξετε.

Βήμα 11

Απολαύστε τα onion rings σας με ένα νοστιμότατο ντιπ!

*Και μην ξεχνάτε: η φωτιά να είναι πάντα στο μέτριο για να μην καεί το λάδι και τα μάτια σας επάνω στο τηγάνι για να μην καούν τα κρεμμυδο-δαχτυλίδια!

**Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον ιστότοπο Mylatinatable.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων