Πώς να φτιάξετε αφράτο αλμυρό κέικ

Load more
Όλοι τρελαίνονται για κέικ και σας υπογράφουμε ότι θα συνεχίσουν να τρελαίνονται αν αυτή τη φορά κάνετε το κέικ σας αλμυρό! Γραβιέρα, φέτα σπανάκι, κολοκυθάκια και μυρωδικά θα βοηθήσουν για να φτιάξετε ένα κέικ που θα γίνει ανάρπαστο. Δείτε αναλυτικά πώς θα το φτιάξετε:

Τι θα χρειαστείτε:

100 γρ. σπανάκι

10 μικρά κολοκυθάκια

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας δυόσμο 

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (τα άσπρα κομμάτια)

2 αυγά

350 γρ. αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι

100 γρ. φέτα

100 γρ. κεφαλογραβιέρα

200 ml ποτήρι γάλα

100 ml ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1ο

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υγρά υλικά (αυγό, λάδι, γάλα) και σε ένα άλλο, όλα τα στεγνά. 

Τρίψτε τα κολοκυθάκια, ψιλοκόψτε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.



Βήμα 2ο

Μετά προσθέστε τα στεγνά υλικά στο υγρό μίγμα και στη συνέχεια τα λαχανικά και τα μυρωδικά.



Βήμα 3ο

Λαδώστε μια μεγάλη, μακρόστενη φόρμα (ή δυο μικρές) και μοιράστε το μίγμα.



Βήμα 4ο

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά η μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το τρυπήσετε!

 Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων